به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سردار حسن شاهوار پور، فرمانده سپاه حضرت ولی عصر(عج) خوزستان، در نشست خبری پیرامون برنامه های هفته بسیج، با بیان اینکه بسیج با تدبیر امام راحل(ره) در سال 58 به عنوان یک نیاز برای نظام اسلامی شکل گرفت، گفت: با شروع جنگ تحمیلی و تجاوز رژیم بعث نیاز حضور مردم در صحنه رزم و پشتیبانی و دفاع مقدس بیشتر شد و سازمانی لازم بود تا هم بتواند به صورت برجسته خود را نشان دهد و هم سبقه مردمی داشته باشد.
وی افزود: بسیج بهترین سازمانی بود که می توانست به صورت فراگیر اقشار را برای مقابله با تجاوز دشمن وارد عرصه کند و با آغاز دفاع مقدس با حضور گروه های چریکی با رهبری شهید چمران در سوسنگرد و دهلاویه ورود نیروهای بعثی به داخل خاک ایران را کنترل و سبب عدم نفوذ آنها شدند که در این عملیات ها شهادت شهید علم الهدی و دیگر همرزمانش سبب شد که بسیج با نگرشی عاشورایی زمینه کمک به انقلاب اسلامی را فراهم کند.
وی با بیان اینکه بسیج روز به روز در صحنه نبرد خود را بیشتر نشان می داد و عملکرد بسیار درخشانی از خود به جای گذاشت، تصریح کرد: بسیج توانست آن همه سختی را به سامان برساند و هیچ کدام از تحریم های اقتصادی، تسلیحاتی و... دشمنان کارساز نشد و توانستیم با استقامت، صبوری و نگرش انقلابی، جنگ را به پایان ببریم.
سردار شاهوارپور، با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب بسیج با روحیه دفاع، بازدارندگی اقدام به تشکیل گردان های عاشورایی برای برادران و گردان های الزهرا ویژه خواهران کرد، ادامه داد: موضوع دیگر بسیج، خدمات رسانی به مناطق محروم و کمک به ساز و کارهای دولتی برای رسیدگی به مشکلات مردم بود و در این حوزه اقدامات بسیاری در بخش هایی درمانی، سازندگی و... انجام شد.
وی اذعان داشت: تاکنون 25 بار گروه های پزشکی و پزشکان متخصص بسیجی با حضور در مناطق محروم استان همچون اندیکا، رامشیر، هندیجان، هویزه، شادگان، سوسنگرد و... اعزام شدند و خدمات قابل توجهی به مردم این مناطق ارائه کردند و همچنین در حوزه سازندگی تلاش های بسیاری از جمله ساخت خانه، مسجد، مدرسه، خانه بهداشت، خانه عالم، ترمیم برخی راه ها، توسعه کتابوانی، بازسازی بیش از 400 مدرسه با همکاری آموزش و پرورش، اعزام دانشجویان به مناطق زلزله زده ورزقان و... انجام دادند.
وی با بیان اینکه در حوزه سازندگی با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری، اقدام به انجام یک سری امور کردیم که توسعه مرغ خانگی، تشکیل بیش از 300 تعاونی پرورش دام، صنایع دستی و... جهت توسعه تولیدات داخلی و عدم وابستگی به خارج از جمله آنهاست، اضافه کرد: همچنین در حوزه توسعه علمی و آموزشی اقداماتی از جمله حمایت از طرح ها و اختراعات، شناسایی بیش از 6 هزار نخبه دانش آموزی به ویژه در مناطق محروم جهت شکوفایی و توانمندی استعدادها انجام شد.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر(عج) خوزستان، توسعه فرهنگ دفاع مقدس را یکی از اقدامات بسیار مهم حوزه فرهنگی بسیج عنوان کرد و یاد آور شد: بومی سازی صنایع نظامی و سلاح، برگزاری یادواره شهدا و سرداران و معرفی و الگودهی به نسل جوان و نوجوان، برگزاری اردوهای راهیان نور و میزبانی این کاروان ها، اعزام 5 هزار نفر به اردوهای مشهد مقدس و غرب کشور، تشکیل حلقه های صالحین با رویکرد تربیت محور و معرفت افزایی در بین بسیجیان و... از جمله این اقدامات است.
وی با اشاره به برنامه های هفته بسیج که از 30 آبان آغاز و تا 6 آذر ادامه دارد، عنوان کرد: رویکرد برنامههای امسال هفته بسیج تلفیق فرهنگ محرم و بسیج با محوریت تطبیق الگوهای عاشورا و بسیج است و بیش از هزار و 500 برنامه شامل افتتاح 137 پروژه در بحث سازندگی، برپایی نمایشگاه های عملکرد در نواحی و پایگاه های بسیح استان، اعزام به اردوهای راهیان نور، غباروبی و عطرافشانی مزار شهدا، مسابقات ورزشی و فرهنگی، اجتماع بزرگ هیئت های جوانان بسیجی، حضور حلقه های صالحین در نماز جمعه، اجتماع بزرگ زنان عاشورایی، اهدای خون، اعزام اکیپ های درمانی به مناطق محروم و... در این هفته برگزار می شود.
وی در خصوص افتتاح 137 پروژه در بحث سازندگی با همت بسیج استان، تأکید کرد: افتتاح یکصد پایگاه بسیج، 10 حوزه مقاومت، 19 سوله ورزشی چند منظوره در حواشی اهواز و شهرستان ها وزه خواهران و برادران که تا پایان سال 54 سوله دیگر نیز در دستور کار قرار دارد، بهره برداری از 22 واحد در منطقه زلزله ورزقان و... از جمله این پروژه ها می باشد.
سردار شاهوار پور، با اشاره به حادثه رانندگی محور دهدز_ لردگان که منجر به کشته شدن 26 نفر از دانش آموزان راهیان نور شد، خاطر نشان کرد: در کاروان های راهیان نور دانش آموزی وظایف هر دستگاه از ابتدای راه تا بازگشت از اردو مشخص است و آموزش و پرورش، پلیس راهور و بسیج مأموریت سنگینی برای مراقبت از کاروان ها بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه حضور در اردوهای راهیان نور داوطلبانه است و برای نمره و به صورت اجباری نیست و در این راه بحث امنیتی بسیار مورد توجه می باشد، اظهار کرد: در هر اتوبوس دو معلم، یک افسر، یک راوی و یک پلیسیار حضور دارد؛ محوری که این اتفاق ناگوار در آن رخ داد مناسب نیست ولی این باعث نمی شود که این اتفاق ما را از ادامه راه بازدارد.
وی با بیان اینکه سلاح ما در برابر هجمه دشمنان، ترویج فرهنگ عاشوراست، ابراز داشت: نمی توان گفت که در این حادثه به طور قطع چه کسی مقصر است ولی باید برای جلوگیری از چنین حوادث ناگواری همه عوامل مد نظر قرار گیرد و ایمنی را بالا ببریم؛ این عزیزان شهدای فرهنگی ایران اسلامی هستند و با وجود هجمه های موجود با قدرت حرکت فرهنگی راهیان نور را ادامه خواهیم داد.
پایان پیام/
نظر شما