عباسعلی براتی پور از شاعران مذهبی کشورمان با بیان اینکه شعر عاشورایی همزمان با واقعه کربلا متولد شد، به خبرنگار شبستان گفت: پس از واقعه عاشورا اشعاری به زبان عربی سروده شده و از دوران سنایی به بعد اشعار عاشورایی به زبان فارسی سروده شده و تاکنون این روند ادامه یافته است.
براتی پور با اشاره به رشد چشمگیر اشعار عاشورایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: با توجه به اینکه امام خمینی (ره) فرمودند" هر چه داریم از محرم و صفر است" شاعران به ویژه جوانان به شعاع بیشتری به واقعه عاشورا و شهدای کربلا پرداختند.
به گفته این شاعر، اشعار عاشورایی فاخری وجود دارد که برخی از آنها مربوط به دوره قاجاریه است که به صورت ترکیب بند و اشعار بلند و بسیار فصیح سروده شده است.
وی که مجموعه شعر عاشورایی با عنوان "عطش عشق" را در کارنامه کاری خود دارد،تصریح کرد: اشعار عاشورایی از منظر عرفانی، حماسی و مرثیه قابل بحث و بررسی است. نمونه زیبای بعد عرفانی اشعار عاشورایی را می توان در گنجینه الاسرار دید. عمان سامانی به زیبایی عاشورا را به تصویر کشیده است. از بعد حماسی نیز اشعار فواد کرمانی زبانزد است و بعد مرثیه اشعار عاشورایی که تاکنون ادامه دارد بسیار متنوع و گسترده بوده است.
شاعر "داغ تشنگی" و "در ساحل علقمه" با بیان اینکه برخی از اشعار عاشورایی تلفیقی از عرفان و مرثیه است ادامه داد: بعد از انقلاب سبک شاعران در توصیف عاشورا ویژه بود و این شاعران با توجه به برداشت خود از واقعه عاشورا به این مهم تاریخی پرداختند.
براتی پور با بیان اینکه مرثیه ها بیشتر در قالب مثنوی است و ابعاد حماسی عاشورا بیشتر در قالب غزل و رباعی سروده شده است، افزود: یکی از زیباترین اشعار معاصر مربوط به خوشدل تهرانی است که گفته است" بزرگ فلسفه قتل شاه دین است که مرگ سرخ به زندگی ننگین است".
وی معتقد است که یک مقدار توسل و یک مقدار حدیث نفس و ارادت به اهل بیت (ع) و ائمه اطهار (ع) باعث شده است که جوانان کشورمان با دیدگاه نو به شعر عاشورایی بپردازند و اشعار زیبایی بسرایند.
شاعر "ماه در فرات" و "با شقایق ها برادر" خاطرنشان کرد: باید استقبال جوانان از شعر عاشورایی و پرداختن شاعران جوان به شعر عاشورایی را به فال نیک گرفت.
براتی پور برگزاری مراسم شعرهای عاشورایی را گام موثری در جهت ترویج فرهنگ عاشورایی در جامعه و توسعه این اشعار دانست و افزود: مراسم شب های شعر عاشورایی هر سال به همت خانواده مرحوم فرهنگ در شیراز برگزار می شود و هر سال به یکی از شهدای کربلا اختصاص دارد که کتاب این اشعار نیز هر سال به چاپ می رسد.
وی برگزاری شب های شعر عاشورایی را در زمینه رشد شعرهای پرمحتوا و غنی بسیار موثر ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه برگزاری این مراسمات شب یا عصر شعر عاشورایی در شهرهای مختلف کشور رونق یافته است.این مراسم می تواند به ارتقا کیفی اشعار عاشورایی کمک کند، به هر حال ترویج فرهنگ عاشورایی در قالب شعر در سالهای اخیر رشد چشمگیر داشته و مخاطبان خاص خود را پیدا کرده است.
پایان پیام/
نظر شما