این روزنامه آمریکایی در گزارشی درباره اولین نشست گفت و گوی ملی سوریه در تهران با بیان این مطلب نوشت: در این نشست که با شعار " نه به خشونت، آری به مردمسالاری" و با حضور حدود 200 تن از سیاستمداران منطقه برگزار شد، راههای پایان دادن احتمالی به خشونت هایی که از 20 ماه پیش در این کشور آغاز شده است را مورد بررسی قرار دادند. واشنگتن پست تصریح کرد: بسیاری از ناظران سیاسی کنفرانس تهران را پاسخی به گردهمایی "دوحه" می دانند.
این روزنامه مدعی شد کنفرانس تهران با حضور نمایندگانی از طیف های قومیتی و مذهبی سوریه تشکیل شده اما هیچیک از این نمایندگان خود را به طورمشخص جزو اپوزیسیون رژیم سوریه نمی شناسند. در میان این هیئتها، حتی وفاداران به اسد و همچنین مسئولان مملکتی سوریه هم مشاهده می شوند که از مهمترین آنها می توان به "علی حیدر" وزیر آشتی ملی سوریه و "قدری جمیل" معاون نخست وزیر سوریه اشاره کرد.
با این وصف، رهبران تهران می گویند همواره از یک راه حل مسالمت آمیز برای مقابله با سوریه حمایت می کنند و می توانند نقشی مثبت در مهندسی یک آتش بس در این کشور ایفا نمایند.
"علی اکبر صالحی" وزیر امور خارجه ایران درسخنانی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس یک روزه گفت: اعتقاد ما بر این است که اصلاحات درسوریه باید رهنمون به برگزاری انتخاباتی آزاد ، سالم و شفاف با همکاری همه احزاب سیاسی این کشور شود.
صالحی هشدار داد که مسلح ساختن اپوزیسیون سوریه منجر به انتشار ناامنی، خطر تروریزم و افزایش خشونتهای سازمان یافته می شود و خطر گسترش یافتن خونریزیها به سایر کشورها را تشدید می کند".
با توجه به اوج گرفتن درگیریها میان اسرائیل و حماس در نوار غزه، بسیاری از شرکت کنندگان در کنفرانس تهران بر لزوم نیاز فوری برای برقراری ثبات در منطقه صراحت دارند.
این روزنامه نوشت: در تحولی دیگر، هفته گذشته در "دوحه" پایتخت قطر، موجودیتی به نام "ائتلاف ملی سوریه" متشکل از نیروهای اپوزیسیون و انقلابی سوریه به رهبری "معز الخطیب" اعلام موجودیت کرد و رفته رفته در حال جلب حمایت کشورهای بیشتری در جهان است.
نظر شما