بررسی موانع و مشکلات ازدواج در «میثاق با کوثر»

در چهلمین شماره مجله «میثاق با کوثر» تفاوت های زنان و مردان و دشمنان زندگی زناشویی تبیین و موانع و مشکلات ازدواج جوانان در جامعه امروزی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، چهلمین شماره مجله "میثاق با کوثر" که وابسته به موسسه خیریه الزهرا (س) است، ضمن بررسی تفاوت های زنان و مردان و معرفی دشمنان زندگی زناشویی و تبیین نکته های برای زندگی بهتر به ازدواج حضرت زهرا(س) و مراسم عروسی ایشان با حضرت علی (ع) اشاره و مشکلات ازدواج در عصر حاضر را تبیین کرده است.

 

 در این شماره از مجله "میثاق با کوثر" می خوانیم: مشکلات ازدواج در عصر ما یکی دو تا نیست. امروزه زنان و مردان از بدی وضع و نامساعد بودن شرایط تن به زناشویی نمی دهند.مطبوعات کشور در ستون خانواده مشکلات بی شماری را یادآوری می کنند ولی بیشتر سختی ها بر این محور دور می زند که جوانان و دختران ما درصدد تشکیل خانواده ای که سعادت واقعی آنها را تضمین می کند، نیستند. برخی می خواهند از طریق ازدواج به یکی از سیستمهای حساس اجتماع برسند و زر و زیوری از این رهگذر به دست آورند.

 

 ازدواج یا معامله

در ادامه این مطلب آمده است: چیزی که کمتر مورد توجه است عفت و پاکدامنی است. گواه اینکه برای ازدواج با دخترانی که شهرت خانواده ای دارند، سرو دست می شکنند. در صورتی که ممکن است از جنبه های معنوی چندان قابل تعریف نباشند. چه بسا دختران با فضیلت و با معنویت که در زوایای اجتماع با فقر کمرشکن به سر می برند و چندان موردتوجه نیستند.

 

در بخشی دیگری از مطلب مشکلات ازدواج در عصر حاضر عنوان شده است: بالاتر از همه، تشریفات عقد و عروسی است که داماد و پدر و مادر عروس را به ستوه می آورد. مشکل دیگر سنگینی مهریه است که روز به روز در کشور ما به طور سرسام آوری بالا می رود تا آنجا که گروهی قید ازدواج را زده اند و از راه لاابالیگری اشباع شهرت می کنند.

 

رواج اندیشه فردگرایانه تهدیدی برای ازدواج

"بزرگترین موانع ازدواج جوانان" در گفتگو با حجت الاسلام قاسم ابراهیمی پور از جامعه شناسان کشور در "میثاق با کوثر" تبیین شده است. حجت الاسلام ابراهیمی پور افزایش نرخ روابط جنسی خارج از چارچوب خانواده را موجب کاهش تمایل جوانان به ازدواج دانسته و گفته است: یک تعامل دو سویه بین افزایش سن ازدواج و روابط جنسی خارج از چارچوب خانواده وجود دارد. هر چه سن ازدواج بالاتر رود، روابط جنسی نامشروع افزایش می یابد و بالعکس هر چه این روابط در جامعه گسترش یابد، سن ازدواج افزایش می یابد.

 

وی مشکلات اقتصادی، آداب و رسوم غلط، رواج اندیشه فرد گرایانه و رفاه طلبانه و ورود موج فمنیستی به ایران را از جمله موانع ازدواج جوانان ایرانی عنوان کرده و افزوده است: اندیشه فراگرایانه و رفاه طلبانه در جامعه های در حال گذر از مرحله سنتی به مدرن رواج می یابد که این عامل به تدریج انگیزه لازم برای ازدواج جوانان را سلب می کند.

 

تلویزیون قاتل عشق است

دیگر دیر از سرکار به خانه برنگردید! نه تنها برای خودتان وقت ندارید بلکه علاوه به آن خستگی و عصبانیت تان را با خود به خانه می آورید که حقیقتاً هیچ کار خوشایندی برای فرزندان و همسرتان نیست. تنها کافی است که کار، تمام زندگیتان را مشغول کند، به سرعت تنها موضوعی می شود که از آن در خانه حرف می زنید. برای اینکه زندگی زناشویی خوبی داشته باشیم، لازم نیست که به دنبال راههای معجزه آسا باشیم بلکه باید به شناسایی عوامل مخرب در زندگی زناشویی بپردازیم.

 

در این شماره از جمله میثاق با کوثر، تلویزیون، خانه نشینی، ساعات اضافی، عدم رسیدگی به وضع ظاهرف بی توجهی، حسادت مفرط، نبود برنامه و سکوت به عنوان دشمنان زندگی زناشویی معرفی شده اند.

 

وقتی خودشیفته هستی ازدواج نکن

در مطلبی با عنوان" نکاتی که درباره ازدواج نمی دانید" می خوانیم: وقتی بلد نیستید، ارتباط برقرار کنیم، بعید است ازدواج خوبی داشته باشیم زیرا ازدواج به مهارت های ارتباط بالایی احتیاج دارد. کسی که خود کم بینی ارتباط هایی دارد نه به خاطر عشق و تعهد بلکه به خاطر اینکه ضعف های درونی اش را پر کند. از طرفی آدمهای خودشیفته نیز به راحتی توانایی نادیده گرفتن احساسات و شعور دیگران را دارند و ممکن است به خودشات حق بدهند به راحتی خیانت کنند.

 

زبان زن و شوهرها، به خاطر عشق پاک، چاهی برای خودم، خدا کجاست، سوگل، خشم خدا، خبرم کن، شال قرمز، پنجره انتظار، معجزه یک لبخند، سرماخوردگی چیست؟ پوست پاییزی، شستشوی گل مصنوعی، از خیلی خیلی راحت تا راحت (دستور پخت سه غذا)، با چه توان مالی ازدواج کنیم؟، چرا موسیقی نه؟!، فراهم کردن مقدمات ازدواج، بعد از زلزله، معرفی دو کتاب در مورد ازدواج از دیگر بخش های شماره 40 مجله میثاق با کوثر است.

 

در این شماره از مجله میثاق با کوثر ضمن ارایه جداول کاریابی و  همسریابی و مقالاتی به زبانهای عربی، انگلیس و اردو، دو نامه از خوانندگان میثاق توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است.

 

گفتنی است، مجله فرهنگی اجتماعی خانوادگی" میثاق نو " وابسته به موسسه خیریه الزهرا (س) به مدیرمسئولی سیدحسن امامی و سردبیری علی باباجانی، چهلمین شماره خود را منتشر کرده است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 196471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha