بررسی راههای تامین مراقبت‌های درمانی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر

نمایندگان 13 جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر به بررسی فعالیت های لازم برای ایمن تر ساختن ارائه خدمات درمانی در بحبوحه درگیری های مسلحانه پرداختند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از دفتر کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ در ژنو، بهسازی آموزش‌های ارائه شده به کارکنان، ممانعت از سوءاستفاده از نشان‌های صلیب سرخ و هلال احمر، هماهنگی فعالیت‌ها با دیگر سازمان‌ها و افزایش آگاهی مقامات و گروه‌های مسلح از جمله فعالیت‌هایی هستند که می‌توانند به ایمن‌تر شدن ارائه‌ خدمات درمانی در بحبوحه‌ درگیری‌های مسلحانه کمک کنند.
این موضوعات و بحث در مورد اقدامات عملیاتی دیگر در کارگاهی که به این منظور در اسلو برگزار شده بود مطرح شدند. در میان شرکت‌کنندگان، نمایندگان 13 جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر، کارشناسانی از کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ و چندین متخصص از وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و سازمان‌های مردم‌نهاد درمانی حضور داشتند.
«سوِن مولِکلیو» رئیس جمعیت صلیب سرخ نروژ که با مشارکت کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ در برگزاری این کارگاه نقش داشت گفت: در کشورهای گرفتار خشونت‌های مسلحانه مانند سوریه، جمهوری دموکراتیک کنگو، مالی و سومالی، کارکنان صلیب سرخ و هلال احمر معمولا از جمله مهم‌ترین تأمین‌کنندگان مراقبت‌های درمانی هستند.
وی افزود: به منظور بررسی اقدامات عملی در این کارگاه سعی شد تا آن‌دسته از فعالان این حوزه را که تجربه‌ شخصی از اعمال خشونت علیه ارائه یا دریافت‌کنندگان خدمات درمانی دارند و برخی از آنها حتی در حین انجام وظیفه مجروح یا ربوده هم شده‌اند، گرد هم آوریم.
یکی از شرکت‌کنندگان در کارگاه «عبدالغدیر عبدی عافی» از هلال احمر سومالی چند سال پیش و در زمانی که سعی داشت به بیمارستان مجروحان جنگی در موگادیشو که به وسیله‌ جمعیت ملی اداره می‌شد دارو برساند بر اثر اصابت ترکش مجروح شد.
وی گفت: یکی از راه‌های افزایش میزان ایمنی در کارهای روزانه‌ ما این است که با تمامی طرف‌های درگیر به یک روش صحبت کنیم چرا که خدمات درمانی ما سال‌هاست که بر مبنایی کاملا بی‌غرضانه ارائه شده‌است و به همین دلیل است که اکنون در سومالی مکان‌های ارائه‌ چنین خدماتی کم‌تر از مساجد محترم نیستند. با این حال ارائه‌ مراقبت‌های درمانی کماکان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بشردوستانه در سطح کشور است، آن‌هم فقط به دلیل نبود امنیت و هم‌چنین اعمال مقررات حکومت نظامی که خود مانع دسترسی هزاران نفر به چنین خدماتی می‌شود.
بر اساس گزارش‌های کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ، از هر پنج سانحه‌ خشونت‌آمیز علیه نظام مراقبت‌‌های درمانی که در نیمه‌ اول سال جاری میلادی گزارش شده است یکی علیه کارکنان، خدمات و یا بیماران صلیب سرخ و هلال احمر بوده و یا بر آن‌ها تأثیر منفی داشته است.
در همین رابطه «مگنه بارت» یکی از مشاوران پروژه‌ کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ به نام «مراقبت‌های درمانی در معرض خطر» که کارگاه اسلو هم بخشی از آن است گفت: این ارقام فقط بر اساس حوادث گزارش شده و تنها به مثابه قله‌‌ آشکار یک کوه یخ هستند. تنها صلیب سرخ و هلال احمر نیستند که با چنین مشکلی مواجهند چرا که آن‌ها خود بخشی از روند حل مشکل هستند. موضوع دسترسی ایمن به مراقبت‌های درمانی باید توسط طیف گسترده‌ای از افراد شامل کارکنان درمانی بخش عمومی و کارمندان سازمان‌های مردم‌نهاد مورد رسیدگی و حل و فصل قرار گیرد.
نشست بعدی «مراقبت‌های درمانی در معرض خطر» در روز 17 دسامبر در قاهره برگزار خواهد شد که در آن مسئولین مراقبت‌های درمانی به بررسی اقدامات عملی به منظور حفاظت از کارکنان و تاسیسات درمان اضطراری خواهند پرداخت.
طبق این گزارش کارگاه صلیب سرخ و هلال احمر بعدی هم در اوائل ژانویه در تهران برگزار خواهد شد و مسئولین مراقبت‌های درمانیِ بیش از 15 کشور در آن شرکت خواهند کرد.

کد خبر 202430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha