حجتالاسلام محمد محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در گفتگو با خبرنگار شبستان در زمینه فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی وابسته به این نهاد اظهار داشت: افراد و مسئولانی که می توانند در دانشگاه ها آموخته های خود را به فعلیت برسانند و در عرصه آموزش و تربیت موثر واقع شوند بهتر است به مباحث پژوهشی ورود پیدا نکنند، مگر این که بتوانند آموزش و پژوهش را در کنار هم جمع کنند.
وی با بیان این که امروز دانشگاه ها بیش از هر محیط دیگری نیاز علمی و فکری دارند، افزود: کار اصلی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها پاسخ دادن به نیازهای بالفعل دانشجویان و سایر مردم جامعه است.
حجت الاسلام محمدیان بیان داشت: پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی به دلیل انتساب آن به نهاد باید امتیازها، نظام و چهارچوب فعالیت خود را معین و مشخص کند و باید به عنوان حلقه وصل بین تولید کنندگان آثار پژوهشی و مخاطبان آن نقش تاثیرگذارتری نسبت به نهادهای پژوهشی دیگر داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به این که نهاد نیز حلقه وصل بین حوزه علمیه و علاقه مندان به معارف اسلامی است، اضافه کرد: پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی باید مدیریت پژوهش را مورد توجه بیشتری قرار دهد، از پژوهش های تکراری جلوگیری کند و پژوهش هایی را در دستور کار قرار دهد که نیاز امروز جوامع دانشگاهی است.
حجت الاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: با توجه به این که پژوهش های مختلفی در مجموعه های پژوهشی وجود دارد، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی باید بانک اطلاعاتی از پژوهش های دینی و فرهنگی را در اختیار داشته باشد و پژوهش های جدید را با بررسی پیشینه پژوهشی آن انجام دهد تا از صرف هزینه های مجدد و موازی کاری جلوگیری شود.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تاکید بر این که نباید از مسائل بنیادی غافل بود، گفت: این مسائل بنیادی هستند که افراد را در تفکر اسلامی به حرکت در می آورند.
وی عنوان کرد: مسائل بنیادی اساسی هستند و نباید به دلیل شرایط اقتصادی، فرهنگی و مسائل روز از بیان، بحث و بررسی موضوعاتی مانند دلیل خلقت که از مسائل بنیادی است غافل شد.
حجت الاسلام محمدیان ابراز داشت: بحث های مانند، عدالت، آزادی، مقابله با استکبار، نو اندیشی دینی، مبانی انقلاب اسلامی و مباحث اصلی توحیدی و اصولی از مسائل بنیادی هستند و نباید به خاطر شرایط حساس روز از آن ها غافل شد.
وی تصریح کرد: کشور و مردم ما در همه این سی و چند سالی که از انقلاب می گذرد مورد هجمه های فرهنگی و اقتصادی قرار گرفته و شرایط حساسی داشتند و نباید به خاطر حساس بودن شرایط مشغول مسائل روز مره شد.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به این که مقام معظم رهبری بر مسئله تفکر تاکید فراوانی داشتند، افزود: ایشان در جلسه ای که اخیرا در خدمتشان بودیم فرمودند؛ در فرهنگ تولید علم و نهضت نرم افزاری موفقیت های خوبی حاصل شده اما "باید فکری برای فکر کردن بکنیم".
پژوهشگران، به حوزه تفکر ورود پیدا کنند
وی تاکید کرد: پژوهشگران باید خودشان به حوزه فکر کردن وارد شوند و تنها به مطالعه، جمع بندی و مقایسه نظرات و آراء دیگران اکتفا نکنند.
حجت الاسلام محمدیان با بیان این که باید در استفاده از دروس فرهنگ و معارف اسلامی تحولی ایجاد شود، خاطرنشان کرد: برخی از دانشجویان علاقه مند به کار پژوهشی در حوزه معارف هستند و این که کار با علاقه انجام شود یادگیری و کارآمدی بیشتری خواهد داشت.
وی با بیان این که اساتید بخش عمده امتیاز در دروس معارفی را برای پژوهش قرار دهند، اضافه کرد: باید یک نظام نامه مستقل برای انجام پژوهش به جای دروس معارفی تدوین شود.
پایان پیام/
نظر شما