به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 8 آذر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان بدل جوخه های ترور موساد به قلم محمد ایمانی به تحلیل رویارویی غزه د پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
به کوچکی باریکه غزه نگاه نکنید. این باریکه اگر 7 سال پیش در ماجرای عقب نشینی ارتش اسرائیل تیرخلاص را به زندگی سیاسی آریل شارون زد، این بار «ناپلئون ارتش اسرائیل» را به زمین زده است. ایهود باراک از فرماندهی جوخه های ترور به فرماندهی ستاد مشترک ارتش اسرائیل رسید و پس از آن طی دو دهه گذشته به عنوان نخست وزیر، وزیر خارجه و وزیر دفاع رژیم صهیونیستی فعالیت کرده است. مردی که 5 روز پس از جنگ غزه مجبور به استعفا و کناره گیری از سیاست شد، غیر از سوابق ممتد ترور، یکی از معماران سه جنگ 2006، 2008 و 2012 بوده است. باراک بیش از 7 سال وزیر دفاع بود و روز دوشنبه مجبور به استعفا شد در حالی که می گفت «به رغم اختلاف نظر من با نتانیاهو، مسئله ایران به عنوان مسئله کانونی و پراهمیت برای اسرائیل باقی خواهد ماند». عکس ناپلئون از زین افتاده ارتش اسرائیل را باید کنار عکس آریل شارون (بولدوزر اسرائیل)، ایهود اولمرت زمامدار دوره جنگ 33 روزه و شماری از مقامات سیاسی و نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به عنوان قربانیان این 3جنگ قاب کرد.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان توهم مالیخولیایی فتنه گران برای حضور در انتخابات به قلم صالح اسکندری به تحلیل انتخابات پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
یکی از مهمترین فلسفه های سوگواری هر ساله برای اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و یاران و اهل بیت باوفایش (علیهم السلام) بازخوانی آسیب شناسانه اوضاع سیاسی و اجتماعی است که منجر به مصائب عظیم عاشورا می شود. اینکه چه اتفاقی می افتد جامعه اسلامی تنها پس از گذشت 50 سال از رحلت پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله وسلم) به نقطه ای می رسد که در انظار عمومی فرزند همین رسول خدا به فجیع ترین شکل ممکن پای منافع سیاسی و مطامع دنیوی عده ای مسلمان نما قربانی می شود.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان جای خالی ثبات در تصمیمگیریها به قلم ارسلان فتحیپور به تحلیل تغییر در سلایق مدیران پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
تصمیمات خلقالساعه دولت در حوزه تجارت خارجی میرود تا به یک سنت ناپسند و البته با تاثیرات نامطلوب در اقتصاد کشور تبدیل شود. زمانی که مقامات اقتصادی دولت اعلام کردند که واردات با ارز آزاد از این پس ممنوع است بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس با توجه به تجارب اخیر منتظر بودند که این تصمیم هم به سرعت لغو شود. چنانچه تصمیمات تجاری پیشین دولت هم در ماههای اخیر به این معضل گرفتار شده بود. از قضا تحقق این پیشبینی زیاد به درازا نکشید و دیروز اعلام شد که واردات با ارز آزاد بار دیگر آزاد شده است. همین موضوع نشان داد پیشبینی نمایندگان مجلس و کارشناسان درست بودهاست. حال این سوال پیش میآید که دلیل اتخاذ و ابطال این تصمیم چه بود؟
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان بخشینگری و ناهماهنگی، آفتهای اقتصاد به تحلیل اقتصاد ایران پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
اقتصاد ایران این روزها با رویه نادرستی مواجه شده است؛ به جای آنکه قوانین و مقررات مادر و اصلی، مصدر و مستند تدوین بخشنامهها و دستورالعملهای اجرایی قرار گیرد، روندی کاملا معکوس از سوی مسئولان و مدیران اجرایی کشور در حوزه تجارت خارجی دنبال میشود. به عبارت دیگر طی ماههای گذشته و خصوصا چند هفته اخیر، دائماً شاهد صدور بخشنامهها و مصوباتی هستیم که در تناقض و تضاد آشکار با قوانین کلی و اساسی حوزه صادرات و واردات قرار دارند و تمام یا بخشی از آن قوانین را دچار خدشه میکنند.
به عنوان مثال میتوان به صدور دستورالعمل ممنوعیت صادرات 52 قلم کالا اشاره کرد که در تناقض آشکار با مواد متعددی از قانون برنامه پنجم یا قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار قرار دارد. براساس این دو قانون، صادرات تمامی کالاها به جز اقلام خاصی که در متن قانون یا آئیننامه اجرایی آن آمده، آزاد است و دولت غیر از وضع تعرفههای صادراتی نمیتواند و نباید مانع دیگری بر سرراه صادرات ایجاد کند درحالی که در کمال تعجب شاهد صدور دستورالعملی برای ممنوعیت صادرات 52 قلم کالا بودیم که البته به دلایل گوناگونی بعدها در این فهرست، تعدیلهایی صورت گرفت.
پایان پیام/
نظر شما