قرآن باید در زندگی مردم وارد شود

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل معاونت قرآن و عترت در این وزارتخانه بر اساس مصوبه دولت را کمک بزرگی به ایجاد سیاست‌گذاری واحد در حوزه قرآن دانست.<BR> <BR>

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم تجلیل از ناشران و پژوهشگران حوزه قرآن و عترت امروز شنبه 27 آبان در سرای اهل قلم برگزار شد.

اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: با همتی که در وزارتخانه وجود داشت هفته کتاب روز پایانی خود را می‌گذراند، ما تنها هماهنگ‌کننده دستگاه‌ها در حوزه کتاب در این هفته بودیم.

اسماعیلی ادامه داد: 70 دستگاه حضوری فعال در هفته کتاب داشتند، در هفته بعد جلسه ارزیابی برگزار می‌کنیم تا ببینیم از 1500 فعالیت در نظر گرفته شده در این هفته چه تعداد اجرایی شده است.

وی تصریح کرد: احساس می‌کنیم در این هفته یک موج کتابخوانی ایجاد کردیم، اگرچه این آغاز راه است و ما نباید در بحث کتاب مناسبتی نگاه کنیم بلکه باید در طول سال توجه‌ای ویژه به کتاب و کتابخوانی داشته باشیم، مردم باید با کتاب انس بگیرند و دستگاه‌ها باید این دغدغه را به وجود بیاورند که ما خود را مستثنی از کتاب نبینیم.

اسماعیلی قرائت و حفظ 5 آیه از قرآن کریم در هر روز را پیشنهاد داد و افزود: همیشه به دانشجویانم می‌گویم اگر در عرض 4 سال دانشگاه برای لیسانس روزی 10 کلمه انگلیسی یاد بگیرند در پایان این 4 سال 9 هزار کلمه انگلیسی یاد گرفته‌اند. در مورد قرآن نیز همین‌طور است، اگر روزی 5 آیه از قرآن را حفظ کنیم ظرف 4 سال حافظ قرآن می‌شویم و فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر وجود 10 میلیون حافظ در کشور محقق می‌شود.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب قرآن را راهنما، راهبر، هدایت‌گر، مبین و حافظ توصیف کرد و افزود: در جامعه شیعه نباید بی‌بهره از قرآن باشیم، قرآن نورانیت می‌آورد و به حافظه کمک می‌کند و ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که هیچ کتابی ندارد.

وی قرآن را سند حقانیت زنده پیامبر اکرم دانست و گفت: بشر هر چه جلو می‌رود از زوایای پنهان قرآن بیشتر بهره‌مند می‌شود، قرآن برگزیده‌ترین یادگار پیامبر و گواهی روشن بر صدق گفتار ایشان است.

به گفته اسماعیلی، اگر بخواهیم به اعجاز قرآن پی ببریم تنها باید از خود قرآن کمک بگیریم و به آن رجوع کنیم زیرا قرآن کتاب زندگی است و برجسته‌ترین معجزه بین معجزه پیامبران محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه قرآن با هیچ کتابی قابل مقایسه نیست، خاطرنشان کرد: قرآن ظرف زمان و مکان را درهم شکسته است در صورتی که معجزاتی سایر پیامبران مانند عبور حضرت موسی از دریا و حرف‌زدن حضرت عیسی در گهواره مخصوص یک زمان خاص بود اما قرآن زمان و مکان نمی‌شناسد به همان شکلی که 2436 سال پیش تجلی یافته امروز نیز بر ما متجلی می‌شود.

سرپرست معاونت وزارت فرهنگ خاطرنشان کرد: قرآن یک حادثه زمانی نیست که بعد از یک زمان مشخص از ارزش آن کاسته شود بلکه قرآن کتابی مافوق زمان است و بیرون از دایره حوادث زمانی است.

اسماعیلی قرآن را کتاب معجزه روحانی معرفی کرد و ادامه داد: الفاظ قرآن آنچنان معانی بزرگی دارد که در اعماق جان و دل نفوذ می‌کند، در حقیقت این معجزه محصور در زمان نیست.

وی با بیان اینکه قرآن یک معجزه گویا است، یادآور شد: پیامبران وقتی می‌خواستند یک کار خارق‌العاده انجام دهند باید خودشان حضور داشتند اما معجزه پیامبر اکرم این‌طور نیست، قرآن معجزه گویا است که نیازی به معرفی ندارد.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) اظهار داشت: رسول اکرم (ص) فرمودند هیچ زن و مرد مؤمنی نیست مگر اینکه خداوند بر آنها حقی واجب دارد که به حد توان قرآن بیاموزند، در آن بیندیشند و نسبت به احکام آن آگاهی یابند.

وی با بیان اینکه قرآن نباید تنها برای استخاره و تلاوت در سر سفره عقد و یا مزار مردگان استفاده شود، گفت: هر چقدر در زمینه قرآن تشکل ایجاد شود و فعالیت صورت گیرد باز هم کم است، ما باید تلاش کنیم که قرآن وارد زندگی مردم شود، اگر بخواهیم دروغ اشاعه نیابد و طلاق کاهش یابد تنها باید به دستورات قرآن عمل کنیم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: دولت مصوب کرده است که معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شود. این امر می‌تواند به ایجاد سیاست‌گذاری واحد در بحث قرآن کمک بزرگی کند.

سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 95 درصد جوانان ما قابل هستند، گفت: طبق گفته مقام معظم رهبری کسی که مویش بیرون است دچار نقص ظاهری است و چه بسا ما نقص‌های درونی داشته باشیم به هر حال همه باید تلاش کنیم قرآن را وارد زندگی کنیم تا سبک زندگی ما دینی شود.

وی با اشاره به فعالیت‌ اتحادیه ناشران قرآنی در تجلیل از مترجمان یادآور شد: در سال 89 مترجمان قرآن از سال 57 تا 80 و در سال 90 مترجمان قرآن از سال 80 تا 90 و در سال 91 نیز مفسران قرآن توسط این اتحادیه تجلیل شدند که این امر بسیار خوب و مؤثر است.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 195893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha