به گزارش شبستان، روزنامه های تهران امروز،ایران،همشهری، خراسان، جام جم، کیهان هرکدام به طور جداگانه به مطالب مختلفی چون حادثه در کمین دانشآموزان،ایجاد 60هزار فرصت شغلی برای معلولان تا پایان،سال تغیراتی به نفع دولت، کاهش بودجه مراکز فرهنگی، دودِ 100 هزار خودرو فرسوده در ریه تهرانیها و رعایت نکات ایمنی لبخندی به مرگ خاموش پرداخته اند.
تهران امروز:
این روزنامه در گزارش صفحه اجتماعی خود به موضع آتش سوزی در یکی از مدارس آذربایجان غربی پرداخته و چنین آورده است: «کلاسهای نا ایمن» بهترین وصف حال برای این روزهای مدارس کشورمان است. پاییز فصل اتفاقات ناگوار برای دانشآموزان است. اتفاقاتی که گاه و بیگاه در مدارس به وقوع میپیوندد، چند دانشآموز و معلم آسیب میبینند، آموزش و پرورش در نهایت احترام و بدون هیچ عذرخواهی از خانوادههای آسیب دیده فقط وعده پرداخت دیه را میدهد و درنهایت چند سال بعد از وقوع حادثه دیه به دانشآموزان پرداخت میشود؛دیهای که حتی به نیمی از هزینه جراحی زیبایی دانشآموزان هم نمیرسد.
یک بار 17 دانشآموز در اثر گازگرفتگی در مدرسه مسموم میشوند و بار دیگر دانشآموزانی که به اردو رفتهاند در سانحه تصادف جان میسپارند و یک بار اردوی تفریحی در پارک شهر تهران به مرگ دانشآموزان دختر منجر میشود. ایمنی در مدارس موضوعی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت اما انگار به موضوعی فرعی برای مسئولان آموزش و پرورش تبدیل شده است. موضوعی که هر چند وقت یکبار روی میدهد، به صدر اخبار میرود و در گذر زمان فراموش میشود البته فقط برای مسئولان وزارت آموزش و پرورش.
هفته گذشته انگار درد دانشآموزان درودزنی تازه شد. انگار آتش دوباره به کلاس آنها زبانه کشید و صورتهایشان را نشانه رفت. این آتش اما از بخاری استانداری زبانه میکشید که مسئولان آموزش و پرورش آن را تایید کردهاند. تاییدیهای که معلوم نیست مهر و امضای کدام کارشناس را دارد که اینگونه 29 دانشآموز را مجروح کرده است. دیگر حتی به بخاریهای استاندارد هم نمیتوان اطمینان کرد. 29 دانشآموز شین آبادی هیچ گاه تصور نمیکردند به سرنوشت دانشآموزان درودزنی دچار شوند. شاید فکر میکردند با 30 میلیارد تومان اعتباری که برای استانداردسازی وسایل گرمایشی به مدارس اختصاص یافته دوره و زمانه آتش گرفتن کلاسهای درس تمام شده و با خیال آسان میتوانند زمستانهای سخت پیرانشهر را در کلاسهای گرم سپری کنند. اما صبح آبستن حادثهای بود که 29دانشآموز را نشانه رفته بود. مادرانی که دلشوره امانشان نمیداد با صدای فریاد بچهها سراسیمه به کوچه دویدند و شعلههای آتش نخستین تصویری بود که از کلاس درس دیده میشد. شعلههایی که بیمهابا زبانه میکشیدند و پنجه به صورت دخترکان معصوم میکشیدند. حفاظهای پشت پنجره مانع از این میشد تا دخترانی که در شعلههای آتش گرفتار شده بودند خود را به حیاط برسانندبه ناچار فرار از تنها در کلاس راهکاری بود که به ذهن دختران رسیدو...
ایران:
این روزنامه نیز در صفحه اجتماعی خود به موفقیت های روز افزون معلولان در سطوح مختلف پرداخته و آورده: رییس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد ایجاد فرصت های شغلی برای معلولان تا پایان سال 60 هزار شغل می رسد.
همایون هاشمی که در سخنرانی های پیش از خطبه های نماز جمعه تهران گزارشی از خدمات بهزیستی به این قشر از جامعه ارایه کرد افزود: جمهوری اسلامی ایران در بخش معلولان خدمات چشمگیری ارایه کرده که از نظر جهانی می تواند به عنوان الگو شناخته شود.
وی گفت: هم اینک افزون بر یک میلیون و 800 هزار معلول خانواده های آنان نیز تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته عملیات ساخت 200 هزار واحد مسکونی ویژه معلولان آغاز و طی 6 ماه اول امسال 26 هزار واحد تحویل آنان شده است...
همشهری:
این روزنامه نیز در صفحه اجتماعی خود به نگرانی از اصلاح قانون تامین اجتماعی پرداخته و آورده:کارگران در اصلاح قانون تامین اجتماعی نگران هستند و با انجام این کار مخالفند چرا که کارگران معتقدند این تغییرات حقوق آنها را ضایع کرده است و تعهدات سازمان تامین اجتماعی را نسبت به بیمه شدگان کاهش می دهند و تنها نتیجه این کار سودآورتر شدن فعالیت های سازمان تامین اجتماعی است.
عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر کار رفاه اجتماعی درباره نگرانی و گفتن یک جمله کوتاه بسنده کرد و گفت: فعلاً که خبری نیست هنوز چیزی به وزارتخانه نفرستاده ام صبر کنید تا بفرستم و ...
خراسان:
این روزنامه نیز در صفحه اجتماعی خود به به بررسی کاهش بودجه مراکز فرهنگی و پژوهشی پرداخته و در ادامه آورده است: رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با گلایه از کاهش بودجه مراکز فرهنگی، تخصیص نیافتن کامل بودجه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان یک مرکز اندیشه ساز در حوزه علوم انسانی را سدی در برابر اسلامی سازی علوم انسانی دانست.
حجت الاسلام سعیدی روشن، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت وگو با خراسان در حالی از کاهش بودجه فرهنگی گلایه کرد که خبرگزاری رسا در خبری به نقل از وی از قطع بودجه و تعلیق فعالیت های پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خبرداده بود.وی در گفت وگو با خراسان با تکذیب خبر قطع بودجه های فرهنگی از جمله بودجه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت:قطع بودجه پژوهشگاه توسط دولت به هیچ وجه صحیح نیست اما بودجه جاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مانند دیگر بخش های پژوهشی و فرهنگی کاهش محسوسی داشته است و ادامه کارهای پژوهشی و تحقیقاتی را دچار مشکل کرده است.
وی حوزه کاری و عملکردی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را اندیشه سازی و انجام کارهای زیربنایی در حوزه علوم انسانی دانست و خاطرنشان کرد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با 50عضو هیئت علمی و 80 پرسنل یکی از اصلی ترین مراکز اندیشه ساز و تحقیقاتی در حوزه علوم انسانی است و تاکنون آثار و کتاب های بسیاری در این زمینه به عنوان کتاب های مرجع تحویل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داده است.
حجت الاسلام سعیدی روشن افزود: بودجه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را وزارت علوم تامین می کند که متاسفانه امسال تنها بخش اندکی از بودجه مصوب در اختیار پژوهشگاه قرار گرفته است.این درحالی است که سال گذشته پژوهشگران و اعضای هیئت علمی این مرکز 34عنوان کتاب را پس از تالیف به وزارت علوم تحویل دادند؛ کتاب هایی که هریک به تنهایی می تواند تحولات مثبتی درحوزه علوم انسانی و اسلامی سازی آن ایجاد کند.
وی خاطرنشان ساخت: اعضای هیئت علمی پژوهشگاه حضور فعال و قابل قبولی در شورای گسترش وزارت علوم و شورای تحول علوم انسانی دارند و شرط ادامه مشارکت های فعال در این حوزه ها تخصیص به موقع و کامل اعتبارات است و...
جام جم:
این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به بررسی آلایندگی وسایل حمل و نقل موتوری پرداخته و این چنین آورده است : بالاخره باران به کمک تهران آمد و پایتخت نفس کشید. البته به نظر میرسد علاوه بر تهران مسئولان مربوط به مساله آلودگی هوا نیز تا روزی که شاخصهای آلودگی هوا باز به مرحله هشدار برسد،نفسی تازه کردند.
مشکل دقیقا از همین جا شروع میشود که بعد از هر بار بارش و وزش باد که آلودگی هوای تهران تمام میشود، مسئولان نیز آلودگی را فراموش میکنند.
فراموشی از چند روز و چند ماه گذشته و به سال رسیده است، چرا که با اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در سال 78 و اجرای آن تا سال 84، باعث شد که تا 80 درصد آلودگی خودروها در تهران کاهش یابد، اما از سال 84 به بعد اجرای این برنامه جدی گرفته نشد و حتی نسبت به ورود خودروهای دیزلی هم اقدام شد آن هم در شرایطی که براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، آلایندههای مربوط به دیزل میتواند سرطانزا باشد و...
کیهان:
این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به بررسی رعایت نکات ایمنی پردخته و این چنین آورده:سرما که سراغ ما می آید دنبال جای گرم می گردیم بلافاصله بخاری و لوله بخاری را از انبار خانه درآورده و دستمال رویش می کشیم و فقط گردوخاکش را می گیریم و به لوله گاز می بندیم و روشن می کنیم حواسمان نیست که ممکن است باد داخل بخاری چیزی انداخته باشد یا کلاهک افتاده باشه یا شاید هم لوله بخاری سوراخ شده باشد و یا فقط ما را فقط گرم کند! این داستان و حکایت همیشگی فصل سرما و بخاری گاز سوز است و در این میان مرگ خاموش به آرامی در کمین ما می نشیند و فقط در یک لحظه اتفاق می افتد مرگی ناگهانی با قاتلی نامرئی و بدون هیچ اثر و نشانی بی احتیاطی و بی توجهی در نصب وسایل گاز سوز در هر فصل و به خصوص فصل سرما حکایتی است که پایان آن ناخوشایند است توجه به نکاتی هر چند ساده و پیش پا افتاده می تواند لبخندی به مرگ خاموش باشد اما با وجود توصیه های زیادی که در این خصوص بارها و بارها شده وقتی صفحه حوادث روزنامه ها را ورق می زنیم دست کم دو یا سه خبر مربوط به گازگرفتگی و مصدومیت و خفتگی و انفجار می خوانیم و ...
پایان پیام/
نظر شما