از گیشه «اختاپوس» راضی نیستم

بیست و دومین نشست سینمایی فرهنگسرای رسانه به بررسی فیلم «اختاپوس» اختصاص داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان این نشست با حضور سیدجوادهاشمی (نویسنده و کارگردان)، محمدرضا شریفی نیا، ترلان پروانه (بازیگران)، بهنام صبوحی(آهنگساز) و سعید مجتهد زاده(مجری و کارشناس) سه شنبه بیست و سوم آبان ماه برگزار شد.
سیدجواد هاشمی(نویسنده، کارگردان و بازیگر اختاپوس) در ابتدای سخنان خود به اکران نامناسب فیلمش اشاره کرد و گفت:از گیشه این فیلم راضی نیستم، در تاریخ سینمای ایران و در تاریخ نمایش فیلم، اکران همزمان پنج فیلم کودک بی نظیر است و این اتفاق به ضرر همه فیلم ها تمام شده، مخاطب گیج شده است، برای خانواده ها آن هم در این شرایط اقتصادی، سینما رفتن و انتخاب یکی از این فیلم ها برای فرزندانشان دشوارتر شده است.اگر این فیلم قبل از کلاه قرمزی اکران می شد دو الی سه میلیارد فروش می کرد چرا که مخاطب مدت ها تشنه دیدن فیلم کودک بود. وی درباره برخی نقدهای سینمایی گفت: راجع به اختاپوس زیاد صحبت شده و خوشبختانه شرایط برای نقد بهتر شده و جسارت نقادان بالا رفته است اما من با نقد های "بد است، خوب است" آن هم بدون در نظر گرفتن مصادیق موافق نیستم.


بنابر گزارش روابط عمومی فرهنگسرای رسانه سید جواد هاشمی درباره حضور ترلان پروانه بازیگر نوجوان اختاپوس گفت: ترلان پروانه از من معروف تر است و بیشتر از من فیلم بازی کرده، خوشحالم که پروانه به من افتخار داد و در این فیلم بازی کرد .از ترلان پروانه_ که بالای شصت فیلم بازی کرده_ تست بازیگری گرفتیم و او در رقابت با سایر بازیگران مطرح سینمای کودک و نوجوان برای بازی در اختاپوس انتخاب شد و به نظرم حق اوست که بهترین جوایز بازیگری را در حوزه کودک و نوجوان به دست آورد.
ترلان پروانه هم درباره حضور در فیلم اختاپوس گفت: سختی های این فیلم برای من بسیار لذت بخش بود و اولین فیلمی بود که گذشت زمان را در آن احساس نکردم.
پروانه در پاسخ به موضوع مطرح شده درباره تمایل بازیگران زن سینمای ایران به سایر گرایش های حوزه سینما و ادامه مسیر بازیگری اش گفت: من دوست دارم به بهترین شکل در حرفه بازیگری فعالیت کنم، بازیگری و کارگردانی و سایر گرایش های سینما بسیار متفاوت اند و به نظر من عجیب و غیرممکن است که یک نفر بتواند هم در کارگردانی و هم در بازیگری بهترین باشد.
بهنام صبوحی آهنگساز اختاپوس درباره آشنایی با سیدجواد هاشمی گفت: دوستی من و آقای هاشمی به دهه شصت و همکاری در آموزش و پرورش برمی گردد، من در آن دوران مربی سرود بچه ها بودم و همکاری های مشترکی با آقای هاشمی داشتیم. صبوحی درباره موسیقی اختاپوس گفت: بنا بر این بود که فیلم موزیکال باشد، فضای موسیقی در خدمت فیلم عمل کند، از تم های آشنا و تکراری استفاده نکنیم.
محمدرضا شریفی نیا درباره فیلمنامه اختاپوس گفت: برای کودکان و با آنها بسیار کار کرده ام و بر همین اساس تصور می کردم که اختاپوس به فیلم فوق العاده خوبی تبدیل شود؛ اما یک فیلم خوب، هزینه بسیاری را طلب می کند و ما به عنوان فعالان بخش خصوصی به اندازه ی بضاعتمان برای افزایش کیفیت این فیلم تلاش کردیم؛ دولت هم باید از این فیلم های بخش خصوصی و سینمای کودک بیشتر حمایت می کرد.

محمدرضا شریفی نیا: بعضی ها به مراکز تصمیم گیرنده نزدیک ترند
شریفی نیا درباره نحوه همکاری بخش خصوصی با دولت و اختصاص بودجه دولتی به فیلم های فاخر در بخش خصوصی گفت: تعریف ما و دولت از فیلم فاخر متفاوت است، از آنجا که این فیلم از غنی ما الهام گرفته شده، می تواند یک فیلم فاخر در حوزه کودک باشد؛ اما مسئله این است که ما در بسیاری از موارد اختیاری نداریم، بعضی ها به مراکز تصمیم گیرنده نزدیک ترند، دولت با نگاه به اتفاقات و مسائل جاری ، تصمیم می گیرد فیلم دیگری را اکران کند. هیچ کس مسئولیت این موضوع در اکران فیلم ها را به عهده نمی گیرد ما باید قدرتی ماورای این شرایط داشته باشیم که بتوانیم بر مشکلات چیره شویم.

سید جواد هاشمی: شورای صنفی نمایش فقط با خودش حرف می زند
سید جواد هاشمی در ادامه بررسی فیلم اختاپوس به ضعف مدیریت در شورای صنفی نمایش اشاره کرد و گفت: ما نمی توانیم میان حرف شورای صنفی حرف بزنیم چون آنها فقط با خودشان حرف می زنند و خودشان هم به نتیجه می رسند.هاشمی از حضور در جلسه شورای صنفی نمایش و پذیرفتن تعهد اعضای این شورا گفت و چنین بیان کرد:
آنها بر خلاف تعهدشان عمل کردند و درباره دلیل ادامه اکران طولانی مدت کلاه قرمزی و بچه ننه که باعث نابودی فیلم ما شده گفتند: «آقای ایرج طهماسب به اینجا آمد و گفت: "بگذارید این بچه بماند" و ما هم گذاشتیم که بچه بماند!»
این چه مدیریتی است که با یک جمله خنده دار تعهدش را فراموش می کند و به سینما خیانت می کند؟
همین طور درباره نمایش همزمان پنج فیلم کودک گفتند: ما یک دفعه متوجه شدیم که پنج فیلم کودک در نوبت نمایش است!

هاشمی: در این مملکت هر کسی ساز خودش را می زند
سعید مجتهد زاده، مجری و کارشناس این نشست وضعیت نامناسب اکران را ناشی از آشفتگی در سیاست های کلان حوزه فرهنگ و هنر دانست و سیدجوادهاشمی گفت: همه باید در مقابل ارشاد سرتعظیم فرو آورند. آقای امیر حسین علم الهدی اجازه ندارد در تریبون نماز جمعه به گونه ای حرف بزند که حیات سینما را ساقط کند. ایشان باید ادب داشته باشند و اگر انتقاد دارند به وزارت ارشاد مراجعه کند.

این مراسم با اهدای لوح یادبود از جانب حسین ربانی، ریاست فرهنگسرای رسانه به پایان رسید.
 

پایان پیام/

کد خبر 195303

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha