به گزارش خبرنگار شبستان، سعید قدیمی، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی در نشست خبری کارگروه علوم برنامهریزی علوم پایه با بیان اینکه تقاضای اجتماعی تحصیل در ایران به عنوان یک سرمایه ملی به شمار میآید، گفت: پس از انقلاب اسلامی سنین 18 تا 24 همواره رشد صعودی داشته است که اوج آن به سال 89 ختم میشود.
وی با بیان اینکه از سال 89 تا 15 سال دیگر با رشد نزولی سن 18 تا 24 مواجه میشویم، اظهار کرد: این رشد نزولی به عنوان یک فرصت برای آموزش عالی به شمار می آید.
قدیمی افزود: آموزش عالی میتواند به صورت کمی دانشگاهها را توسعه دهد و مشاهده میکنیم که در سال های اخیر به ازای هر دانشجو صندلی خالی وجود دارد و امسال بیش از 400 هزار صندلی خالی ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: بیشترین پذیرش دانشجو را امسال داشتهایم و حدود 4 میلیون و 500 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
قدیمی با تأکید بر اینکه سیاست ارتقای کیفیت مهمترین مسئله است، اظهار کرد: باید تمام دانشگاهها را دانشبنیان کنیم.
به گفته قدیمی، بیشترین تولید علمی در جهان را کشور ما دارد و عمده تولید مقالات توسط گروه علوم پایه نوشته شده است.
وی با بیان اینکه حدود 8 درصد جمعیت دانشجویی در حوزه علوم پایه مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: 50 درصد تولید علمی کشور توسط حوزه علوم پایه انجام شده است.
وی افزود: از 8 درصد دانشجویان علوم پایه،2 درصد در رشته ریاضی ، 2 درصد در رشته شیمی، یک و نیم درصد در رشته علوم زیستی و کمتر از یک درصد دانشجویان علوم زمین شناسی هستند.
قدیمی با بیان اینکه گروه علوم پایه سند راهبردی پنج سال آینده را پیشنویس کرده است، خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم ضمن افزایش کیفیت توسعه کمی هم در علوم پایه داشته باشیم.
نشست خبری کارگروه علوم برنامهریزی علوم پایه امروز یکشنبه 12 آذر ماه در ساختمان وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما