فضای سایبری مهم ترین بستر رسانه‌ها در قدرت نرم است

مدیرعامل خبرگزاری فارس، رسانه‌ها را عمده‌ترین مولفه‌ ‌قدرت نرم دانست و فضای سایبری مهمترین بستر رسانه‌ها در این زمینه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، حمیدرضا مقدم‌فر، مدیرعامل خبرگزاری فارس، صبح امروز (25 بهمن) در نخستین نشست هماهنگی جشنواره ملی جهاد سایبری در بوشهر گفت: تعریف قدرت در حوزه جنگ نرم و سخت یعنی توان وادار کردن طرف مقابل در برابر تن دادن به خواسته‌های خود است.
 

وی تصریح کرد: جنگ سایبری در ادبیات جنگ نرم به عنوان بخش مهمی از این جنگ تلقی می‌شود البته در ادبیات آمریکایی تمام مؤلفه‌های جنگ نرم در جنگ سایبری دیده شده است.


وی افزود: آمریکایی‌ها قدرت هوشمند را ترکیبی از قدرت نرم و سخت دانسته و تلاش می‌کنند از ادبیات و کلمه soft war استفاده نکنند و آن را در فضای جنگ cyber war تعریف کنند.
 

وی اظهار داشت: احاطه بر فضای سایبری منوط به قدرتمندی در حوزه‌های خاص است و حراست از کیان ایران اسلامی و توفیق در جهاد سایبری در راستای تشکیل امت واحده، نیازمند شناخت قدرت سایبری، مولفه‌های آن و شناخت وضعیت فعلی کشورمان در این زمینه است.


مقدم فر با بیان اینکه رویکرد ما در جهاد سایبری دفاع است، ادامه داد: ما در جهاد سایبری قرار گرفته‌ایم که در این جهاد هم باید دفاع کرد و هم باید تهاجمی پیش رفت و نوع تهدیدی که در این جنگ قرار داده شده، هستی شناسی است.


وی بیان کرد: جنگ سایبری ترکیبی از جنگ فرماندهی و کنترل، جنگ پایه اطلاعات، جنگ الکترونیک، جنگ اطلاعاتی و هکرها است و در این جنگ زیاد به فناوری وابسته نیستیم و این بیشتر ابعاد روانی و سازمان اطلاعاتی است که به اندازه ابعاد فنی ارزش دارد.


مدیرعامل خبرگزاری فارس یادآور شد: زیر ساخت‌های شبکه، اساس پیشتازی دولت‌ها در حوزه قدرت سایبر را تشکیل می‌دهد و اگر دولت سه مولفه‌ پیشین قدرت سایبر یعنی گره‌های اطلاعاتی، امنیت سایبر و زیرساخت‌های سایبر را تعیین نکرده باشد، یک قدرت سایبری محسوب نمی‌شود.
 

 

مدیرعامل خبرگزاری فارس وجود نزدیک به 30 میلیون کاربر ایرانی اینترنت را یک فرصت فوق‌العاده برای مقابله با جنگ سایبری دشمن دانست و عنوان کرد:‌ ایران از نظر نرخ رشد بالای 20 درصدی در رجوع به اینترنت، جزو پنج کشور اول دنیاست.
 

مقدم‌فر ادامه داد: ‌ایران در وبلاگ‌نویسی مقام چهارم دنیا را داراست و در صورتی که از این ظرفیت‌ها به شکل هدفمند، هوشمند و سازماندهی شده بهره‌گیری شود، برای ما فرصت‌ساز می شود و تسامح در این زمینه این فرصت را به تهدید تبدیل ‌می‌کند.


وی وجود یک قرارگاه جنگ سایبری را از ضروریات جامعه اعلام و تصریح کرد:‌ نخستین حمله و جنگ سایبری در شکل کلان علیه جمهوری اسلامی در نفوذ ویروس استاکس‌نت در آستانه بهره‌برداری از نیروگاه بوشهر بود که پس از این حمله سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی نتوانستند شادمانی خود را از این تهاجم پنهان کنند اما پس از مدتی که دانشمندان جوان ما به راحتی این ویروس را شناسایی و مهار کردند مایه نگرانی، اضطراب و یأس دشمن شدند.
 

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 20187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha