بررسی علل حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در گفتگو با یک تحلیلگر عرب

«عاطف ابوسیف» تحلیلگر سیاسی فلسطینی مقیم روسی با اشاره به حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به غزه، به بررسی علل این حمله و توانایی سامانه دفاعی غزه برای پاسخگو موشکی به رژیم صهیونیستی پرداخت.

حملات رژیم صهیونیستی به غزه حتی همزمان با سفر «هشام قندیل» نخست وزیر مصر به این منطقه متوقف نشد و این حملات با گذشت چهار روز همچنان ادامه دارد و بر شمار کشته شدگان و زخمی ها افزوده می شود.

«عاطف ابوسیف» تحلیلگر فلسطینی مقیم روسیه و مسئول روابط ملی جنبش فتح در گفتگویی با صدای روسیه موضوع حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی را به باریکه غزه بررسی کرده است.

-حملات رژیم صهیونیستی به غزه را چگونه ارزیابی می کنید؟

آنچه در غزه می گذرد یک جنگ تمام عیار و دشمنی آشکار رژیم صهیونیستی است که از مدتها قبل برای آن زمینه چینی کرده بود. رژیم صهیونیستی در طول دو ماه گذشته از نظر رسانه ای و دیپلماتیک برای این جنگ مقدمه چینی کرده بود و هدف آن ویرانی غزه و افزودن دردهای مردم آن است.

-حملات به غزه در شرایطی برگزار می شود که تشکیلات خودگردان فلسطین موضوع عضویت فلسطین به عنوان یک کشور ناظر را در سازمان ملل پیگیری می کند، آیا می توان میان این موضوع با حملات رژیم صهیونیستی به غزه ارتباطی قائل شد؟

هدف اصلی رژیم صهیونیستی از حملات به نوار غزه، نابودی قدرت موشکی در غزه و افزودن بر درد و رنج ساکنان آن است. رژیم صهیونیستی قصد دارد این پیام را ارسال کند که به هر تهاجمی با قدرت پاسخ داده خواهد شد. اما هدف سیاسی این حمله همان مطلبی است که شما گفتید. رژیم صهیونیستی همزمان با تلاشهای تشکیلات خودگردان در مجامع بین المللی در تنگنا قرار گرفته و تحت فشار بین المللی قرار گرفته است و هدف این ماجراجویی در غزه منحرف کردن نگاهها از این موضوع است؛ زیرا رژیم صهیونیستی به خوبی می داند که دولت فلسطین خطری برای طرحهای شهرک سازی و دیگر طرحهای صهیونیستها خواهد بود. رژیم صهیونیستی اهداف مختلفی را دنبال می کند که تخریب قدرت موشکی غزه، افزودن رنجهای فلسطینی ها و به رخ کشیدن قدرت خشونت خود و منحرف کردن نگاهها از تلاشهای فلسطینی ها در سازمان ملل در 29 ماه جاری میلادی از جمله آنهاست.

-رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که خود را آماده حملات گسترده در غزه می کند و از اهداف دو مرحله ای خود که شامل ترور شخصیتها و رهبران حماس و به دنبال آن تهاجم زمینی است خبر داده است. برخی این تحرکات را با نزدیکی به انتخابات داخلی رژیم صهیونیستی مرتبط می سازند نظر شما چیست؟

بله، هم اکنون غزه به ابزاری برای انتخابات میان «نتانیاهو»، «لیبرمن»، «باراک» و «موفاز» تبدیل شده است. نتانیاهو می خواهد وانمود کند که توانایی جنگ در غزه را دارد. قبل از هر انتخاباتی در رژیم صهیونیستی جنگی علیه لبنان یا غزه به راه می افتد. هر یک از مسئولان رژیم صهیونیستی از آمادگی برای جنگ خبر می دهند و غزه در واقع قربانی رقابتهای انتخاباتی داخلی رژیم صهیونیستی است.

-آیا تحولات غزه دامنه دار است یا موقتی؟ حوادث غزه به کدام سو سیر می کند؟

رژیم صهیونیستی هم اکنون بمباران هوایی علیه غزه را آغاز کرده است و همه جنگهای این رژیم با ویران کردن زیرساختهای دشمن شان آغاز می شود. درباره غزه، حملات هوایی رژیم صهیونیستی با شدت ادامه می یابد و همانطور که می دانید این رژیم، نیروی هوایی قوی در اختیار دارد و هم اکنون از آن علیه غزه که سامانه دفاع هوایی در اختیار ندارد، استفاده می کند. فعلا رژیم اشغالگر به حملات هوایی ویرانگر خود علیه غزه ادامه می دهد و احتمال دارد پس از مدتی جنگ زمینی را علیه غزه آغاز کند. ما به درستی نمی دانیم که عملیات محدود خواهد بود یا گسترده. درحالی که برخی ژنرالهای صهیونیستی از حمله فراگیر سخن می گویند؛ اما برخی کارشناسان نظامی عملیات گسترده در غزه را فرو رفتن در گرداب غزه می دانند، زیرا وارد شدن خسارات جانی فراوان در غزه رسوایی رسانه ای برای صهیونیستها به بار می آورد و «قانا»ی جدیدی به وجود خواهد آمد.

از سوی دیگر، حملات موشکی مقاومت، ضربات سنگینی بر رژیم صهیونیستی وارد می کند.  درحال حاضر مرحله نابودی زیر ساختها و ترور مقامات سیاسی حماس است. اما به نظر من رژیم صهیونیستی دست به حمله زمینی گسترده نمی زند و احتمال دارد در برخی محورها که گفته می شود از آنجا به فلسطین اشغالی حمله می شود وارد شود که این مناطق شامل شمال و شرق غزه است. هواپیماهای صهیونیستی سعی دارند که حماس را مسئول جنگ بدانند و آنها اعلانیه هایی در غزه می ریزند که مفاد آن این است: حماس و گروههای فلسطینی عامل خونریزی در غزه هستند و شما باید ضد آن حرکت کنید.
 پایان پیام/

کد خبر 195474

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha