مروری بر مضامین عهدین در هزاره گرایی در سنت مسیحی

مطالعات الهیاتی و کلامی به ویژه در زمینه آموزه ها و مضامین عهد عتیق و عهد جدید از جمله مباحثی است که در کتاب هزاره گرایی در سنت مسیحی بررسی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "هزاره گرایی در سنت مسیحی" به قلم حسین کلباسی اشتری و همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

بنابراین گزارش، این کتاب در اساس به قلمرو مطالعات الهیاتی و کلامی، به ویژه در زمینه آموزه ها و مضامین عهد عتیق و عهد جدید تعلق دارد؛ اما از آنجا که امروزه نتایج و پیامدهای این مقوله در عرصه هایی چون اخلاق و سیاست و هنر عالم آشکار شده، لذا دیگر از صورت کلامی محض خارج شده و حتی وضعیت به اصطلاح بینارشته ای به خود گرفته است.
امروزه عنوان و اصطلاح «هزاره گرایی» عمدتاً در دنیای مسیحیت رایج شده است، هرچند ریشه های این معنا را باید در سنت های یهودی و غیر آن جستجو کرد و به این دلیل کتاب هزاره گرایی در سنت مسیحی اساساً متوجه مبادی و نتایج این مقوله در سنت مسیحی است، گرچه قرینه موضوع را در ادیان باستانی نظیر زرتشت، آیین هندو، آیین بودا و نظایر آن نیز می توان ملاحظه کرد.

از سوی دیگر، در تعالیم اسلام نیز هرچند اصطلاح مذکور به صراحت استعمال نشده و نزد محققان مسلمان مفید معنای خاصی نیست، اما می توان ذیل مقولاتی همچون «موعودگرایی»، «مهدویت» و «آخرالزمان» قراینی را نشان داد که به ادوار مشخص زمانی و تحولات مترتب بر آن دلالت دارد.

بنابراین گزارش، کتاب هزاره گرایی در سنت مسیحی در دو بخش سامان یافته است:
- بخش اول: هزاره موعود شامل دو فصل "هزاره گرایی: مبادی و زمینه ها" و "فصل دوم: موعود و مسیحای عهدین"

و بخش دوم: هزاره گرایی مسیحی شامل فصول "پیشینه تاریخی و کلامی هزاره گرایی مسیحی"، "هزاره گرایی سنت مسیحی"، "هزاره سلطنت عیسی مسیح" و "مکاشفه یوحنا؛ تفسیرها و رویکردها".

شایان ذکر است، کتاب "هزاره گرایی در سنت مسیحی" در 144 صفحه، قعع رقعی و قیمت 18 هزار ریال روانه بازار نشر شده است.

پایان پیام/



 

کد خبر 196215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha