نماز جمعه نقطه عطفی در انقلاب مصر

برگزاری نمازهای جمعه هفته های اخیر در مصر با محوریت به کارگیری استراتژی تلفیق دین و سیاست نقطه عطفی در انقلاب مردمی مصر به شمار می آید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نمازهای جمعه که هر هفته میعادگاه مسلمانان است نقش کاتالیزور را برای تسریع به نتیجه رسیدن اعتراض های ضددولتی مردم مصر و به وجود آمدن انقلاب عظیم در این کشور ایفا کرده است و شاید به همین دلیل است که سقوط دولت مبارک و کناره گیری او از قدرت در روز جمعه رقم خورد.

نمازگزاران مصری در آخرین جمعه ژانویه تصمیم خود را گرفتند تا با بهره گیری از استراتژی تلفیق دین و سیاست نمازجمعه را به محلی برای شعله ور کردن قیام خود تبدیل کنند.

در حقیقت برای بسیاری از مصری ها، مذهب عامل اصلی حرکت مردمی علیه مبارک بود.

خواسته های علی جمعه، مفتی بزرگ مصر در نماز جمعه هفته گذشته برای اصلاحات فوری در دولت مبارک را می توان نقطه عطفی در تظاهرات میلیونی مردم مصر به حساب آورد.

بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی رلیجن بلاگ، روحانیون مسلمان در سراسر مصر نیز در طول هفته های گذشته در مراسم نماز جمعه مردم را به برپایی عدالت و ایجاد تغییر در کشور دعوت کردند.

روز گذشته نیز خطیب نماز جمعه میدان تحریر در قاهره در جمع بیش از دو میلیون نفر از تظاهرکنندگان مصری که خواستار برکناری کامل همه عناصر دولتی حسنی مبارک بودند. نیروهای مسلح و پلیس مصر را به همبستگی با مردم فرا خواندند.

وی همچنین از مردم مصر خواست تا در مواضع خود ثابت قدم باشند و تا سرنگونی کامل رژیم مبارک به تظاهرات خود ادامه دهند.

پایان پیام/
 

کد خبر 19729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha