عبدالحسین افضل معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل با بیان اینکه این طرح در سال گذشته نیز در مساجد سطح استان اجرا شده بود، اظهار داشت: هزار و 634 باب مسجد، اماکن زیارتی و حسینیه به منظور اجرای طرح "سلامت محرم" شناسایی و مشخص شده است.
افضل با اشاره به صدور 195 کارت معاینه بهداشتی برای مساجد در سال گذشته، افزود: با بازرسی بهداشتی مساجد در ایام ماه محرم مشکلات بهداشتی مشاهده و با تداوم بازرسیها و اجرای طرحهای نظارتی مرتفع شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تصریح کرد: 34 جلسه با هیئت امنای مساجد و 123 جلسه آموزشی به همراه بازدید از هزار و 573 مسجد در سال گذشته به منظور اجرای این طرح انجام شد.
وی با بیان اینکه 270 مورد کنترل نذورات نیز در کارنامه کنترل کیفی علوم پزشکی وجود دارد، متذکر شد: با وجود اینکه مجوز بهداشتی در توزیع نذورات از ضروریات بهداشتی است اما به دلیل عدم مراجعه حتی یک مسجد هیچ مجوزی صادر نشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان عدم رسیدگی به بهداشت آبدارخانه ها، کفشداریها، سرویسهای بهداشتی و سیستمهای تهویه، عدم نظافت عمومی مساجد به خصوص در مساجد بزرگ، استعمال دخانیات، عدم رعایت موارد بهداشتی در محل پخت نذورات، استفاده از مواد غذایی اولیه ناسالم، عدم استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و استفاده از سبزی و سالاد به صورت فله ای را از مهمترین مشکلات بهداشتی در ایام محرم برشمرد.
افضل تاکید کرد: در رعایت بهداشت عمومی تنها 26.8 درصد مساجد شهری و 17.8 درصد مساجد روستایی توانسته اند از 100 امتیاز بیش از 76 تا 100 امتیاز را اخذ کنند و 40 درصد مساجد شهری و 53 درصد مساجد روستایی امتیازی نزدیک به 50 را کسب کرده اند.
افضل 134 مورد نمونه برداری باکتریایی آب و نصب صابون مایع در 23 مسجد را از فعالیتهای سال گذشته برشمرد و گفت: در محرم سال گذشته مصمومیت در اردبیل غذایی گزارش نشده است.
این مسئول توجه به بهداشت بخشهای مختلف ساختمان مساجد را از جمله ملاکهای امتیاز دهی برشمرد و اضافه کرد: 28.4 درصد مساجد شهری و 46.4 درصد مساجد روستایی از دستشویی های غیر بهداشتی استفاده می کنند.
افضل با بیان اینکه خرید صابون مایع، آینه و 49 هزار کیسه کفش برای مساجد از جمله اقداماتی است که در طرح "شبنم" در سال گذشته انجام شده است، ادامه داد: به دلیل کمبود اعتبار اجرای این طرح به صورت کامل انجام نشده است و به منظور اجرای مجدد این طرح لازم است اعتبار لازم تامین شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان سخنان خود با یادآوری اجرای طرح "شبنم" که حروف اختصاری شورای بهداشت نمازگزاران مساجد است، اضافه کرد: این طرح در سال گذشته با اعتبار 100 میلیون ریال اجرا شد.
پایان پیام/
نظر شما