جشنواره بین المللی اختراعات در ایام الله دهه فجر برگزار می شود

سلطان خواه از برگزاری جشنواره بین المللی اختراعات در ایام الله دهه فجر خبر داد و گفت: این جشنواره بین المللی نقش موثری در ارتقا و جایگاه سطح اختراعات جوانان و نخبگان در کشور خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر نسرین سلطان خواه، رییس بنیاد ملی نخبگان کشور امروز(14 آذر) در مراسم افتتاح جشنواره کوهرنگ که در مجتمع امام خمینی (ره) قم برگزار شد، گفت: در دهه چهارم انقلاب اسلامی اهداف توسعه علم و فناوری متحول و رو به رشد است و توسعه علم و فناوری در تربیت استاد، دانشجو و توفیقات تنها در مراکز دانشگاهی نبوده بلکه استفاده از تحقیق و پژوهش و تجاری سازی آنها در راستای پاسخ به نیازهای کشور نیز مد نظر قرار می گیرد.

 

وی بیان داشت: باید سیاست گذاری کنیم تا از سرمایه گذاری در توسعه و زیرساخت ها استفاده و بتوانیم بهره آن را ببریم و همانگونه که رهبر معظم انقلاب آن افق آرزو را در دیدگاه نخبگان قرار دادند باید به جایی برسیم که مسائل علمی به قدری گسترش یابد تا همه برای فراگیری علم مجبور به یادگیری زبان فارسی باشند.

 

رییس بنیاد ملی نخبگان کشور تاکید کرد: اگر می خواهیم علم و فناوری در زندگی مردم تاثیر بگذارد باید نقش ها را دید و تعیین نقش کرد تا به نتیجه مطلوب برسیم.

 

وی افزود: یکی از مهمترین گستره و لایه های علم و فناوری می تواند حوزه مخترعین و اختراعات باشد، بخشی که تا به حال کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

سلطان خوان عنوان داشت: برای آنکه گفتمان علم و فناوری به گفتمان قالب تبدیل شود، یک راه آن پرداختن به موضوع علم و فناوری و نخبگی است.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به گسترش موضوع اختراعات در کشور گفت: موضوع اختراعات و نخبگی در کشور ما از گذشته مد نظر بوده است و در سال های مختلف رشد چشمگیری داشته ایم.

 

وی تصریح کرد: البته این روند رو به رشد اختراعات در دولت نهم و دهم رشد گسترده تری داشته است به گونه ای که در سال 79 تا 84 اختراعات ما پنج هزار و 700 اختراع بوده اما در سال 84 تا 88 تعداد آن از مرز 31 هزار نیز گذشته است.

 

سلطان خواه بیان داشت: در سال 89 و 90 نیز سالی پنج هزار ثبت اختراع داشته ایم و میانگین اختراعات ما در شش سال اخیر با برنامه پنج ساله توسعه سوم برابر بوده است.

 

وی با اشاره به فعالیت بنیاد نخبگان سراسر کشور گفت: 30 بنیاد استانی امروز در سراسر کشور مشغول به فعالیت اند و در راستای گسترش اختراعات در کشور کمک می کنند.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان داشت: در گذشته به دلیل اینکه بستر مناسب برای ارائه طرح های نخبگان و به نمایش در آمدن آنها وجود نداشت، نخبگان به خارج از کشور می رفتند و طرح های خود را ارائه می کردند، که با راه اندازی جشنواره های منطقه ای این خلا برطرف شد.

 

سلطان خواه گفت: در سه سال گذشته دولت دهم، 17 نمایشگاه اختراعات استانی، 14 نمایشگاه منطقه ای و چهار جشنواره ملی برگزار کرده است.

 

وی عنوان داشت: همچنین امسال نیز در دهه فجر پنجمین جشنواره ملی اختراعات برگزار خواهد شد و نخستین جشنواره بین المللی اختراعات را نیز در همین ایام برگزار خواهیم کرد.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: این جشنواره بین المللی می تواند نقش موثری در ارتقا و جایگاه سطح اختراعات جوانان داشته باشد و همچنین نخبگان کشور می توانند در سطح بین المللی با اختراعات جهانی به رقابت بپردازند.


سلطان خواه عنوان داشت: در این جشنواره های منطقه ای نیز هدف ما فقط به نمایش در آمدن اختراعات نیست، بلکه می خواهیم از این اختراعات و طرح ها در گسترش نیازهای جامعه استفاده کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 201712

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha