کتاب جایگاه ویژه ای در آگاه سازی فکری جهت مقابله با تهدیدات نرم دارد

یکی از مدرسین کتابداری مازندران گفت: کتاب جایگاه ویژه ای در آگاه سازی، توانمندسازی و تقویت عقیدتی افراد جامعه جهت مقابله با تهدیدات نرم دشمنان دارد.

عیسی محمدی فیروزجایی، یکی از مدرسین کتابداری مازندران، امروز(28 آبان) درخصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی در اسلام به خبرنگار شبستان گفت: دین اسلام، اهمیت ویژه ای برای مطالعه قائل است و بزرگ ترین معجزه پیامبر، کتاب یعنی قرآن است و همچنین آیات و رویات متعددی در فضیلت خواندن وجود دارد که اگر به سیره معصومین (ع) نیز نظری داشته باشیم تاکید بر فراگیری علوم از طریق مطالعه، تحقق و تدبر وجود دارد.


وی ادامه داد: مطالعه و خواندن اهمیت بسیاری دارد که شروع بعثت نبی مکرم اسلام با دعوت آن حضرت به خواندن بود و خداوند در طلیعه بعثت، پیامبرش را امر به خواندن کرد « اِقَرأ و ... » البته خواندنی که همراه با تدبر و تعمق در جهان هستی باشد نه صرفا برای تفنن و وقت گذرانی صورت گیرد.


محمدی فیرزجایی اظهار کرد: کتاب و کتابت در استواری تمدن بزرگ اسلامی و پرورش عالمان و اندیشمندان بزرگی همچون فارابی، ابن سینا، ملاصدرا و غیره تاثیر فروانی داشته است و اندیشه های ناب اسلامی بوسیله کتاب در اقصی نقاط عالم منتشر شد.


این مدرس دانشگاه در خصوص نقش کتاب در مقابله با تهدیدات نرم، بیان کرد: رابطه فرهنگ ها در طول تاریخ یا تبادل و تعامل یا تهاجم و تقابل بود از دیگر سو قدرت های برتر همیشه درصدد بوده و هستند تا فرهنگ خویش را به عنوان فرهنگ برتر بر ملت های دیگر تحمیل کنند که این شکل از رابطه فرهنگ ها به صورت تهدید نرم بروز می کند.


وی عنوان کرد: کتاب یکی از ابزارهای مهم فرهنگی است که نقش ممتازی در ثبت و ضبط اندیشه ها و انتقال ایده ها و تجارب دارد و با نشر، اشاعه و تثبیت مبانی عقیدتی و مظاهر فرهنگی ملت ها، جایگاه ویژه ای را در آگاه سازی، توانمندسازی و فربهی فکری و عقیدتی افراد جامعه جهت مقابله با تهدیدات نرم دشمنان دارد.


محمدی فیروزجایی در خصوص ترویج فرهنگ مطالعه در بین آحاد جامعه به ویژه نسل کودک و نوجوان، ابراز کرد: کودکان و نوجوانان بخش عمده ای از مخاطبان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی هستند و بالطبع کار فرهنگی برای آنان در درازمدت می تواند منجر به نهادینه سازی فرهنگ مطالعه منجر شود که خانواده و مدرسه به موازات هم و اولیا و مربیان با همکاری و تعامل در علاقه مندی کودکان سهیم هستند و همچنین وسایل ارتباط جمعی مانند صدا و سیما و مطبوعات نیز در این راستا حائز اهمیت هستند.


این مدرس دانشگاه گفت: فعالیت هایی مانند دایرنمودن کتابخانه های کلاسی یا آموزشگاهی، برگزاری نمایشگاه های کتاب به صورت دوره ای در مدارس، برگزرای اردوهای دسته جمعی جهت بازدید از نمایشگاه های فرهنگی خاصه کتاب و مطبوعات، برگزاری مسابقات فرهنگی با رویکرد کتابخوانی و غیره در تقویت فرهنگ مطالعه در نزد کودکان و نوجوانان موثر هستند.


وی با بیان اینکه در ارزیابی از وضعیت مطالعه در سطح جامعه بایستی به چند عامل توجه داشته باشیم، اظهار کرد: اکنون شاهد دگرگونی در ابزارهای انتقال دانش و اطلاعات هستیم و محمل های گوناگون اطلاعاتی ظهور و بروز نموده که کتاب یکی از آنهاست.


محمدی فیروزجایی بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از اطلاعات در قالب های الکترونیکی و دیجیتالی بصورت پیوسته یا ناپیوسته قابل دسترسی هستند و در سنجش وضعیت مطالعه در جامعه باید به این مساله مهم توجه نمود و صرفا به تیراژ کتاب ها یا مجلات و روزنامه ها اکتفا نکرد زیرا ابزارهای جدید ضبط و انتقال اطلاعات در نزد نسل جوان و محققان و نویسندگان از محبوبیت برخوردار است و همچون کتاب (به شکل کاغذی) در اشاعه دانش سهیم هستند.


این مدرس دانشگاه ادامه داد: در بررسی وضعیت مطالعه باید به انگیزه های مطالعه نیز توجه داشت و همه آنها را لحاظ نمود زیرا عده ای به قصد تفنن و گروهی به قصد موفقیت در انجام کار یا وظیفه و بخشی نیز برای پژوهش و یافتن جواب برای سوالات پیش رویشان کتاب می خوانند.


وی ابراز کرد: دریافت هرگونه اطلاعات فارغ از فرم و شکل ظاهری منابع اطلاعاتی که به توان افزایی فردی می انجامد را باید مطالعه به حساب آورد و در سنجش وضعیت مطالعاتی جامعه آنها را لحاظ نمود گرچه بین انواع مطالعه و سطوح آن تفاوت هایی وجود دارد.


محدی فیروزجایی خاطرنشان کرد: با احتساب تعداد فروش کتاب یا مطبوعات یا میزان مراجعه به کتابخانه ها نباید ملاک ارزیابی میزان مطالعه دانست گرچه می توانند از ملاک های سنجش به حساب آیند.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 196380

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha