به گزارش خبرگزاری شبستان،عربستان برای مقابله با انقلابهای عربی هزینه های زیادی خرج کرده است و کوشیده است که مانع از رسیدن موج بیداری اسلامی به داخل این کشور شود.
نیروهای امنیتی سعودی هر تجمعی را به سرعت متفرق می کنند و به بازداشت گسترده تظاهر کنندگان می پردازند.
اما مشکلی که عربستانی ها را رها نمی کند علاوه بر چالشهای دیگر ،موضوع رهبران فرتوت آن است. ملک عبدالله،پادشاه عربستان تامدتی اسیر درد روز افزون کمر بود اما پس از اخباری که درباره مرگ وی مخابره شده بود اخیرا با حضور در تلویزیون سلامت خود را به اثبات رساند.
با این وجود پادشاه 87 ساله سعودی همچنان با بیماری دست و پنجه نرم می کند و آل سعود برای مدت زیادی نمی توانند به وی امیدوار باشند.
مشکل عربستان از زمانی تشدید می شود که ملک عبدالله از دنیا برود و سلمان بن عبدالعزیز جانشین وی شود .
پایگاه اطلاع رسانی «صدای روسیه» در مطلبی با عنوان "ملک عبدالله زنده است اما انقلاب ادامه دارد" آورده است:
روز چهارشنبه 28 نوامبر جاری ملک عبدالله با ظاهر شدن در صفحه تلویزیون رسمی عربستان به شایعات منتشر شده در رسانه ها و شبکه های اجتماعی درباره وخامت وضع جسمانی اش پایان داد.
ملک عبدالله 87 ساله که یکی از پادشاهان صاحب نفوذ به شمار می رود پس از عملیات جراحی دشوار در وضع به ظاهر مطلوب در صفحه تلویزیون ظاهر شد.
ملک عبدالله در حالی که بر روی صندلی نشسته بود، پذیرای تبریکات افراد خانواده و نزدیکانش بود.آنها خوشحال بودند که هنوز راس هرم قدرت در عربستان پابرجاست.
این پایگاه روسی می نویسد: با همه اوصاف ،شرایط در عربستان آرام نیست و آنگونه که وانمود می شود با ثبات نیست زیرا در مناطق نفت خیز شرق عربستان اوضاع ملتهب است و صداهای انفجار هایی در نزدیکی پایتخت عربستان شنیده می شود.
در این گزارش آمده است: به این مشکلات باید سهم خواهی خاندان عربی قدیمی در حجاز و عسیر در غرب عربستان را نیز افزود.
پایگاه روسی بیان کرد: گرایشهای جدایی طلبانه در مناطق مرزی عربستان با یمن و نیز مشکلاتی مانند وجود 10میلیون تبعه خارجی در عربستان تهدید کننده خاندان سعودی است.
به مشکلات جدید عربستان باید رقابت با ایران و ادامه فعالیت اکثریت شیعه در کشور همسایه آن یعنی بحرین را نیز اضافه کرد.
این پایگاه همچنین به طمع ورزی های قطر بر مناطقی از عربستان و نیز روابط مبهم خاندان سعودی با خاندان هاشمی که در سال 1919 از زادگاه خود در مکه رانده شده اند نیز به عنوان بخشی از مشکلات عربستان اشاره اشاره کرده است.
این پایگاه روسی می نویسد: سعودی ها اطمینانی به همپیمان اصلی خود یعنی آمریکا نیز ندارند زیرا آمریکا طراح تجزیه عربستان و بازگرداندن آن به شرایط سال 1919 است.
این پایگاه روسی می افزاید: جنگ قدرت نیز یکی دیگر از مشکلات عربستان است زیرا رسیدن به تخت پادشاهی بر خلاف دیگر کشورهای پادشاهی که معمولا از پدر به پسر می رسد در این کشور منحصر به فرد است و از برادر به برادر منتقل می شود و میان فرزندان ملک عبدالعزیز جابجا می شود.
به نظر می رسد که کشوری که خیلی سریع در حدود نود سال قبل به وجود آمده است به مثابه یک منزل کارتونی است که در هر لحظه ممکن است با فشار بهار عربی فرو بریزد.
اوضاع کنونی به شدت تغییر یافته است زیرا هم اکنون عصر رایانه، تلفن همراه، شبکه های اجتماعی تویتر و فیس بوک است و بهار عربی در کمین آل سعود است.
آل سعود هم اکنون در بحران سختی در داخل و خارج گرفتار شده است و انقلاب آرام آرام به مرزهای عربستان نزدیک و نزدیکتر می شود.
نظر شما