مصر در برابر چالشی دشوار

مصر طی روزهای اخیر به دنبال برخی تصمیمات «محمد مرسی» رئیس جمهوری مصر شاهد نا آرامی های گسترده ای بوده است که تاکنون پایان نیافته است.

خبرگزاری شبستان،کشور مصر از زمان سرنگونی رژیم حسنی مبارک در 25 ژانویه سال 2011 مشکلات و چالشهای زیادی را پیش رو داشته است.
پیروزی اسلام گرایان به ویژه گروه اخوان المسلمین در انتخابات پارلمانی و به دنبال آن پیروزی نماینده گروه اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری سبب شد که اخوان المسلمین بر رقبای لیبرال خود پیروز شوند.
این موضوع یعنی انحصار طلبی گروه اخوان المسلمین به مذاق گروههای ملی گرا و لیبرال خوش نیامده است و آنها هر ازگاهی انتقادهایی از اخوان المسلمین کرده اند.
محمد مرسی به عنوان نماینده گروه اخوان المسلمین برای اینکه از شر مزاحمتهای نظامیان خلاص شود از کشته شدن شانزده نظامی مصری در سینا استفاده کرد و دست به تغییراتی زد و عملا تلاشهای نظامیان را خنثی کرد.
وی اخیرا با صدور فرمان جدیدی که درآن به ریاست جمهوری قدرت زیادی می دهد سبب آغاز موجی از خشم و اعتراض میان مخالفانش شد به گونه ای که روز جمعه گذشته اعتراضات شدیدی در قاهره و شماری دیگر از شهرهای این کشور رخ داد.
در این فرمان محمد مرسی دستورات خود را از احکام قضایی مصون کرد. وی همچنین اختیار دستگاههای قضای در منحل کردن پارلمان و هیئت تدوین قانون اساسی سلب کرد و انتخاب دادستان را برعهده رئیس جمهوری گذاشت باشگاه قضات مصر با بزگراری نشست فوق العاده مجمع عمومی خود در روز چهارشنبه گذشته از تمام دادگاهها و دادستانی ها خواست که تا زمان لغو فرمان فعالیتهای خود را تعلیق کنند..
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه القدس العربی با اشاره به حوادث اخیر مصر آورده است: مصر هم اکنون ملتهب است. برخی به دنبال آن هستند که مصر را به سوی درگیری های خونین بکشانند.
وی افزود: بسیاری در کمین انقلاب مصر هستنند و می خواهند که در آن جنگ داخلی ایجاد کنند. برخی کشورها به دنبال نابودی انقلاب مصر هستند و برای آن پولهای زیادی خرج می کنند.
هدف آنها نابودی این انقلاب و جلوگیری از سرایت آن به کشورهایشان است زیرا به خوبی می دانند که سرایت این انقلاب رژیم آنها را نابود می کند.
وی می نویسد: مصر کشوری مهم در خاورمیانه است و تلاشهای زیادی برای ایجاد فتنه داخلی و از بین بردن وحدت ملی آن وجود دارد.
عطوان بیان کرد: ما با کسانی که تصمیم محمد مرسی را در صدور اعلانیه جدید قانون اساسی و افزایش اختیارات نادرست می دانند موافقیم. زیرا این تصمیم نسنجیده بود.
وی نوشت: مصر با توطئه های زیادی روبرو است و هنگامی که جان مک کین سناتورآمریکایی حامی اسرائیل درباره برپایی کشور اسلامی در مصر هشدار داد و خواستار به کارگیری کمکهای مالی آمریکا به عنوان اهرم فشاری علیه محمد مرسی برای شانه خالی کردن از اعلانیه جدیدش شد همه باید عمق پیام را دریابند.
عطوان بیان کرد: من هیچگاه اخوانی نبوده ام اما آنچه برای ما اهمیت دارد مصلحت مصر است که در واقع مصلحت امت است. فتنه ای که در مصر شروع شده است باید مهار شود تا به جنگ داخلی در مصر منجر نشود. رویارویی در میدانهای شهرهای مصر باید پایان داده شود.
وی نوشت: مصر به ثبات نیاز دارد. همزیستی مسالمت آمیز باید میان طیفهای سیاسی و دینی و اجتماعی مصر حفظ شود. مرحله انتقالی باید اهداف خود را تحقق یافته ببیند.
محمد مرسی هم اکنون باید با گفتگوبا رئیس شورای عالی قضایی مشکل موجود را حل کند و جبهه های بندی های موجود را از بین ببرد. نبردهای خیابانی میان تظاهرات کنندگان باید پایان داده شود.
عطوان بیان کرد: محمد مرسی باید اعلانیه جدید را لغو کند و به گفتگو با گروههای ملی گرا درباره اصلاحات ریشه ای در قوه قضاییه بپردازد.
دلیل این همه دودستگی درباره قانون اساسی برای چیست. وحدت مصر باید حفظ شود.اگر گروه اخوان المسلمین معتقد است که به تنهایی می تواند کشور را اداره کند سخت در اشتباه است زیرا هرگز نمی توان دیگر جریانهای مصری را نادیده گرفت.
مصر به توافق و همزیستی و توجه به صندوقهای رای نیاز دارد. مردم مصر نقش زیادی دارند و در واقع صاحب تصمیم هستند. و این باعث تاسف است که برخی این حقایق را نادیده می گیرند.
حزب عدالت و توسعه ترکیه پس از اینکه ترکیه در زمره کشورهای قوی از نظر اقتصادی قرار داد توانست بر قوه مقننه و مجریه مسلط گردد. آنها به صندوقهای رای توجه کردند و همزیستی مسالمت آمیزی با سکولارها ایجاد کردند.
رئیس مرسی باید از این تجربه استفاده کند.
 

کد خبر 198779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha