روشنفکران دینی باید در راس اصلاح جامعه حرکت کنند

معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی با بیان اینکه هر تحلیل‌گر، نقاد و فیلسوفی، روشنفکر تلقی نمی‌شود، گفت: روشنفکران دینی باید در راس اصلاح جامعه حرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام عبد‌الحمید واسطی، معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی صبح امروز (12آذر) در جمع دانشجویان با نقد و بررسی سیر تحول جریان روشنفکری پس از انقلاب اظهار داشت: روشنفکر دینی باید با استناد به محکمات دینی و با هدف اصلاح باور‌های دینی جامعه حرکت کند.


معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی اصلاح باورهای دینی را پارادایم محکمات دینی براساس روحیه اصلاح‌گری روشنفکر توصیف کرد و ادامه داد: محکمات به منزله حداقل‌های قطعی مبتنی بر عقل برهانی تعریف می‌شود و روشنفکر دینی باید براساس عقلانیت مبتنی بر پارادایم محکمات دینی به اصلاح‌گری بپردازد.


وی با اشاره به این مطلب که هر تحلیل‌گر، نقاد و فیلسوفی، روشنفکر تلقی نمی‌شود بلکه روشنفکر یک جامعه دارای مولفه‌های ویژه‌ای است، افزود: روشنفکر فردی دارای دستگاه فکری برای اصلاح وضعیت یک پدیده در جامعه است و البته  که این پدیده محدود به یک حوزه نبوده بلکه تعمیم به تمام حوزه‌ها داده می‌شود.


 حجت السلام واسطی با بیان اینکه اصلاح وضعیت یک پدیده در متن جامعه از معضلات برخاسته از جامعه است که در راس عملکرد‌های اصلاحی باید روشنفکران دینی قرار گیرند، گفت: نگاه به روشنفکری در جامعه باید تغییر یابد و به مولفه‌ای مثبت برای ایجاد تحول و اصلاح در جامعه درآید چرا که روشنفکران امروز تنها مدعیان روشنفکری هستند و روشنفکران حقیقی نیستند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 200733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha