به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش در نشست خبری با خبرنگاران با گرامیداشت دهم آذر سالروز شهادت شهید مدرس، از آن شهید والامقام به عنوان الگویی که با بیانات صریح خود در برابر استکبار ایستاد برای نمایندگان مجلس یاد کرد.
دکتر محمدرضا پورابراهیمی، مجاهدت های این روحانی مجاهد در مجلس چهارم را یکی از روشن ترین اعصار مبارزات علیه رژیم ستمشاهی دانست و افزود: شهید مدرس در اوج تاریکی استکبار مجاهدت کرد.
وی با اشاره به اینکه رسانه های استان باید در پیگیری مطالبات مردم از مسئولان جدی تر باشند، افزود: متأسفانه روحیه مطالبه گری مردم استان در کمترین حد ممکن است در حالیکه مطالبه از مسئولان می تواند به توسعه و ارتقای استان کمک بزرگی کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جنگ 8 روزه غزه که به پیروزی مقاومت انجامید، کمک های موشکی ایران در این جنگ را خاطرنشان کرد و افزود: این جنگ قدرت دفاعی اسرائیل را به شدت خدشه دار و معادلات منطقه ای را بر هم زد.
وی با بیان اینکه این جنگ در حقیقت جنگ نیابتی ایران با اسرائیل بود، افزود: روشن شد اسرائیلی که در برابر چند موشک فلسطینی نمی تواند بایستد قطعاً توان ایستادگی در برابر توان بالا و اقتدار نظامی ایران را ندارد زیرا اتفاقی که در غزه افتاد مشخص کرد که جنگ بعدی در ایران که اسرائیل همواره به آن تهدید می کند، رخ نمی دهد.
دکتر پورابراهیمی، جنگ 8 روزه را نقطه عطفی در تحولات سیاسی منطقه عنوان کرد و با اشاره به نتایج آن که منجر به بسترسازی برای عضویت فلسطین در شورای ملل شده است، گفت: این جنگ معادلات کشورهای اروپایی در خصوص فلسطین را به نفع ایران تغییر داد و یقیناً بر موفقیت مذاکرات هسته ای تأثیر گذار است.
وی عصبانیت آمریکایی ها به دنبال پیروزی مقاومت در این جنگ را که منجر به اعمال شرایط جدیدی از تحریم بر کشورمان شده است را یادآوری کرد و گفت: عدم امکان خرید و فروش طلا توسط کشورمان و تحریم های جدی در زمینه کشتیرانی از جمله این تحریم هاست.
عضو کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیم بر تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران توسط سه مجموعه بزرگ کنگره امریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل اتخاذ می شود، گفت: علی رغم خواست دشمن که امروز با مأیوس شدن از همه راهها، بر حوزه اقتصادی تمرکز کرده است اما تصور ما بر این است که برای خروج از این وضعیت، چشم انداز آینده کشورمان ترسیم روشنی از این موقعیت دارد.
وی در توضیح بیشتر راجع به این مطلب گفت: گرچه مشکلات امروز اقتصادی که فشار زیادی را هم بر مردم وارد کرده قابل انکار نیست اما در این راستا اتفاقی افتاده است که می تواند نقطه اتکاء ما در یک جهش بزرگ اقتصادی قرار گیرد و آن کاهش ارزش پول ملی است.
دکتر پورابراهیمی افزود: پول ملی طی 9 ماه گذشته به بیش از یک دوم کاهش پیدا کرده و آثار تورمی خود را در کالاهای وارداتی و کالاهای داخلی نشان می دهد که این اتفاق گرچه پیامدهای منفی دارد اما در بعضی کشورها مثل چین در گذشته، به عنوان یک سیاست قلمداد شده است.
وی افزود: هر زمان که در کشوری کاهش ارزش نرخ بوجود بیاید در ساختار اقتصادی آن کشور 2 پیامد مهم دارد که "افزایش حجم سریع صادرات غیرنفتی" و "کاهش قابل توجه واردات" است و لذا وضعیت کنونی ما علاوه بر اینکه گام جدیدی برای صادرات است، موقعیت ویژه ای برای تولید جدید است.
فعال اقتصادی کشورمان با بیان اینکه دو شرایط فوق الذکر باید منوط به شرایطی باشد؛ در این زمینه "رفع گره های بیمه ای و بانکی از سر راه واحدهای اقتصادی" در راستای افزایش صادرات و "استاندارسازی و افزایش کیفیت داخلی" برای کاهش قابل توجه واردات را خاطرنشان کرد.
وی گفت: علی رغم خواست دشمن که تحریم ها را با هدف مانعی در مسیر حرکت نظام اعمال می کند اما مردم ما شرایط را درک می کنند و لذا می توان از این فرصت برای یک جهش بزرگ اقتصادی استفاده کرد.
دکتر پورابراهیمی در پاسخ به سئوالات خبرنگاران مسائلی در خصوص شرکت ملی مس، سهام عدالت، صنعت فولاد و آب استان و... بیان کرد و گفت: انتقال آب به استان از خلیج فارس و با محوریت شرکت گل گهر سیرجان در حال پیگیری است.
پایان پیام/
نظر شما