به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید جواد سادات فاطمی، معاون امور استان ها، مجلس و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور، امروز(28آبان) در حاشیه همایش خادمان و طلایه داران میراث ماندگار از راه اندازی300 ایستگاه مطالعه در سطح کشور خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: در هر یک از این ایستگاه ها 450 جلد کتاب در قالب 15 عنوان موجود است.
وی با اشاره به اهداف راه اندازی این ایستگاه ها، اظهار داشت: دسترسی آسان به کتاب، تحقق فرمایشات رهبری و افزایش فرهنگ مطالعه در بین آحاد جامعه از جمله این اهداف است.
معاون امور استان ها، مجلس و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه 2 میلیون و 500 هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی کشور هستند، اذعان کرد: این رقم 3 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهد و این نرخ نسبت به جمعیت کشور کم است که باید افزایش یابد.
سادات فاطمی، سرانه مطالعه صرفا کتاب کشور را 5/18 دقیقه ذکر کرد و گفت: این در حالی است که سرانه مطالعه کتاب، مجلات، نشریات، روزنامه، سایت های اینترنتی، قرآن و ادعیه را در کشور 79 دقیقه است.
وی از وجود یک هزار و 200 کتابخانه شبکه ای دیجیتال درسطح کشور خبر داد و گفت: در برخی از کتابخانه های عمومی کشور نیز کتاب به صورت دیجیتال به متقاضیان ارائه می شود.
معاون امور استان ها، مجلس و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور اذعان کرد: سرانه فضای مطالعه به ازای هر 100 نفر در کشور 2 متر است و این درحالی است که بر اساس برنامه چشم انداز این رقم باید به 8 متر مربع برسد.
وی با بیان اینکه بیش از 500 کتابخانه روستایی در سطح کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: برای روستاهای کمتر از یک هزار و 500 نفر جمعیت کتابخانه سیار پیش بینی شده است.
سادات فاطمی یادآور شد: افزایش زیرساخت های لازم، شبکه های کردن کتابخانه ها، زیبا سازی و فضاسازی کتابخانه ها، ارائه خدمات دیجیتال، راه اندازی شبکه کتابخوانی حرفه ای و برگزاری مسابقات کتابخوانی را از جمله برنامه های این نهاد در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
پایان پیام/
نظر شما