به گزارش خبرگزاری شبستان ،سید احسان قاضیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ،درباره ضرورت برگزاری "هفته کتاب" اظهار کرد: هفته کتاب یک حرکت نمادین در حوزه فرهنگ است و برای مردمی کردن کتاب اتفاق میافتد و ضرورت برگزاری آن بر کسی پوشیده نیست.
وی با بیان این که برگزاری مناسبتهایی چون "هفته کتاب" یک امر بدیهی و لازم است، گفت: امسال با توجه به طرح اهدای کتاب، تلاش کردیم کتاب را مردمیتر و عمومیتر کنیم. ما وظیفهمان این است که به مکانهای عمومی بیاییم و مردم را به عنوان مخاطبان اصلی "هفته کتاب" مورد توجه قرار دهیم تا سرانه مطالعه در کشور ارتقا پیدا کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ادامه داد: ما ضمن اهدای کتاب به مردم، در نظر داریم اهدای کتاب به کتابخانه را نیز مد نظر قرار دهیم و امیدواریم در آینده علاوه بر کتب دانشگاهی و علمی، کتابهای عمومی نیز در سرانه مطالعه کشور حضور چشمگیری داشته باشند.
مراسم اهدای کتاب به مناسبت روز 24 آبانماه روز کتابو کتابخوانی و با هدف احیای سنت اهدای کتاب به صورت همزمان از ساعت 8 تا 11 صبح در 150 نقطه تهران و سراسر کشور با عرضه بیش از 400 هزار کتاب برگزار شد.
مهدی چمران:احداث کتابخانهها در شهر تهران روند خوبی را دنبال میکند
رییس شورای شهر تهران عنوان کرد: با وجود کتابخانههای 24 ساعته و کتابخانههایی که تا ساعاتی از شب به جوانان و دانش آموزان خدمات رسانی میکنند، احداث کتابخانهها در شهر تهران روند خوبی را دنبال میکند.
مهدی چمران، درباره جایگاه هفته کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بیان کرد: هفته کتاب اتفاق و رخداد سالیانه است که میتواند در شرایط و فضای خاصی مردم را تشویق به کتابخوانی کند. اما قاعدتاً برنامههایی نظیر برنامههای هفته کتاب کافی نیست و باید تداوم داشته باشد و باید برای وارد کردن کتاب در زندگی مردم و بالا بردن سرانه مطالعه میان آنها، برنامهریزیهای خیلی دقیق تر و تبلیغات بیشتری صورت گیرد.
چمران به هفته کتاب و کتابخوانی و لزوم ساخت کتابخانه در سطح شهر اشاره کرد و گفت: احداث کتابخانهها در شهر تهران روند خوبی را دنبال میکند. همچنین وجود کتابخانههای 24 ساعته و کتابخانههایی که تا ساعاتی از شب به جوانان و دانش آموزان خدمات رسانی میکنند، بسیار مفید است. یک سوم کتابخانههای عمومی پایتخت متعلق به شهرداری تهران است که در دوران قبلی مجلس تلاش شد تمام تخفیفات عوارض شهرداری برای آنها لغو شود، اما در این زمینه نیم درصد سهم کتابخانهها از محل عوارض شهرداریها باقی ماند که اجرای آن به گونهای که در حال حاضر اجرا می شود، درست و صحیح نیست. متاسفانه قبل از آن که نیم درصد از درآمد شهرداری ها محقق شود و یا نقدی و غیرنقدی بودن آن مشخص شود، کسر می شود.
رییس شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عملکرد شهرداری درباره تبلیغ کتاب در مترو، اظهار کرد: استفاده از کتابهای کم حجم با موضوعات متفاوت و متعدد در مترو، یکی از راههای تبلیغی برای ترویج کتاب میان مردم شد. امیدوارم که برنامه های هفته کتاب در طول سال ادامه پیدا کند و این فرهنگ در بین مردم نهادینه شود.
چمران با بیان اینکه باید روش کتابخوانی بین مردم جا بیفتد، درباره پیام «خانواده، سرآغاز پیوند با کتاب» توضیح داد: اگر بتوانیم در هر فضا و مکانی مردم را به خواندن کتاب تشویق کنیم، قطعاً موفق خواهیم بود. پایه این کار در خانواده شکل می گیرد، در خانوادهای که والدین کتابخوان باشند، تاثیراتی عمدهای بر فرزندان خواهد داشت و قاعدتاً فرزندانی کتابخوان تحویل جامعه میدهند.
به گفته رییس شورای شهر تهران، بهتر است به جای ارائه هدایایی مادی که در دفاتر و اتاقها بدون استفاده در گوشهای قرار میگیرد، کتاب به همدیگر هدیه دهیم که این روند هدیه دادن و اهدای کتاب در هفته کتاب به وفور دیده میشود.
آذربایجان شرقی و کرمانشاه با نمایشگاههای کتاب میزبان "هفته کتاب" شدند
استان آذربایجان شرقی و کرمانشاه با برپایی نمایشگاههای کتاب در شهرستانهای خود میزبان برگزاری بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بودند.
برگزاری سه نمایشگاه کتاب با حضور سه ناشر و عرضه 787 کتاب مهمترین برنامه استان آذربایجان شرقی برای "هفته کتاب" بود. این برنامهها در کنار اهدای کتاب به کتابخانههای استان، رونمایی از کتابهای جدید، فعالیتهای بخش ویژه پیامبر اعظم (ص) در سطح استان آذربایجان شرقی اجرا شده است.
همچنین13 نمایشگاه با حضور 25 ناشر و عرضه سه هزار کتاب، 14 جشن کتاب و یک نمایشگاه در دانشگاه را میتوان مهمترین برنامههای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه دانست. این استان همچنین برنامههایی چون مسابقه کتابخوانی، اهدای کتاب، رونمایی و فعالیتهایی با موضوع بررسی سیره پیامبر اعظم (ص) را در برنامه بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گنجانده بود.
عرضه 15 هزار جلد کتاب نمایشگاههای استان سیستان و بلوچستان
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در طول ایام بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران 15 هزار جلد کتاب در نمایشگاههای کتاب خود عرضه کرد.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان 14 نمایشگاه با حضور 16 ناشر و عرضه 15 هزار جلد کتاب در طول "هفته کتاب" برگزار کرد.
برپایی 53 نمایشگاه در مدارس، 13 نمایشگاه در دانشگاه، 8 جشن کتاب از دیگر برنامههای استان زنجان برای "هفته کتاب" است.
همچنین به همین مناسبت پنج هزار و 400 جلد کتاب اهدا و 11 مسابقه کتابخوانی در سراسر استان سیستان و بلوچستان برگزار شد.
برپایی نمایشگاه در استان زنجان به مناسبت "هفته کتاب"
استان زنجان در ایام بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران میزبان نمایشگاههای کتاب شد.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان 5 نمایشگاه کتاب را با حضور 30 ناشر و عرضه 23 هزار جلد کتاب در ایام "هفته کتاب" برگزار کرد.
برپایی 3 نمایشگاه در مدارس، یک نمایشگاه در دانشگاه، 2 جشن کتاب، اهدای 14 هزار کتاب، 13 مسابقه کتابخوانی و شب شعر از دیگر برنامههای شاخص استان زنجان برای ایام "هفته کتاب" بود.
بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار " یادگار ماندگار" از 20 تا 27 آبان سال جاری برگزار میشود.
استان سمنان با اهدای هشت هزار جلد کتاب میزبان "هفته کتاب" شد
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اهدای هشت هزار جلد کتاب میزبان بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران شد.
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان به مناسبت "هفته کتاب" هشت هزار جلد کتاب را در سطح شهرستانهای خود اهدا کرد.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره هفته کتاب،همچنین نمایشگاه کتاب با حضور 115 ناشر، 25 نمایشگاه ویژه مدارس، 5 نمایشگاه در دانشگاهها، 6 جشن کتاب و یک مسابقه کتابخوانی، 85 شب قصه، 2 برنامه مختص به بخش ویژه پیامبر اعظم (ص) از برنامههای شاخص "هفته کتاب" استان سمنان به شمار میرود.
بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار " یادگار ماندگار" از 20 تا 27 آبان سال جاری برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما