به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مصطفی قانعی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور ظهر امروز (8 آذر) در نخستین سمینار سراسری علمی پژوهشی طب و ایثار اظهار کرد: نخستین سیستم درمان بیماران مسموم شده با سلاح های شیمیایی در سال 62 تشکیل شد در حالیکه پزشکان تجربه کافی در برخورد با این بیماران را نداشتند.
وی به مانور سراسری در بین همه کشورها در خصوص راهکارها برای کشورهای مورد حمله سلاح های شیمیایی اشاره کرد و افزود: در این مانور پزشکان ایرانی رتبه نخست راهکارهای درمانی بیماران شیمایی را به خود اختصاص دادند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور خاطرنشان کرد: پزشکان ایرانی تا سه سال آینده، پروتکل های جدید درمان بیماران شیمیایی را مطرح می کنند.
بنابر گزارش شبستان در ادامه محمود شبستری، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رییس همایش طب وایثار تعداد شهداء علوم پزشکی مشهد را حدود 30 شهید دانست و ابراز داشت: نخستین دانشجوی شهید علوم پزشکی مشهد، شهید محراب خانی در رشته داروسازی بود.
وی از آلوده شدن 34 هزار نفر از مردم در دوران دفاع مقدس با گازهای شیمیایی خبر داد وافزود: بیشترین آسیب مجروحان شیمیایی مربوط به ناحیه ریه، چشم و پوست است.
در ادامه رضا سعیدی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی همایش "طب و ایثار" افزود: این همایش به منظور یادآوری فداکاری های ایثارگران دفاع مقدس و جامعه پزشکی در حوزه خدمات رسانی به جانبازان درروزهای هشتم و نهم آذر در مشهد برگزار می شود.
وی با اشاره به تبادل اطلاعات علمی و تجربیات ایثارگران در همایش طب و ایثار، اظهار داشت: بیش از هزار نفر در همایش "طب و ایثار" شرکت کرده اند.
سعیدی با اشاره به این مطلب که بیش از 230 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که از این تعداد 120 مقاله پذیرفته شد و به چاپ می رسد، گفت: بیشترین مقالات رسیده با موضوع درمان های جانبازان شیمیایی، قطع نخاعی و اعصاب و روان است.
گفتنی است، درآیین اختتامیه همایش " طب و ایثار" از 10 مقاله برتر تجلیل می شود.
پایان پیام/
نظر شما