پروژه احیای مستقیم سبا در فولاد مبارکه به بهره‌برداری می‌رسد

مدیر توسعه آهن سازی شرکت فولادمبارکه گفت:پروژه احیای مستقیم سبا در فولاد مبارکه یکی از پروژه هایی است که فردا با حضور دکتر محمود احمدی نژاد،‌ رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد.

احمد سعید‌بخش، مدیر توسعه آهن سازی شرکت فولادمبارکه با اشاره اینکه فردا "14 آذر" پروژه‌های توسعه ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته فولاد مبارکه به دست رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: هم‌زمان با افتتاح دو پلنت تولید اکسیژن ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا،‌ پروژه احیای مستقیم سبا نیز یکی از سه پروژه‌ای است که با حضور محمود احمدی‌نژاد افتتاح شده و به بهره‌برداری می‌رسد.

 

وی با اشاره به اینکه طرح اولیه واحد فولادسازی و نورد گرم پیوسته(سبا) شامل یک واحد فولادساز، یک دستگاه ماشین ریخته گری تختال نازک تک شاخه، یک واحد کوره تونلی و خط نورد با شش قفسه به انضمام واحدهای جانبی و تأسیسات مورد نیاز در بهمن ماه 1381 راه‌اندازی شد، افزود: اما به دلیل مشکلات تأمین مواد اولیه به ویژه آهن اسفنجی، آهن قراضه و پاره‌ای مشکلات دیگر ناشی از اجرای ناقص واحد، به ظرفیت اسمی نرسید.

 

مدیر توسعه آهن سازی شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: پس از الحاق این واحد به شرکت فولاد مبارکه اصفهان، برای تداوم حیات اقتصادی، بهبود شاخ‌های فنی، افزایش بهره وری و کاهش هزینه‌ای تولیدی در قالب یک قرارداد EPC و از طریق مناقصه احداث مگا مدول احیای مستقیم به ظرفیت « 1.5 میلیون تن آهن اسفنجی در سال» به روش میدرکس را به مشارکت شرکت مهندسی فن آور معادن و فلزات MMTE انرژی گستر نصیر NICC شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان مجتمع فولاد TUKA واگذار کرد.

 

وی یادآور شد: این روش مجموعه‌ای از فعل و انفعالات شیمیایی بین هیدروژن و مونواکسید کربن با اکسید آهن است که در نتیجه آهن فلزی تولید می‌شود.

 

سعیدبخش ادامه داد: در این روش اکسید آهن به شکل گندله (تولید شده در واحد گندله سازی) از واحد انباشت و برداشت و از طریق نوار نقاله‌ها و سیلوهای ذخیره به بالای کوره منتقل و سپس شارژ کوره می شود.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، وی با بیان اینکه گندله پس از عبور از مناطق مختلف کوره، احیا و از زیر کوره تخلیه می‌شود، گفت: گندله احیا شده که از این پس آهن اسفنجی نامیده می‌شود، توسط نوار نقاله به سیلوهای ذخیره محصول منتقل و پس از سرند شدن، آماده حمل به واحد ذوب و گاز احیا توسط ریفورمینگ گاز طبیعی در داخل ریفورمر ایجاد و به داخل کوره احیا تزریق می‌شود.

 

گفتنی است، عملیات اجرایی این طرح در تاریخ بهمن ماه سال 86 در زمینی به مساحت 10 هکتار در 60 کیلومتری غرب اصفهان - مجتمع فولاد سبا با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و 754 میلیارد ریال آغاز شده و در آبان ماه سال جاری آماده بهره‌برداری شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 201358

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha