باید سبک و سیاق سنتی و مدرن ارتباطات دینی تقویت شود

رییس سازمان تبلیغات اسلامی کشور توجه به نگاه های مقام معظم رهبری در عرصه رسانه را لازم دانست و گفت: باید سبک و سیاق سنتی و مدرن ارتباطات دینی تقویت شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی کشور در نخستین همایش ملی ارتباطات دینی گفت: مفهوم ارتباطات دینی به معنی کیفیت خوب انتقال پیام دینی به جهان است و اندیشمندان باید در این زمینه نظرات مثبت را ارایه دهند. باید دو نگاه در زمینه ارتباطات دینی تقویت شود اول سبک و سیاق ارتباطات سنتی و دوم سبک و سیاق ارتباطات مدرن.

حجت الاسلام خاموشی با بیان اینکه روش ارتباط سنتی دقیقترین و نافذترین نوع پیام های رخ به رخ است گفت: دانشمندان باید در این زمینه بیاندیشند که چگونه خطابه قدیم تطبیق زمانی شود در این زمینه باید نگاهی دقیق به تجربیات مشاهیر فن خطابه داشته باشیم. به عنوان مثال می توان از مرحوم فلسفی نام برد که با تسلط کامل به هنرهای مختلف مربوط به فن خطابه مانند شعر، ایجازگویی، دسته بندی مطالب و غیره به تبلیغ دین می پرداخت.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی برخورداری خطیب از علم و اطلاعات فراوان دینی را از لوازم ارتباطات دینی، سنتی خواند و گفت: مرحوم فلسفی می فرمود که بنده برای هر سخنرانی خود چند روز فکر و مطالعه می کنم در نتیجه برخورداری از علم فراوان می تواند در جذب مخاطب تاثیر فراوان داشته باشد.

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به مفهوم تله در ارتباطات امروز جهان گفت: با ظهور مفهوم تله راههای دور، نزدیک شده و صدا و تصویر نیز می تواند از راههای دور به دیگران برسد و این زمینه بسیار مناسبی برای انتقال مفاهیم دینی از این طریق است.

وی تاکید کرد: باید در این زمینه تحقیقات مفصلی انجام گیرد که ببینیم چگونه می توانیم در این گونه عرصه ها وارد شویم، دین را عرضه کنیم و در جذب مخاطب نیز موفق باشیم.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: هنگامی که ادعا می کنیم هدایت انسانها بر دوش ما نهاده شده است باید بتوانیم از تمام وسایل برای این امر استفاده کنیم به دلیل مطالعه کم در زمینه ارتباطات مدرن کارهایی که در این زمینه می شود کم و سطحی بوده و در جذب مخاطب اصلاً موفق نیست.

 

حجت الاسلام خاموشی سرمایه گذاری فکری بر روی مسئله چگونگی عرضه دین در رسانه ها را از ضروریات همایش ملی ارتباطات دینی دانست و افزود: باید بسیار دقیق بحث شود که چگونه می توانیم در دنیای امروز در زمینه ارتباطات دینی پیشتاز باشیم همچنین چگونگی ایجاد تشنگی و طلب در میان مخاطبان این گونه رسانه ها نسبت به مسائل دینی از ضروریات بحث و تفکر در زمینه ارتباطات دینی است.

وی با بیان این نکته که نباید از پیشرفت های ارتباطاتی دنیا عقب بمانیم گفت: ابزار و امکانات ارتباطی ما را دائم در فضای جدیدی قرار می دهد و نباید از زمان عقب بود علاوه بر جبران خلاء فضاهای گذشته باید به پیشواز فضاهای ارتباطی آینده برویم تا بتوانیم در این زمینه ها پیشتاز باشیم.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به نقشه های پیچیده دشمن در عرصه رسانه ای گفت: اکنون می بینیم که حتی در لباس دفاع از شیعه شبکه هایی درست می شود که در لباس دوستی به حریم دیگر مذاهب توهین می کند و باعث بدنامی شیعه می شوند در نتیجه باید علاوه بر تمام مسائل گفته شده ضرورت های سلبی در مدیریت فضای اطلاعات نیز بحث و بررسی شود.

وی توجه به نگاه های مقام معظم رهبری در عرصه رسانه را لازم دانست و گفت: نگاه مقام معظم رهبری در زمینه رسانه و ارتباطات بی بدیل است و قله های مدنظر ایشان همیشه باید نصب العین جامعه فرهیخته باشد.

نخستین همایش ملی ارتباطات دینی امروز با حضور رییس دانشگاه دفاع ملی و قائم مقام معاون پارلمانی رییس جمهور در تالار اندیشه حوزه هنری در حال برگزاری است.

پایان پیام/
 

کد خبر 20261

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha