به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 11 آذر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان دست برتر به قلم حسام الدین برومند به تحلیل جنگ غزه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
اکنون در باره دست بالاتر و برتر جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه نکاتی قابل اعتناست:
1- جنگ 33 روزه در سال 2006 نشان داد که «طرح خاورمیانه بزرگ» به نتیجه نرسیده است. طرحی که در واقع نقشه راه آمریکایی ها و صهیونیست ها برای جنایت، تجاوز، چپاولگری و غارت منابع و ثروت های عمومی منطقه بود.
به همین علت بود که طرح مزبور به «طرح خاورمیانه جدید» تغییر نام داد و وزیر خارجه وقت آمریکا آن را به درد زایمانی برای منطقه تشبیه کرد و نتیجه این وضع حمل! را امیدوارکننده دانست!
2 سال بعد و در جنگ 22 روزه در سال 2008 مشخص شد که طرح خاورمیانه جدید هم با مختصات آمریکایی-صهیونیستی محقق نشده و این شکست به شکست قبلی پیوست شد.
از 21 ماه پیش و با بروز و ظهور تحولات منطقه در بیداری اسلامی یک شاخص به اثبات رسید و آن حرکت منطقه به سمت و سوی خاورمیانه با مختصات «اسلامی» است.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان هفده گام برای رسیدن به اخلاق مدارا به قلم حامد حاجی حیدری به تحلیل انتخاب فدراسیون ایران به عنوان فدراسیون فوتبال پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
فدراسیون فوتبال ایران، برای دومین بار طی پنج سال اخیر، عنوان برترین فدراسیون فوتبال آسیا را از آن خود کرد، و پنجشنبه شب، برنامه "نود"، این انتخاب را مفصلاً ریشخند نمود، و رئیس فدراسیون فوتبال را که ساعت پنج صبح به وقت محلی از رختخواب بیرون کشیده بود به سخره گرفت.
من نمیدانم که شاخصهایی که منجر به این انتخاب میشود چیست، ولی رئیس فدراسیون فوتبال در این رابطه گفت: "نتایج میتواند خوب یا بد باشد، اما، کسب این عنوان نشان داد که ما در مسیر درستی قرار داریم". او اضافه کرد: "این، برای دومین بار است که این مقام به ایران تعلق میگیرد، و این موضوع، نشان میدهد که مسیری که از ابتدا آغاز شده است را میتوان تثبیت کرد و، سپس، ادامه داد". او گفت: "من همه این نکات را به اعضای کمیته هیئت رئیسه فدراسیون ایران گفته بودم و در اینجا از مقامات کنفدراسیون آسیا و حضار تشکر میکنم".
اشتباه نکنید؛ من کارشناس ورزشی نیستم، و نمیخواهم به بدگوییهای "نود" ادامه دهم.
این اتفاق، برای من، یک نمونه است.
نمونهای از آنکه رفتار ما با هم درست نیست.
ما همدیگر را دستکم میگیریم.
ما نمیتوانیم درست با هم کار کنیم.
ما مشکل اخلاقی داریم.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان آثارعضویت فلسطین در سازمان ملل به قلم حسین رویوران به تحلیل تصویب عضویت فلسطین در سازمان ملل پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
درخصوص تصویب عضویت فلسطین در سازمان ملل به عنوان عضو ناظر که از طرف محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح شد، باید گفت این درخواست برای فلسطین برخی فرصتها و چالشها را به دنبال خواهد داشت. عضویت ناظر در یک نگاه برای فلسطین دستاورد است، به این دلیل که باعث میشود از این پس جایگاه فلسطین از سازمان آزادی بخش به عنوان عضو ناظر به کشور فلسطین در مصاف با سایر کشورهای جهان مطرح شود. در این صورت باید گفت، این امر برای فلسطین این فرصت را ایجاد میکند که در عرصه بینالملل از تمام امکانات حقوق بینالملل که شامل عهدنامهها، کنوانسیونها، اعلامیهها و منشور سازمان ملل میشود، استفاده کند. برای مثال در مورد مسئله آب کرانه باختری اسرائیل از 85 درصد منابع آبی این منطقه به صورت یکجانبه استفاده میکند در حالیکه به فلسطین امکان استفاده از این آبها را نمی دهد.
با عضویت فلسطین به عنوان عضو ناظر این امکان فراهم میشود که علیه رژیم صهیونیستی و قانونشکنیهای این رژیم در محاکم قضایی شکایت کند و قضایای اینچنینی را از طریق محاکم قضایی بینالمللی پیگیری نماید. همانطور که گفته شد چالشهایی نیز برای این عضویت مطرح است.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان مصوبه ای برای انحراف آرمان فلسطین به تحلیل پذیرش فلسطین در میان 138 کشور جهان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
این فرآیند، باطیف گستردهای از واکنشها روبرو شد به طوری که برخی در نهایت خوش بینی و یا به عبارتی سادهانگاری، آنرا به معنای ایستادن جهان در برابر اسرائیل قلمداد کرده و در مقابل، بعضیها آنرا بیفایده و بیارزش خواندند. از این رو بررسی این واکنشها و همچنین بار حقوقی این مصوبه برای فلسطین و نقشی که میتواند در رسیدن به نقطه آمال فلسطینیها و رهایی آنان از چنگال رژیم غاصب صهیونیستی ایفا کند، خالی از فایده نیست.
"محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که سابقه وی به عنوان یک عنصر سازشکار بر همه آشکار است و سعی دارد خود را سخنگوی ملت فلسطین قلمداد کند، در سخنانی پس از مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل که با 138 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 41 رأی ممتنع به تصویب رسید، این تصمیم را به معنای پیروزی بزرگ ملت فلسطین و یک دستاورد عظیم برای امت عربی و اسلامی و تمامی آزادگان جهان دانست.
پایان پیام/
نظر شما