چگونه بی بی سی زندگی میلیون ها نفر را به خطر می اندازد؟

یک نویسنده انگلیسی با ارائه یادداشتی افشا کرد که چگونه بی بی سی با روند متعصبانه خود در ارائه اخبار و گزارش ها می تواند زندگی میلیون ها نفر در سراسر جهان را به خطر بیندازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اسکاتزمن،برایان مونتیت،نویسنده انگلیسی در یادداشتی با یادآوری مسئله رسوایی جنسی یکی از کارکنان سابق بی بی سی که سر و صدای زیادی به پا کرد،نوشت:اگرچه افشای این موضوع بسیار نگران کننده بود اما نگران کننده تر از آن که می تواند شهرت بی بی سی را به خطر بیندازد تعصبات و پیش داوری های این شبکه در ارائه اخبار و گزارش ها است.
مونتیت در این باره می نویسد:برای یک لحظه تصور کنید به طور اتفاقی کشف کنیم که شش سال پیش بی بی سی نشستی با حضور اعضای بلندپایه،مدیران اجرایی و بهترین متخصصان قانون اساسی برگزار کرده تا در مورد سیاست این شبکه در قبال ارائه گزارشی درباره دولت آینده اسکاتلند تصمیم گیری کند.
تصور کنید که در نهایت بی بی سی اینطور اعلام می کند که حفظ انگلیس با اسکاتلند به عنوان یک یکی از اعضا تنها مدلی است که رویکرد تیم خبری این شبکه بر مبنای آن شکل می گیرد.
غیر قابل باورتر اینکه این نشست تنها شامل افرادی بوده باشد که حامی باقی ماندن اسکاتلند در این اتحادیه بوده اند.
اگر چنین نشستی برگزار می شد خشم غیر قابل توجیهی بر تمام گستره طیف های سیاسی مستولی می شد.
در این صورت ملی گرایان احساس می کنند که بی بی سی یک موضع سیاسی حزبی اتخاذ کرده و در مورد کمپین های ملی گرایان با پیش داوری و تعصب تصمیم گیری کرده است.
به طور قطع چنین مواضعی می تواند ادعاهای بی بی سی در مورد اینکه با بی طرفی اقدام به ارائه اخبار و گزارش ها می کند را باطل کند و شهرتی را که این شبکه با این ادعاها کسب کرده نه تنها در انگلیس بلکه در سراسر جهان دچار اختلال کند.
این اتفاق که ما آن را تصور کردیم به صورت موردی در سال 2006 میلادی به وقوع پیوست.
بی بی سی در این سال چنین نشستی را با حضور اعضای بلندپایه و مدیران این شبکه برگزار کرد اما نه برای بحث در مورد افزایش احساسات ملی گرایان بلکه برای توافق بر سر مسئله تغییرات آب و هوایی.
این نشست در 26 ژانویه 2006 برگزار شد و بی بی سی مدعی شد که 28 نفر از متخصصان علمی برای تصمیم گیری در مورد رویکرد بی بی سی در قبال گزارش های مربوط به تغییرات آب و هوایی در این نشست شرکت دارند.
در این جلسه بر حمایت از تئوری تغییرات آب و هوایی به دست انسان توافق شد با وجود اینکه بسیاری از دانشمندان مشهور کماکان این تئوری را به چالش می کشیدند.
پس از پایان یافتن این نشست،تونی نیوبری،یکی از بلاگرهای انگلیسی طی فرآیندی این حقیقت را افشا کردکه نشست برگزار شده تنها شامل سه یا چهار تن از دانشمندانی بود که همگی طرفدار تئوری خاصی از تغییرات آب و هوایی بودند و بقیه شرکت کنندگان فعالان سیاسی،روزنامه نگاران و گزارشگرانی بودند که نه تنها از تغییرات آب و هوایی به وجود آمده توسط انسان ها دفاع می کردند بلکه علاقه زیادی به تبلیغ این تئوری نیز داشتند.
مونتیت در نوشته خود تصریح می کند که این داستان یعنی تلا ش بی بی سی برای ارائه گزارش هایی که مبتنی بر پیش داوری های این شبکه است و نه مبتنی بر حقیقت،بسیار بیشتر از ماجرای رسوایی جنسی ساویل می تواند برای از بین رفتن اعتبار این شبکه نگران کننده باشد.
به اعتقاد این نویسنده،اگر اقدام ساویل منجر به از بین رفتن زندگی چند نفر شده است اقدامات بی بی سی که نوعی دخالت در دموکراسی است می تواند منجر به از بین رفتن زندگی بسیاری از انسان ها در جهان شود.
 

کد خبر 198923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha