به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر ابوطالب سلطانیان، عضو هیأت علمی پژوهشکده گیلان شناسی و دکترای تاریخ معاصر از دانشگاه استراسبورگ فرانسه در نشست علمی" مقدمه ای بر آسیب شناسی نهضت جنگل" که امروز(12 آذر) در پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد، گفت: علل، موانع و صدمات در آسیب شناسی مورد بررسی قرار گرفته و عموما نیز با یک نقد علمی همراه است.
وی نقد کردن را با نقد چسباندن متفاوت دانست و افزود: یک نقد علمی باید متکی بر منابع و اسناد تاریخی معتبر، بدون پیش داوری و بی طرفانه باشد.
سلطانیان، نهضت جنگل را در سه حوزه ساختاری، قومی و طایفه ای، رهبری و ایدئولوژیک و همکاری با جنبش بلشویک ها مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: ضعف آموزش های سیاسی- ایدئولوژیک و نبود بنیان های اعتقادی قوی در میان طوایف، فقدان ضوابط و مکانیسم های مطمئن در جذب افراد، نبود سیاست مداران مجرب و نیرومند در جنگل از مهم ترین آسیب های نهضت جنگل در حوزه ساختاری است.
عضو هیأت علمی پژوهشکده گیلان شناسی ادامه داد: ضعف تبلیغاتی در جنبش و متمرکز بودن آن بر ساختار قومی و طایفه ای از دیگر آسیب های این حوزه است.
وی، ضعیف بودن رهبران ایل در آرمان های جنبش و ترجیح دادن منافع و پشت کردن به جنگل را از معایب ساختار طایفه ای عنوان و اذعان کرد: افراد طایفه ای به رهبر ایل وفادار بوده و جدایی رهبر ایل از جنبش، جدایی تمام افراد آن ایل را به دنبال داشت.
گفتنی است، در این نشست علمی اساتید و دانشجویان سوالات خود را پیرامون موضوع مذکور مطرح کردند.
پایان پیام/
نظر شما