بالارفتن توان دفاعی ایران تهدید علیه هیچ کشوری نیست

فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی با بیان اینکه آمریکا ارتقای توانمندی جمهوری اسلامی ایران را تهدید برای سایر کشورها می‌داند، گفت: بالارفتن توان دفاعی ایران تهدید علیه هیچ کشوری نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی شبستان، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز نیروی دریایی گفت: قدرت نیروی دریایی جمهوری اسلامی در عملیات مروارید و موفقیت‌ این عملیات به خوبی نمایان شد.

وی با اشاره به عملکرد هشت‌ساله نیروی دریایی در دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدا اظهار کرد: دفاع از مرزهای آبی، حس خطوط دریایی (مرزهای دریایی) و منافع آبی جمهوری اسلامی، حفاظت و صیانت از آب‌های دریایی جمهوری اسلامی، دریای عمان و خلیج‌فارس و قطع خطوط مواصلاتی دشمن، دفاع از حریم ناوشکن‌ها و نفت‌کش‌ها از جمله وظایف نیروی دریایی است.

امیر دریادار سیاری خاطرنشان کرد: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به دلیل توانمندی‌های سطحی روی آب، توانمندی‌های هوایی و عملیاتی در سطح زمین و هوا در دفاع مقدس نقش بسزایی داشته است.

وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین اقدامات نیروی دریایی خلق دفاع از خرمشهر بود، یادآور شد: تصور دشمن این بود که یک‌روزه شهر خرمشهر را اشغال می‌کند اما 34 روز در پشت در‌های شهر ماند و نتوانست به آرزوی خود و اشغال این شهر برسد.

وی ادامه داد: دفاع از جزیره آبادان حماسه دیگر نیروی دریایی بود که در عملیاتی جمهوری اسلامی توانست راه نفوذ دشمن را ببندد و حریم ارتباطی جزیره آبادان با سایر مناطق و سرزمین اصلی ایران حفظ شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: دفاع از سکوهای نفتی و نفت‌کش‌ها در عملیات حصر آبادان با بکارگیری هواناوها در رده‌های مختلف نیروی دریایی حفظ شد و در فتح شهر خرمشهر نقش بسزایی داشت.

وی اظهار کرد: نیروی دریایی در عملیات بیت‌المقدس با بکارگیری قایق‌ها فعالیت و حضور مؤثر خود را در مرحله اول و سوم این عملیات به خوبی نشان داد و با عبور از رودخانه کارون وارد خرمشهر شد و در بحث پاک‌سازی خرمشهر نقش فعالی داشت.

امیر دریادار سیاری با اشاره به عملیات بدر و خیبر و بکارگیری هواناوها خاطرنشان کرد: نیروی دریایی در عملیات والفجر 8 نیز نقش مؤثری ایفا کرد. همچنین در عملیات کوی ذوالفقار با همکاری لشکر 77 خراسان توانست دشمن را از ورود به آبادان مأیوس کند.

وی تصریح کرد: ما توانستیم با شرکت در عملیات خرمشهر و کوی ذوالفقار راهبرد سریع دشمن را برای اشغال این شهر با شکست مواجه کنیم و موجب تغییر وضعیت دشمن در مواضع دفاعی شدیم.

وی با بیان اینکه نیروی دریایی جمهوری اسلامی در هشت سال دفاع مقدس توانست کاملا از مرزهای آبی صیانت کند، خاطرنشان کرد: ما در هشت سال دفاع مقدس اجازه ندادیم کسی به مرزهای آبی نزدیک شود و اولین عملیاتی که با موفقیت 100 درصد انجام شد و به عنوان عملیات پیروز بعد از گذشت 67 روز از دفاع مقدس به پایان رسید، عملیات مروارید بود که از دهم آبان آغاز شد و هفتم آذر به پایان رسید و به مناسبت همین پیروزی هفتم آذر به عنوان روز نیروی دریایی رقم خورد. ما در علمیات مروارید توانستیم دو پایانه آبی و شاهرگ حیاتی دشمن در صادرات نفتی را از بین ببریم. دشمن از این دو شاهرگ 80 درصد از صادرات نفتی را انجام می‌داد.

وی با بیان اینکه علت مقاومت دشمن در هشت سال دفاع مقدس کمک سایر کشورها و در اختیار گذاشتن منابع مالی بود، افزود: در طی هشت سال دفاع مقدس یکی از نتایج مهم عملیات مروارید محاصره دریایی سه بندر دشمن بود که به عنوانی یکی از نتایج درخشان عملیات مروارید می‌توان از آنها نام برد.

وی ادامه داد: آثار عملیات مروارید در بین کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای آنچنان خود را نشان داد که همه به توان دفاعی دریایی جمهوری اسلامی پی بردند. آثار این عملیات حتی بر روحیه سایر رزمندگان در سایر خطوط دفاعی در جبهه‌های مختلف بسیار مؤثر بود.

وی یادآور شد: با شکست دشمن در خطوط مختلف دریایی دشمن به دنبال جایگزین‌کردن تجهیزات خود بود تا بتواند تجهیزات منهدم‌شده را جبران کند اما برای خریداری و ورود این تجهیزات به کشور خود باید از تنگه هرمز می‌گذشت که جمهوری اسلامی اجازه عبور تجهیزاتی که بالای دو میلیارد دلار هزینه آن برآورد شده بود را نداد، به همین جهت عراق مجبور شد برای جبران این زیان از بالگردها، سوپربالگردها، موشک‌های هوا به ساحل و مین‌های دریایی استفاده کند و این تجهیزات را با استفاده از فرودگاه کشورهای خلیج‌فارس در اختیار گرفت.

امیر دریادار سیاری با بیان اینکه یک‌سوم مرزهای کشور دریایی است، اظهار کرد: 54 درصد از مرزهای جمهوری اسلامی ایران زمینی است، 10 درصد رودخانه‌ای است و 31 درصد دریایی است. تجارت دریایی، تأمین مواد غذایی، گردشگری، استخراج انواع داروها از دریا و ایجاد مشاغل مختلف دریایی از جمله فواید دریایی است که باید به مرور زمان و با تغییر رویکرد زمینی به دریایی بتوانیم از منابع بیشتر دریایی استفاده کنیم اما به دلیل استماع از نعمت دریا دور شدیم و موجب حضور بیگانگان در دریا شدیم، این موضوع سبب شد برخی از منابع تا مدت‌ها در دست بیگانگان باشد.

وی گفت: زمانی می‌توانیم از منابع دریایی به خوبی بهره ببریم که اقتدار داشته باشیم، سه رکن اصلی اقتدار علم و صنعت، توان نظامی و اقتصادی است که باید در سه عرصه به خوبی خود را نشان دهیم.

وی با اشاره به برگزاری رزمایش ولایت 90 اظهار کرد: این رزمایش‌ها تمرین بالابردن توان و اقتدار نظامی است و هیچِ‌گونه تهدیدی برای سایر کشورها محسوب نمی‌شود.

وی در مورد نزدیک‌شدن برخی ناوهای آمریکا به آب‌های جمهوری اسلامی تصریح کرد: به طور کلی تمام تحرکات ناوهای کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای از زمان ورود به دریای عمان، تنگه هرمز و خلیج‌فارس بررسی می‌شود و تا به حال اجازه نداده‌ایم ناوی از کشورهای منطقه به مرزهای آبی ما نزدیک شود، آب‌های مرزی و آب‌های جمهوری اسلامی به صورت لحظه‌ای رصد می‌شوند و تمام تحرکات ناوهای کشورهای منطقه در آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

امیر دریادار سیاری اظهار کرد: نیروی دریایی در طول سال رزمایش‌های متعددی را انجام می‌دهد که این رزمایش‌ها در رده‌های مختلف دریایی انجام می‌شود، ما آمادگی برگزاری رزمایش‌ها در سال 91 را نیز داریم اما زمان واقعی برگزاری این رزمایش‌ها در دست ما نیست و تصمیم‌گیری با ستاد کل نیروهای مسلح است.

وی در مورد ورود جمهوری اسلامی ایران به دریای سرخ و اطلس خاطرنشان کرد: ورود جمهوری اسلامی ایران به دریاهای آزاد تهدید برای سایر کشورها نیست، دریاهای آزاد متعلق به تمام ملت‌ها است و ما نیز ملتی آزاد هستیم، به همین دلیل می‌توانیم در این آب‌ها حضور داشته باشیم. در حقیقت حضور ایران در آب‌های آزاد خلیج عدن و مدیترانه منطبق بر حق تمام دولت‌های آزاد است.

وی ادامه داد: پیام این حضور در دریاهای آزاد برای بنادر کشورهای منطقه پیام صلح و دوستی به تمام کشورها است که منطبق بر حقوق تمام ملت‌های آزاده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: حضور جمهوری اسلامی ایران در آب‌های مناطق آزادی هدفی جز صیانت از جمهوری اسلامی ایران ندارد و اگر لازم باشد در صورت اعلام نیاز سایر کشورها جمهوری اسلامی ایران آمادگی این را دارد که وظیفه انسانی خود را در قبال آنها انجام دهد.

وی گفت: در صورت اعلام نیاز هر کشوری در منطقه ما به وظیفه انسانی خود یعنی کمک به آن کشور اقدام می‌کنیم.

وی در مورد بازگشت ناو هواپیمابر آمریکا به آب‌های آزاد و نزدیک‌شدن به مرزهای ایران خاطرنشان کرد: ناوهای هواپیمابر معمولا به خاطر پیمان‌هایی که با سایر کشورهای منطقه دارند در این آب‌ها حضور دارند و جمهوری اسلامی ایران به هیچ‌ عنوان اجازه نزدیکی هیچ‌یک از ناوهای آمریکایی را به مرزهای کشور نمی‌دهد. این ناوها با استفاده از حقوق بین‌المللی منطبق با قراردادهای رسمی با سایر کشورها در این آب‌ها حضور دارند.

امیر دریادار سیاری تصریح کرد: آمریکا ارتقای توانمندی‌های جمهوری اسلامی را تهدید برای سایر کشورها می‌داند در حالی که ارتقای این توانمندی‌ها تهدیدی برای هیچ کشوری نیست و بالا رفتن توان دفاعی ایران برای حفظ و صیانت از جمهوری اسلامی ایران است.

وی گفت: ثابت شده است که هر جا آمریکا حضور دارد ناامنی نیز در پی آن می‌آید. حضور آنها باعث ناامنی در منطقه است اما بالارفتن توان نظامی جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای هیچ کشور نیست، جمهوری اسلامی ایران به تنهایی می‌تواند امنیت منطقه‌ای را برقرار کند، امروز نیروی دریایی سپاه و ارتش از توان بالایی برخوردارند و برای برقراری این امنیت نیازی به سایر کشورها ندارند.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 198762

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha