علیرضا لبش در گفتگو با خبرنگار شبستان، با اشاره به مجموعه شعر اخیرش با عنوان "مرثیه ای برای گمگشتگی" گفت: سومین مجموعه شعرم مشتمل بر اشعار سپید با رویکرد بومی و توجه به ملی گرایی است.
این شاعر در ادامه، رویکرد بومی گرایی در آثارش را برخاسته از مطالعات گسترده اش در زمینه فرهنگ عامه و گرایش فراوان وی به این موضوع عنوان کرد.
وی دوری از پیچیدگی و توجه به مخاطب در سرایش آثارش را یکی از مهمترین ویژگی های این مجموعه دانست و گفت: به اعتقاد من توجه به مخاطب باید از اهمیت فراوانی درنظام فکری شاعر برخوردار باشد و همواره با دوری از پیچیده گویی و عدم گرایش به بازیهای زبانی مخاطب را در فضای کار خود دخیل کرده و موردتوجه قرار داده ام.
فضای اشعار این مجموعه و همچنین دیگر مجموعه هایم همواره بر محوریت عاطفه، تاکید بر فضاسازی با تکیه بر ویژگی های فرهنگ ایرانی قرار داشته است.
این شاعر توجه به فرهنگ عامه را راهی در جهت ارتباط با جهان معاصر عنوان و خاطرنشان کرد: فرهنگ ایرانی پتانسیل و ظرفیت های فراوانی دارد که سرمایه گذاری بر آن می تواند ما را در جهت ایجاد ارتباطات فرهنگی و بیان حرفی تازه برای حضور در جامعه جهانی یاری رساند.
وی ادامه داد: جهان همواره به دنبال آشنایی و ارتباط با آثار بکری است که دری تازه به سوی دیدگاه انسان بگشاید. مسلم است که تقلید صرف از آثار غرب به دور از بومی گرایی و بهره گیری از منبع فرهنگی غنی راه به جایی نخواهد برد.
لبش مرثیه ای برای گمگشتگی را حاصل 10 سال فعالیت شعری خود دانست و اذعان داشت که در جمع آوری آثار برای این مجموعه از تاریخ گذرای امتناع کرده است.
این شاعر شروع فعالیت شعری خود را از سال 1378 به صورت غیرحرفه ای عنوان کرد و گفت: به طور جدی شعر را از سال 13809 دنبال کردم اما در این میان از هیچ کارگاه شعری بهره مستمر نگرفتم و بیشترین ارتباط من با دنیای شعر از طریق رسانه، مجلات و روزنامه ها بوده است.
گفتنی است، مرثیه ای برای گمگشتگی سروده علیرضا لبش در شمارگاه 1100 جلد و قیمت 2600 تومان از سوی دفتر شعر جوان منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما