همایش «خواجه نصیرالدین طوسی»، 4 و 5 اسفند در تهران برگزار می شود

همایش خواجه نصیر الدین طوسی همزمان با روز نکوداشت این فیلسوف بزرگ اسلامی با هدف بازنگری مجدد در آثار، مستندات و آنچه از ایشان به جای مانده است به همت مرکز پژوهشی میراث مکتوب برگزار می شود.

دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب،  درباره برگزاری همایش خواجه نصیرالدین طوسی به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به اینکه سازمان یونسکو اعلام کرده است که در این سال بزرگداشت یکی از چهار مفاخر اسلامی "خواجه نصیرالدین طوسی"، "قطب الدین شیرازی"، "سیبویه" و "فردوسی" برگزار شود، "مرکز پژوهشی میراث مکتوب"، تصمیم گرفت میراث علمی و فلسفی خواجه نصیرالدین طوسی یکی از بزرگترین شخصیت های فرهنگی، سیاسی و فلسفی اسلامی را احیا کند.


وی با اشاره به اینکه هنوز بسیاری از آثار خواجه نصیرالدین طوسی به تحریر در نیامده است، گفت: ما قصد داریم تا یک بازنگری مجدد در آثار شخص خواجه، مستندات و آنچه از او به جای مانده و یا درباره او گفته شده داشته باشیم.


مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب، با اشاره به اینکه در این همایش دو روزه سخنرانان در چهار محور اصلی سخنرانی می کنند، گفت: این همایش در محور "ریاضیات و نجوم" به عنوان یک محور مستقل که مهمترین ابعاد علمی و خاصه شخص خواجه است و "فلسفه، کلام و عرفان"، " ادبیات، اخلاق و تاریخ" و "ادبیات و هنر" برگزار می شود، که محور چهارم در واقع به بررسی فلسفه هنر، رنگ شناسی و موسیقی اختصاص دارد.

 

دکتر ایرانی با اشاره به اینکه در این همایش، 22 محقق برجسته در حوزه تاریخ علم از کشورهای دیگر حضور دارند، گفت: دکتر "جمیل رجب" از کشور کانادا با موضوع "نظریه جفت طوسی در بحث ریاضیات" یکی از سخنرانان این همایش است، از دیگر میهمانان این همایش می توان به دکتر "احد جبار" دانشمند الجزایری الاصل ساکن فرانسه اشاره کرد که با موضوع "نجوم دوره اسلامی" سخنرانی می کند.

 

وی تصریح کرد: همچنین پروفسور "هرمان لندلت" از لندن با موضوع "کلام دوره اسلامی" و دکتر "هاشم رجب زاده" از کشور ژاپن با موضوع "اندیشه های کلامی خواجه از نگاه رشیدالدین فضل الله همدانی"، دکتر معصومی همدانی و دکتر شیرین بیانی در این همایش سخنرانی می کنند.

مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب، با اشاره به اینکه تا کنون 48 چکیده مقاله به فارسی و انگلیسی به چاپ رسیده است، گفت: یک سری مجموعه مقالات سفارشی به دبیری دکتر معصومی همدانی و دکتر محمدجواد انواری با عنوان "مجموعه مقالات استاد بشر" و یک "مجموعه مقالات تاریخی" به دبیری دکتر آقایانی چاوشی برای روز همایش چاپ می شود.


دکتر ایرانی از چاپ مقدمه کتاب "التذکره فی الهیئه" دکتر جمیل رجب خبر داد و گفت: مقدمه کتاب "تذکره در علم هیئت" که در کشور آلمان به چاپ رسیده است به زبان فارسی ترجمه شده و در این همایش ارائه می شود همچنین کتاب "هانی فرحات" با ترجمه دکتر جمشید نژاد برای این روز در دست چاپ است.


مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب از دیگر برنامه های جانبی این همایش به چاپ نسخه برگردان خط خواجه نصیر در رابطه با این سینا اشاره کرد و گفت: دست خطی از خواجه نصیرالدین طوسی در رابطه با ابن سینا در کتابخانه ملی وجود دارد که این نسخه ارزشمند به صورت نسخه برگردان چاپ و در روز همایش ارائه می شود، همچنین بازچاپ کتاب "مجموعه شش رساله از خواجه در کلام و فلسفه و نجوم" که در سال 1335 توسط دانشگاه تهران به چاپ رسیده بود با هماهنگی این دانشگاه انجام می گیرد و در این روز ارائه می شود.

 

وی زمان برگزاری این همایش دو روزه را چهارم و پنجم اسفند اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه این یک همایش تخصصی است تنها در بخش افتتاحیه و اختتامیه ترجمه همزمان وجود دارد و شرکت کنندگان باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشند.

 

پایان پیام/

کد خبر 19970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha