به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا محمدی دانشجوی دکتری زمین شناسی اقتصادی این واحد دانشگاهی در رابطه با مقاله خود گفت: در سال های اخیر، فن آوری سنجش از دور، اطلاعات ارزشمندی در زمینه اکتشاف مواد معدنی ارائه کرده است. داده های ماهواره ای به طور گسترده ای در علوم زمین و اکتشاف مواد معدنی استفاده می شود و برای تعیین محل ذخایر معدنی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با بیان این مطلب که تکنیک های سنجش از دور به طور قابل توجهی در به روز رسانی از نقشه های زمین شناسی، بهبود کیفیت، و تهیه نقشه موضوعی از قبیل نقشه مناطق دگرسان شده ، واحدهای سنگی، خطواره ها و الگوهای شکستگی استفاده می شود، وباعث صرفه جویی در وقت و هزینه در نقشه برداری معدنی شده است افزود: در این پروژه در کانسار طلای دره اشکی با km 245/2 که در منتهی الیه شمال غربی از استان اصفهان و در شمال روستای موته قرار دارد، انجام شده است. این کانسار یکی از کانسارهای نه گانه طلا درمجموعه طلای موته است که در بخش مرکزی زون ساختاری -دگرگونی سنندج - سیرجان تشکیل شده است.
محمدی ادامه داد: مطالعات لیتولوژیکی نشان می دهد که واحدهای زمین شناسی در این منطقه عبارتند از: دگرگونی پرکامبرین (رخساره شیست سبز با کانی شناسی های مختلف) هورنفلس، رگه ها معدنی و سیلیسی و توده نفوذی گرانیتی. کانی سازی طلا در رابطه به تغییرات گرمابی در واحدهای دگرگونی (شیست ها و رگه های کوارتز شیست ودر کنتاکت با گرانیتها) رخ داده است.
وی با اشاره به این مطلب که کانی های حاوی طلا شامل پیریت و کالکوپیریت است ، گفت: در این پروژه، تصاویر ماهواره ای ASTER در ترکیب باندی مختلف برای استخراج محدوده های با دگرسانی مرتبط با کانی سازی طلا، شکستگی ها و سیستم های گسل و درز ، واحدهای نفوذی - با توجه به نقش احتمالی آنها در کانی سازی منطقه و ارتباط بین مناطق دگرسانی و سیستم های شکستگی و گسل - مورد بررسی قرار گرفت است.
محمدی گفت: با توجه به نتایج حاصل از پیمایش های صحرایی و در دسترس بودن مناطق دگرسان شده طلا به عنوان یک شاخص در منطقه، فرصتی برای ارزیابی دقت، کنترل ارائه شد و مقایسه نتایج مطالعات سنجش از راه دور با مطالعات میدانی، در نهایت، مطالعات سنجش از راه دور در این منطقه می تواند به عنوان یک مدل برای اکتشاف مناطق مشابه مورد استفاده قرار گیرد.
کنگره بین المللی معدن ترکیه (IMCET) هردو سال یک بار به عنوان بزرگترین رویداد معدنی کشور ترکیه از سال 1969 برگزار می شود. هدف از کنگره این است که می تواند بستری مناسب جهت بحث و گفتگو تبادل ایده های علمی و فنی توسط پژوهشگران از اقصی نقاط دنیا ایجاد نماید، علاوه بر این، کنگره فرصت بسیار خوبی برای تبادل تجربیات علمی و عملی از صنعت و معدن . خواهد بود.
براساس این گزارش ، این کنگره در اخرین دوره خود در سال 2011 در استانبول برگزار شد و بیش از 63 کشور جهان به ارائه مقاله در زمینه های معدنی و زمینه های مرتبط پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما