بررسی آخرین تحولات غزه در گفتگویی با تحلیلگر فلسطینی

یک تحلیلگر فلسطینی با اشاره به افزایش رایزنی های برای برقراری آتش بس در غزه به بررسی تاثیرات جنگ غزه بر تحولات منطقه پرداخته است.

خبرگزاری شبستان،حملات صهیونیستها به غزه همچنان ادامه دارد و از آتش بس هم خبری نیست. علاوه بر حملات مقاومت،عملیاتهای رزمندگان فلسطینی در منفجر کردن یک اتوبوس حامل صهیونیستها نگرانی مسئولان رژیم صهیونیستی را دوچندان کرده است.

بی سبب نیست که هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا برای نجات صهیونیستها از مخمصه ای که بدان گرفتار شده اند به غزه آمده است.

عاطف ابوسیف یک تحلیلگر فلسطینی مقیم روسیه درباره آخرین تحولات غزه به گفتگویی با صدای روسیه پرداخته است.

-رایزنی های میان گروههای فلسطینی با طرفهای مصری درباره اوضاع غزه به کجا انجامیده است؟

آن گونه از اخبار استنباط می شود گویا تاکنون توافقی میان رژیم صهیونیستی و گروههای فلسطینی به سبب اختلافات در مراحل آتش بس حاصل نشده است.اسرائیل به دنبال آن است که آتش بس چند مرحله ای باشد اما گروههای فلسطینی خواهان آتش بس یک مرحله ای هستند. هدف اسرائیل این است که همانند دفعات قبل از تعهدات خود فرار کند. و تن به اجرای آتش بس ندهد.

-آیا شما احتمال حل زودهنگام بحران را نمی دهید؟

اوضاع آتش بس در شرایط کنونی همانند درد زایمان است که یا آتش بس از آن متولد می شود یا جنین(آتش بس) مرده به دنیا می آید. طرفین درگیر خواهان آتش بس هستند زیرا از یکسو بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی انتخابات را در پیش دارد و نمی خواهد وارد جنگ طولانی مدت شود و از سوی دیگر حماس نیز خواهان افزایش حملات اسرائیل که دردهای ملت فلسطین را به دنبال دارد و می تواند لذت ضربات موشکی مقاومت به تل آویو و قدس اشغالی را کم کند، نیست. بنابرین هر دو طرف به دنبال آتش بس هستند.

-اگر این گونه است پس دلیل فراخوانی هفتاد و پنج هزار نظامی ذخیره اسرائیل برای حمله زمینی به غزه برای چیست؟ آیا هدف فشار سیاسی است؟ به ویژه که اگر اسرائیل دست به چنین حمله ای بزند اوضاع مقاومت مشخص نیست؟

فراخوانی نظامیان ذخیره به منظور اهداف چندی است که یکی از آنها فشار سیاسی بر مقاومت فلسطین است. استفاده از برگه حمله زمینی برای هر دو طرف دردناک است.

-روسیه از کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه خواسته است که نشست فوری برگزار و اقدامات لازم را به عمل آورد تا اوضاع حاد تر نشود آیا به نظر شما این موضوع از جانب غرب با استقبال روبرو می شود؟

به نظر من اهتمام بین المللی درباره تحولات غزه وجود دارد و درخواست روسیه با حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا روبرو خواهد شد. سفر بان کی مون دبیر کل سازمان ملل، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا و برخی دیگر از مقامات به غزه رفته اند و این نشانه توجه بین المللی به اوضاع زیرا تحولات غزه بر منطقه تبعات فراوان خواهد گذاشت.

- آیا میان تحولات غزه و تحولات منطقه خاورمیانه ارتباطی وجود دارد؟

بدون شک نمی توان اوضاع را جدا از هم دانست. گفته می شود که یکی از دلایل شروع جنگ غزه شناخت توان تسلیحاتی غزه است که می گویند بخش زیادی از آن ایرانی است و موضوع دیگر این است که نتانیاهو نمی تواند کاری علیه ایران انجام دهد اما می تواند به غزه حمله کند. به هر حال اسلام سیاسی در برخی کشورها از جمله مصر و تونس روی کار آمده است و همه تحولات به نوعی با یکدیگر گره خورده اند و هیچ پدیده ای مستقل نیست بلکه ارتباط محکمی وجود دارد.

-ترکیه یکی از اعضای گروه موسوم به دوستان سوریه است اما در عین حال از حمله به غزه انتقاد کرده است سیاست ترکیه را چگونه ارزیابی می کنید؟

موضع ترکیه در سوریه سبب شده بود که این کشور اندکی جایگاه خود را در کشورهای عربی از دست بدهد اما جنگ غزه فرصتی دوباره به ترکیه و مسئولان آن داد تا خود را به ائتلاف عربی نزدیک کنند و بتوانند وجهه مخدوش شده خود را در سوریه بهبود بخشند.
 

کد خبر 198076

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha