به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در نشست خبری با حضور اهالی رسانه در خصوص اظهارنظرش در نامه احمدینژاد برای بازدید از زندان اوین گفت: بازدید رییسجمهور از زندانهای ما نه تنها مورد استقبال بوده بلکه مورد تقاضا هم قرار گرفته است اما این بازدید برای رسیدگی به امور زندانیها باید باشد.
وی با اشاره به درخواست اخیر احمدینژاد برای حضور در زندان اوین اظهار داشت: دو شائبه در این امر وجود داشت یکی اینکه برخی از رسانهها میتوانستند از این بازدید سوءاستفاده کنند و به مسئله ملاقات رییسجمهور با برخی از نزدیکان حاضرش در اوین بپردازند. همچنین در قانون اساسی و اختیاراتی که برای رییسجمهور مطرح شده اگر به آن استناد کنیم افراطگری در تفسیر قانون اساسی درست نیست یعنی نباید گفت رییسجمهور مجاز به نظارت بر اجرای قانون اساسی در تمام امور میتواند باشد یا اینکه بگوییم رییسجمهور اختیار نظارت در اجرای قانون اساسی را اصلا ندارد.
لاریجانی ادامه داد: علیالصول تشکیلات قضایی کشور خوشحال میشود که رییسجمهور به مسایل قضایی اهتمام کرده و آنها را با جدیت بیشتری پیگیری کند اما بازدید از اوین پس از رفع این دو شائبه انجام خواهد شد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در خصوص سازوکار این ستاد در حمایت از حقوق بشر ایرانی اظهار داشت: ستاد هشت سال پیش با نظر مقام معظم رهبری تأسیس شد که ریاست آن بر عهده رییس قوه قضاییه است و دادستان کل کشور، رییس دیوان عالی، رییس نیروی انتظامی و پنج وزیر نیز عضو آن هستند و مسئولیت این ستاد در چند محور مشخص شده که محور اصلی آن اجرای وظایف نظام جمهوری اسلامی ایران در رسیدگی به حقوق بشر است.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بزرگترین دموکراسی خاورمیانه است، تصریح کرد: دموکراسی جمهوری اسلامی ایران به این دلیل که لیبرال نیست مورد طرفداری غرب قرار نمیگیرد زیرا دموکراسی ما بر اساس عقلانیت اسلامی است و ما معتقدیم که نباید یک نوع جهانگشایی غربی به همه تحمیل شود.
لاریجانی افزود: سازوکار ستاد حقوق بشر در قوانین ما بخصوص در مجموع قوانین حقوق شهروندی اخیری که به تصویب رسیده مورد تأکید قرار گرفته است، ما از ادیان و گروههای مختلف که مراجعه کرده و شکایتشان را به ما ارایه دهند، حمایت میکنیم و شکایتهایشان را با مسئولان ذیربط مطرح کرده و با حساسیت خاصی آنها را مورد پیگیری قرار میدهیم. همچنین ما در حمایت از تسهیلات حکومتی نیز وظیفه داریم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مورد کمیسیون حقوق بشر اسلامی که در دهه 70 ایجاد شده بود نیز توضیح داد: زمانی که من نماینده مجلس بودم و آیتالله یزدی رییس قوه قضاییه بودند به پیشنهاد من این کمیسیون در داخل قوه قضاییه ایجاد شد و بعد از دوره آیتالله یزدی کمیسیون حقوق بشر اسلامی به NGO تبدیل شد که فعالیتهای زیادی نیز انجام داد و در کنار آن چندین NGO حقوق بشری دیگر به صورت خصوصی فعال هستند.
وی افزود: ستاد حقوق بشر قوه قضاییه یک نهاد حکومتی حقوق بشر است، کمیسیون حقوق بشر اسلامی و چندین نهاد دیگر نیز به صورت خصوصی در این زمینه فعالیت میکنند، همچنین ما طبق مصوبه پاریس میبایست یک نهاد واسطه یعنی هم حکومتی و هم خصوصی در این میان داشته باشیم که طرح آن را به عنوان نهاد ملی حقوق بشر به زودی به مجلس ارایه خواهیم کرد، در همین زمینه جلسات همفکری زیادی نیز با قضات سراسر کشور داریم.
لاریجانی در ادامه نشست در خصوص جنایتهای انجام شده توسط مخالفان سوری در این کشور نیز خاطرنشان کرد: دخالت سایر کشورها آنهم به شکل نظامی و استفاده از مکانیسم ترور در این کشور خلاف قوانین بینالمللی و حقوق بشر است که ما به شدت با آن مخالفیم و آنچه که در سوریه اتفاق میافتد حادثهای بینالمللی است زیرا 10 درصد مخالفان حکومت سوری هستند و 90 درصد دیگر مورد استخدام کشورهای خارجی.
وی با بیان اینکه لژیونرهای جنگی در سوریه مرتکب جنایتهای وحشیانه شدهاند و این جنایتها را به اسلامل و خدا نسبت میدهند، تصریح کرد: دفاع از آنها بر علیه مردم سوریه بسیار ناموجه است زیرا مردم سوریه باید خودشان برای دموکراسی تصمیم بگیرند، امروز روشن است این تعرض کشورها نسبت به سوریه کمترین دغدغه دموکراسی و حقوق بشر نداشته و کاملا هم شکست خورده است.
پایان پیام/
نظر شما