عبور از خط قرمزهای سبک زندگی دینی، امنیت اجتماعی را به خطر می اندازد

عضو مجلس خبرگان رهبری شناختن حلال و حرام، پرهیز از دورغ، ربا و داشتن وجدان کاری را از خطوط قرمز در سبک زندگی دینی دانست و گفت: عبور از خط قرمزهای سبک زندگی دینی، امنیت اجتماعی را به خطر می اندازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله رضا رمضانی گیلانی، نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری در سلسله مباحث سبک زندگی دینی در مسجد سید الشهدا(ع) رشت، اظهار کرد: دین، زندگی را در شکل و محتوا مدیریت می کند و مهارت های زندگی را به انسان آموزش می دهد.

 

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، مدیریت زمان و تقسیم برنامه را از نتایج دینداری در حوزه مدیریت زندگی برشمرد و گفت: بهره برداری از نخبگان حوزه و دانشگاه برای ارائه سبک زندگی که توانایی پاسخگویی به نیازهای دنیای اسلام و جهان بشریت را داشته باشد، لازم است.

 

وی توجه به جهان بینی، ایدئولوژی و نظام حقوقی انسان را در تدوین سبک زندگی موثر دانست و بیان کرد: دین برای نیازهای واقعی برنامه ریزی می کند و نیازهای وهمی و ظاهری را به کنار می راند.

 

آیت الله رمضانی با بیان اینکه بین نیازهای واقعی و غیر واقعی تفکیک نکرده ایم، گفت: در دنیای امروز که با استعمار فرانو مواجه هستیم دو آسیب جدی در بخش محتوایی و شکلی، سبک زندگی جوامع دینی را تهدید می کند.

 

وی اضافه کرد: آسیب محتوایی به خاطر آن است که به علت عدم تلاش و جهاد علمی به همه مبانی دینی برای تدوین سبک زندگی دست نیافتیم.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به غالب بودن مولفه های زندگی غربی بر سبک زندگی دینی در کشورهای شرقی و حتی ایران، گفت: باید تلاش کرد هجمه تنها از سوی غرب نباشد و از سمت ایران نیز سبک زندگی دینی در دنیا رواج پیدا کند.

 

وی با تاکید بر شناسایی خط قرمزها و پالایش سبک زندگی فعلی موجود در جامعه ایرانی به عنوان نخستین گام برای تدوین سبک زندگی دینی اظهار کرد: این فرایند موجب فراهم شدن زمینه ها برای خلق فضیلت ها می شود.

 

آیت الله رمضانی با اشاره به مصداق هایی از مولفه های سبک زندگی موجود و تطبیق آن با سبک زندگی دینی، بخشی از خط قرمزها را مربوط به شناختن حلال و حرام ها و ترک محرمات خواند و خاطرنشان کرد: در بسیاری از حوزه های واجبات مالی و گذشتن از مال به خاطر خدا مانند پرداخت خمس و زکات و رفتن به حج کوتاهی وجود دارد.

 

وی افزایش سن ازدواج به علت پرداخت به ظواهری مانند مهریه و جهیزیه و افزایش طلاق را بخشی از این خط قرمزها برشمرد و گفت: در نظام دینی اسلامی افزایش آمار طلاق فاجعه است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: به خاطر غلبه برخی مولفه های زندگی غربی و توجه به ملاک های ظاهری و چشم و همچشمی ها، نیازها و انتظارات کاذب زوجین از یکدیگر افزایش یافته است که این امر بیانگر عدم آشنایی به آموزه های دینی در امر ازدواج است.

 

وی دروغ را از دیگر خطوط قرمز در سبک زندگی اعلام و اظهار کرد: عدم رشد فضیلت های اخلاقی و مهذب نبودن اعضای جامعه سبب می شود رذیلت ها بر فضیلت ها پیشی بگیرد و دروغ در محیط جامعه، کار و خانواده عادی شود.

 

آیت الله رمضانی تصریح کرد: اگر دروغ در جامعه عادی شود جامعه به سمت تباهی می رود.

 

وی وجدان کاری را از دیگر خطوط قرمز در سبک زندگی دینی برشمرد و گفت: عبادت 10 جزء دارد که 9 جزء آن در کسب روزی حلال است و عدم تقید به کار مفید و انجام امورات ارباب رجوع باعث حرام شدن حقوق اعضای جامعه می شود.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه قرار دادن وقت صبحانه در ساعت کاری، حقوق آن بخش از ساعت کاری را حرام می کند، گفت: صرف حضور در اداره برای حقوق مشروعیت نمی آورد.

 

وی قطع شدن ریشه ربا، رشوه، از بین رفتن چاپلوسی و تملق در بعد اجتماعی را از دیگر ابعاد خطوط قرمز در سبک زندگی دینی توصیف کرد و گفت: در بعد فردی از بین رفتن ریا، مشخص شدن علت پرخاشگری و استبداد رای، نزاع و توهین در انتخاب سبک زندگی زندگی اهمیت دارد.

 

آیت الله رمضانی، قانون گریزی را بخشی دیگر از خطوط قرمز در سبک زندگی دینی توصیف کرد و گفت: قانون اسلام، سکونت و آرامش می آورد و قانون بشری نتیجه اش سکوت است.

 

وی اخلاق را زیربنای حقوق خواند و گفت: رشد فضائل اخلاقی برای رشد فضای قانون گرایی در جامعه موثر است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عبور از خط قرمزهای مورد تاکید در سبک زندگی دینی، امنیت اجتماعی را به خطر می اندازد، اظهار داشت: تضعیف بنیه اعتقادی و توحیدی و عبور از خطوط قرمز تعیین شده توسط پیامبر اکرم(ص) طی 50 سال بعد از وفات ایشان، جاهلیت را تازه کرد و آثار وخیمی مانند عاشورا را بر جای گذاشت.

 

وی نقش عالمان را از همه اقشار در تبیین خطوط قرمز مهم تر اعلام و اذعان کرد: باید جلوی بدعت ها گرفته شود و اگر منکری معروف شد جا دارد اعضای جامعه برای جلوگیری از بدعت جان بدهند.

 

آیت الله رمضانی به راهکارهای ترویج سبک زندگی دینی اشاره کرد و گفت: اصلاح خود، داشتن دغدغه اصلاح دیگران، صداقت، داشتن روحیه جود، ایثار و از خود گذشتگی، خدمت به مردم و مدیریت زمان از مولفه های سبک زندگی دینی است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر تلاش برای اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری در خصوص شناخت آسیب ها و تهدیدها، تصریح کرد: حفظ وحدت وکوشش برای جلوگیری از کشیده شدن اختلافات به مردم از توصیه های مهم مقام معظم رهبری به مسئولان و مردم است.

 

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 197355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha