ساخت سیستم کلکتور خورشیدی سهموی و خطی با استفاده از سیال نانویی

محققان دانشکده علوم وفنون دانشگاه تهران موفق به تولید سیستم کلکتور خورشیدی سهموی و خطی شدند که با استفاده از نانو سیال نانویی ضریب بازده در آن تا سه برابر افزایش یافته است.

علی کساییان عضو تیم سازنده این کلکتور در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: این سیستم درنیروگاه های حرارتی خورشیدی کاربرد دارد که اصلی ترین نوع سیستم ها سیستم کلکتور خورشیدی سهموی و خطی است.
 

وی افزود: کارنیروگاهی آن قبلا حدود 2 سه سال پیش توسط سانا و دانشگاه شیراز انجام شد ممکن بود کار ارزبری داشته باشد و در آن زمان دارای ارز بری نبودیم، در اشل آزمایشگاه و پایلوت همه چیز را خودمان ساختیم، خیلی از ریزه کاری ها از جمله آینده، ردیاب خورشید، سیستم وکیوم، توسط محققان کشور ساخته شده است و در مرحله بعدی قرار است در نانو سیال استفاده شود.


کساییان خاطرنشان کرد: این کار در دنیا جدید است چرا که در کلتور خورشیدی از روغن استفاده شده است و می خواهیم نانو روغن داشته باشیم و برنامه ما روی روغن های گرافن، لورین، کربونانوتیوب است تا اثر افزایش انتقال حرارت را برای این سیستم ها نیز بسنجیم.
 

وی درباره مزایای استفاده از نوع نانوروغن ها به خبرنگار شبستان گفت: استفاده از نانوسیال باعث افزایش ضریب انتقال حرارت از طریق همرفت می شود و اگر بتوانیم نوع سیال پایه و ذرات نانو را به نوعی با هم فیکس کنیم که میزان انتقال حرارت بیشتر شود قطعا در یک مبدل حرارتی نیاز به حجم کمتر و سطح گسترده کمتری داریم.


وی افزود: ضریب انتقال حرارت با استفاده از سیال های نانویی در دنیا به 2 یا سه برابر در آزمایش های جهانی رسیده است وما یکی از برنامه هایمان این است که کار نانو سیال را دراین سیستم ها انجام دهیم.


پایان پیام/

کد خبر 198777

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha