به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی، مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و عضو هیئت مدیره بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، ظهر امروز(2آذر) در همایش امام حسین به وسعت یک دانشنامه اظهارکرد: شناخت ریزش ها و رویش های حادثه کربلا را امری مثبت در فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه است.
حجت الاسلام مرویان حسینی، قیام عاشورا را جاودانه ترین حادثه تاریخ بشریت دانست و خاطر نشان کرد: حادثه عاشورا در واقع حلقه وصلی برای حوادث مهم تاریخی دیگر همچون مبعث، غدیر، مهدویت است.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اذعان داشت: امر به معروف و نهی از منکر و رسالت آگاهان امت اسلامی از درس های عاشورا است که مکرر در بیانات امام حسین(ع) عنوان شده است.
وی جداسازی اسلام ظاهری از اسلام عملی را یکی دیگر از درس های عاشورا دانست و بیان کرد: بعد از شهادت پیامبر اسلام(ص) تا شهادت امام حسین(ع) فرآیند های تاریخی به گونه ای بود که باعث به وجود آمدن مکتبی ظاهری از اسلام به وجود آید.
وی حساس ترین برهه زمانی تاریخ اسلام را از رحلت پیامبر اسلام(ص) و شهادت امام حسین(ع) دانست و اظهار داشت: بررسی و تحلیل چرایی این اتفاقات موجب توسعه و تعالی نظام اسلامی و ماندگاری مکتب اهل بیت برای آیندگان است.
حجت الاسلام مرویان حسینی یکی دیگر از درس های عاشورا را حسادت طلبی ها و برتری جویی ها نسبت به خاندان پیامبر اکرم(ص) دانست و بیان داشت: مقابله امام حسین(ع) با امتیاز طلبی برخی از خواص و بزرگان جامعه اسلامی که در دوران خلافت خلفای راشدین در طول جریانات اجتماعی تبدیل به فرهنگ شده بود نیز از عبرت های عاشورا است.
وی درهمین زمینه خاطر نشان کرد: یکی دیگر از انحرافات دینی که در فرآیندی حساب شده انجام شد، جابه جایی ارزش ها و تبدیل شدن به اندیشه معرفتی جدید ونظام واگذاری صلاحیت ها در فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه که با فرهنگ نبوی در تضاد بود.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی وقوع حادثه عاشورا با مهندسی دقیق و خردمندانه امام حسین(ع)، زینب کبری(س) و امام سجاد(ع) را عاملی برای شناخت اسلام اصیل و ناب دانست و تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از پیام عاشورا توانایی انتقال فرهنگ عاشورا به تمام جهانیان را دارد.
وی در بخشی دیگر از سخنان به ساخت نرم افزار" فروغ ولایت2" اشاره کرد و افزود: 5 هزار مدخل در دانشنامه امام حسین(ع) گنجانده شده است.
عضو هیئت مدیره بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: این دانشنامه دارای2 هزار و 500 مدخل محتوایی و 2هزار و 500 مدخل در قالب های سمعی و بصری و غیره است.
وی ساخت نرم افزارهای چند رسانه ای موجب انتقال مفاهیم به گروه های مختلف جامعه می شود،افزود: این دانشنامه دومین اثری است که با توجه به فضای فرهنگی و اجتماعی و همچنین فعالیت های علوم اسلامی، توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی تولید شده است.
گفتنی است،در این مراسم از دانشنامه امام حسین(ع) با عنوان "فروغ ولایت 2" رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما