تطابق هنرهای سنتی با هنر غرب اشتباه است

یک نویسنده کتب هنرهای سنتی با بیان اینکه تطابق هنرهای سنتی با هنر غرب اشتباه است، اعلام کرد: متاسفانه نگاه به حوزه هنرهای سنتی مطابق با هنر غرب است که نگاهی بسیار تحقیر آمیز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید عبدالمجید شریف زاده در نشست تخصصی مبانی و اصول هنرهای سنتی که در پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی برگزار شد با گلایه از اینکه چرا هنوز رشته‌ای با عنوان هنرهای سنتی که مربوط به خودمان است در دانشگاه تهران به وجود نیامده است، اظهار داشت: در زمان کنونی وقتی موضوع هنرهای سنتی مطرح می‌شود نگاه به آن یک تگاه کاربردی است و نگاه فلسفی و ژرف اندیشانه ای در آن وجود ندارد و متاسفانه برای این هنر ارزش و اعتبار قائل نمی‌شوند.


وی با اشاره به ضرورت انجام پژوهش‌های دقیق در حوزه هنرهای سنتی گفت: نخستین کاری که باید در این عرصه انجام شود این است که ویژگی‌های هنر را شناسایی کنیم.


شریف زاده با اشاره به اینکه شناخت این ویژگی‌ها به ندرت انجام شده، بیان کرد: متاسفانه اگر اقدامی نیز در این عرصه انجام گرفته، بسیار سطحی بوده است.


این استاد دانشگاه در ادامه یکی از آفت های هنرهای سنتی را قطع ارتباط با متون کهن دانست و اظهار کرد: متاسفانه در عرصه هنرهای سنتی هر چیزی که از گذشته مانده بود را کنار گذاشته و نوشته‌های گذشتگان مغفول مانده است، چنانچه می‌توان گفت تاکنون کسی در منابع ما تحلیل و تدبر نکرده است.


شریف زاده در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه هنرمندان در مشق قلمی خود باقی مانده‌اند، گفت: در گذشته یک خوشنویس در گام اول تک مشق را انجام داده و به دستور استاد گوش می‌داد و در گام بعدی مشق قلمی می‌کرد تا در نهایت خط و اجزای خط او همانند استادش شود.


وی ادامه داد: امروز در همه هنرها در مشق قلمی باقی مانده و ابداع در هنرهای سنتی وجود ندارد و نباید فراموش کرد که هنر بدون خلاقیت معنا ندارد.


شریف زاده یادآور شد: هنرمند پس از گذراندن مشق قلمی باید خود مبدع یک اثر باشد که در واقع این مشق همان مشق خیالی نامیده می‌شود که این گام در حال حاضر در جامعه ما حذف شده است.


وی تصریح کرد: در این گام است که هنرمند خود خالق و ابداع کننده یک اثر هنری است.


شریف زاده در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه هنرمندان در گذشته ارتباط خوبی با ادیبان و عرفا داشتند، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر این ارتباط فراموش شده است.


وی خاطر نشان کرد: هنرمندان در این جلسات از یکدیگر ایده می‌گرفتند و در واقع تجربه فکری از این طریق حاصل می‌شد که اکنون این ارتباط وجود ندارد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی، شریف زاده با اشاره به لزوم آشنایی هنرمندان با ادبیات کهن ایران زمین گفت: در حال حاضر هنرمندان آنگونه که باید با ادبیات کهن آشنایی ندارند این در حالی است که اگر در ادبیات غنی گذشته تامل و تفکر کنیم بسیاری از اصول و مبانی مورد نیاز از آنها استخراج می‌شود.


این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه نگاه به هنر در هنرهای سنتی با نگاه غرب کاملا متفاوت است، اذعان کرد: اصول و مبانی هنرهای سنتی با اصول و مبانی هنر غرب از لحاظ خاستگاه، منشا و مقصد متفاوت است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 20193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha