به گزارش خبرگزاری شبستان، این روزها نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «سرزمین عجایب» با نمایشگاه گردانی «هادی جوادی» در گالری شکوه برپا است.
در این نمایشگاه 9 هنرمند صاحب سبک تازه ترین آثار خود را به تماشای عموم گذاشته اند ؛آثاری که در خلق محیطی وهم آلود و عجیب،اشتراک معنی دارند؛در این نمایشگاه از هر یک از هنرمندان واحد خاکدان،طاهره صمدی طاری،وحید چمانی ،داریوش قره زاد،شهریار احمدی،دانا نهداران ،محمد طباطبایی،سعید احمد زاده و مصطفی چوبتراش یک تا دو اثر به روی دیوار گالری شکوه رفته است.
هادی جوادی نمایشگاه گردان «سرزمین عجایب» در مورد این نمایشگاه گفت:دنیای معاصر، دنیای واکاوی و بازخوانی قید ناپذیر سنت و اندیشه های پیشینی است که میراثی چند هزار ساله دارد و انسان معاصر، بی محابا و فارغ از هر گونه محدودیت در پی خلق معناهای جدید برای خود و محیط پیرامونی است. آثار ارائه شده در این نمایشگاه هر یک بیان چیستی این دنیای سرگشتگی و تکاپوی انسان تنها و منزوی است که در جستجوی معنا محیط پیرامون خویش را می کاود تا با آشنایی زدایی از آن تفسیری نوین از زندگی را باز یابد.
واحد خاکدان هنرمند پیشکسوت که در این نمایشگاه اثری رنگ روغن با عنوان راز گمشده(پل کلی) را ارائه داده است ، گفت: از نظر من نمایشگاه گردان این نمایشگاه قصد دارد از سردرگمی ها و تنهایی های انسان امروزی بگوید. من در این نمایشگاه اثری ارائه داده ام که تصویر مرد جوانی را نشان می دهدکه بوم نقاشی را از پشت در دست دارد و در پس زمینه کار یک عکس و کارت پستال از نقاشی پل کلی وجود دارد. در واقع من مانند نقاشان جوان امروزی در آثارم بدنبال نوآوری نیستم بلکه دوست دارم چرخه را به طرف نقاشی کلاسیک مدرن برگردانم.
اودر ادامه اضافه کرد: سرزمین عجایب سرزمین هنر است ، سرزمینی است که هنرمند در آن دچار سرگشتگی است مانند هنرمندان امروزی که بدنبال نوآوری دست نیافتنی هستند. من معتقدم اگر انسان قلب ، ذهن و روح خود را با روح زمان تطبیق دهد مانند چیزی که هگل در فلسفه زیباشناختی خود به آن اشاره دارد که اثر هنری خوب اثری است که در آن روح زمان منعکس شده باشد قطعا اثری نو بوجود می آید. برای آنکه عامل تصمیم گیرنده برای نو بودن یک اثر هنری فقط زمان است.
سعید احمد زاده که تا کنون در چهار نمایشگاه انفرادی و 40 نمایشگاه گروهی در ایران ، فرانسه، دوبی شرکت داشته ، دو اثر از مجموعه ساخت ایران را در این نمایشگاه ارائه داده است، او در این آثار به روز بودن نسلی را به تصویر کشیده که خود محور هستند و از طریق علامت ها و المان های تبلیغاتی و مصرف گرایی به مسئله مد اشاره دارد. وی در مورد آثارتازه اش گفت: این آثار از لحاظ ترکیب، فضا و بافت شبیه به کارهای گذشته ام نیستند اما از لحاظ موضوعی شبیه به آن می باشند. من در این آثار رفتارهای ساده که در مورد مد و فضای تبلیغاتی بود را بعنوان عنصری پاپ با فیگورهای زنان ترکیب کردم و نوعی از تناقض را به تصویر کشیده ام.
شهریار احمدی که تا کنون در 12 نمایشگاه انفرادی و بیش از 30 نمایشگاه گروهی در ایران،آلمان، انگلیس،ژاپن و ... شرکت داشته است، با دو اثر یکی از مجموعه «کشتی نجات »و دیگری از مجموعه «خاطرات قرن اول هجری»در این نمایشگاه حضور دارد. او در این دو اثر در مورد ارتباط قدرت تخریب ، دفاع و روابط انسانی میگوید.
احمدی در مورد استفاده از المان خط در آثارش گفت: المان خط در آثارم هم به لحاظ مضمون و هم به عنوان عنصری برای زیبایی کار بسیار اهمیت دارد. بارها اتفاق افتاده اثری به مرحله کالیگرافی رسیده و چند ماه در کارگاه من باقی مانده تا عبارت مناسب آن را پیدا کرده ام، اگر مخاطبان معانی کلماتی که در کار استفاده می کنم را متوجه نشوند، خط بعنوان یک عنصر بصری هم در کارم اهمیت فراوانی دارد.
وحید چمانی که در دوره های اخیرحراج کریستیز حائز رکوردهای قابل توجه شده است با دو اثر با عنوان «اسید آمینه» در این نمایشگاه شرکت دارد، او با اشاره به انتخاب عنوان استعاری«سرزمین عجایب » برای این نمایشگاه گفت: من فکر می کنم چون این عنوان استعاری انتخاب شده است می توان بین عنوان آن و آثار ارتباط پیدا کرد و این ارتباط می تواند از نظر هر فرد متفاوت باشد.
او در مورد دو اثری که در این نمایشگاه عرضه کرده گفت: این دو اثر مانند بقیه آثارم تحت عنوان «اسید آمینه» می باشند. اسید آمینه در واقع منبع حیات برای موجودات زنده است و من هم دوست داشتم نام آثارم را به آن ارجاع دهم. در مجموعه جدیدم فیگور هایم درفضاهای شهری، مناظر و نماهای دور دست به چشم می خورند.
مصطفی چوب تراش که تا کنون در یک نمایشگاه انفرادی و بیش از 25 نمایشگاه گروهی در گالری های آران، اعتماد، محسن و ... حضور داشته، در این نمایشگاه یک اثر اکرلیک روی بوم عرضه کرده است، او در مورد نمایشگاه نقاشی «سرزمین عجایب» گفت: کنار هم بودن هنرمندانی که از لحاظ اجرایی و تفکر با هم تناقض دارند در این نمایشگاه دیده می شود اما ما در این نمایشگاه شاهد چیدمان مناسب آثار هستیم.
او در ادامه اضافه کرد: اثری که من در این نمایشگاه ارائه داده ام نوعی نقد به کل سیر تاریخی دارد. از خصوصیات اصلی کار جنبه گرافیکی آن است که به نوعی بازگشت به گذشته است.
طاهره صمدی طاری که آثارش در سال های اخیر در حراجی های معتبر حائز رکوردهای چشمگیری شده است ، اثری با ابعاد 220×140 سانتیمتر با عنوان «توهم در شب » در این نمایشگاه ارائه داده است، او در مورد اثر تازه اش گفت: در این مجموعه فضای شب را دستمایه نقاشی هایم قرار داده ام، تاریکی به عنوان عاملی که همه چیز را می پوشاند و در بر میگیرد ،عامل ایجاد فضایی رمز آمیز می باشد، انسان معاصری که سرگشته و هراسان ،گویی در یک لحظه ای از زمان منجمد شده است این بار در فضای شب پرسه می زند و خود را در هجوم ناشناخته ها مییابد.
او در ادامه درمورد نمایشگاه «سرزمین عجایب» گفت: در نمایشگاه نقاشی «سرزمین عجایب» ، آثار چندین هنرمند با دیدگاههای متفاوت حتی در نوع اجرا در کنار همدیگر مجموعه ای جذاب را ایجاد کرده است ،همچنین این طورتصور می شود که مخاطبین اگر چه کل مجموعه آثار به نمایش در آمده را در قالب فیگوراتیو می یابند ولی از حیث تفاوت در نگاه هنرمندان و مواجه آنها با ذهن ودنیای اطرافشان ،این آثار را متفاوت از هم می بینند. فکر می کنم این گوناگونی در دیدگاههای هنرمندان درمواجه با دنیای خود درآثارشان سبب نام گذاری این مجموعه با عنوان «سرزمین عجایب »شده است.
محمد طباطبایی که تا کنون در نمایشگاه های موفق داخلی شرکت داشته است ، با دو اثر از مجموعه «عجیب تر از بهشت» در این نمایشگاه حضور دارد، او در آثار جدیدش که در ادامه کارهای گذشته اش می باشد از شعرهای شاملو الهام گرفته است ، وی در این رابطه گفت: آثار جدیدم در ادامه مجموعه گذشته ام می باشند . در این آثارهویت انسان ها را از لباس هایی تو خالی گرفته ام و کمی تغییرات در آنها ایجاد کرده ام، از جمله آن می توان به استفاده از اشعار شاملو در کارها اشاره داشت که فکر کردم هم از لحاظ فرمی و تجسمی می تواند به کار زیبایی بخشد و هم از لحاظ مضمونی به آن کمک میکند.
او در مورد نمایشگاه نقاشی «سرزمین عجایب» اضافه کرد: ما در سرزمینی زندگی می کنیم که نوع سلیقه ها، ایدئولوژی ها، طرز تفکر و نگاه به اطرافمان با یکدیگر بسیار متفاوت است و این باعث شده است که به دو بخش مدرنیته و سنت تقسیم شویم و حد وسطی نداشته باشیم، از این رو با توجه به آثاری که در این نمایشگاه ارائه شده است، انتخاب عنوان این نمایشگاه را بسیار مناسب می دانم.
داریوش قره زاد یکی از فعال ترین نقاشان جوان ایران که در حراجی های معتبر بین المللی موفقیت های مستمری بدست آورده با دو اثر از مجموعه «هویت ملی» در نمایشگاه حضور دارد، او در مورد آثار تازه اش گفت: آثار تازه ام هم به لحاظ تکنیکی متفاوت با گذشته می باشد و هم از حالت رئال خارج شده و نوعی توهم در آن بوجود آمده است. در آثار جدیدم سعی کرده ام بر روی نوع پوشش، لباس و فرهنگ ایران تمرکز کنم. در کار فضای پوستری ایجاد کرده ام و به صورت گرافیکی کار کرده ام. من دیگر مانند قدیم در شهر پرسه نمی زنم و سعی می کنم آدم ها را همان گونه که در اطرافم هستند ببینم.
دانا نهدارانهنرمند جوانی که تا کنون در نمایشگاه های انفرادی و گروهی متعددی شرکت داشته در این نمایشگاه نیز دو اثر یکی از مجموعه« مونالیزا» و دیگری از مجموعه آثار تازه اش که بدون عنوان است را ارائه داده است. او در مورد اثر تازه اش گفت: با محو کردن کار ، سعی در پنهان کردن فیگور در بافت تابلو را داشته ام تا مخاطب در اثر جستجو کند .
در ادامه او انتخاب هنرمندان و آثار نمایشگاه را هماهنگ با هم دانست و گفت: از نگاه من آثار ارائه شده در این نمایشگاه و چینش آنها بسیار خوب است و عنوان «سرزمین عجایب» توانسته به نوعی آثار را اسرار آمیز کند.
این آثار تا چهارشنبه 29 آذرماه در گالری شکوه واقع در فرمانیه ،بلوار اندرزگو،کوچه امیر نوری ،پلاک 19 به روی دیوار است و علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت چهار تا هشت بعد از ظهر از آن دیدن نمایند .
پایان پیام/
نظر شما