به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش مدیران مسئول، اعضاء هیئت مؤسس و مدیران عامل مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه که هم اکنون در تالار برق منطقه ای کرمان در حال برگزاری است، شرافت معلمان قرآنی و اهمیت تعلیم و تعلم در عرصه قرآن کریم را مورد تأکید قرار داد.
حجت الاسلام حمید محمدی، زبان قرآن کریم(عربی) را زبان فطری همه بشر دانست و با بیان اینکه به همین جهت زبان قرآن بین المللی است و لذا همه انسان ها در فهم آموزه های الهی یکسان هستند.
پژوهشگر برجسته قرآن کریم کشورمان با استناد به آیه شریفه 24 سوره مبارکه انفال، خاطرنشان کرد: (علاوه بر شهدا) معلمان قرآن و کسانی که در حوزه تعلیم و تربیت قرآنی فعالیت می کنند، بهره مند از حیات الهی هستند و معلمان قرآن، شاهدان رشد دائمی قرآن کریم در جامعه به شمار می آیند.
وی با اشاره به وجود سه بعد طول، عرض و ارتفاع در حیات؛ بعد ارتفاع را تنها مخصوص حیات انسان دانست و افزود: با این بعد، انسان از سایر موجودات متمایز است و می تواند خود را رشد دهد.
حجت الاسلام محمدی، فلسفه وجودی ارشاد را ایجاد رشد مستمر برای تحقق فلسفه خلقت دانست و گفت: راهبری امت در مسیر رشد مستمر امر مهمی است و این رشد به میزان تعلق انسان به قرآن و حضور قرآن کریم در عرصه روحی اوست و ما به دنبال پرورش حافظان حامل عامل قرآن هستیم.
وی توسعه فرهنگ قرآنی را مشروط به وجود افرادی دانست که برخوردار از معرفت، ایمان و رفتار قرآنی باشند که در حقیقت این سه، اضلاع مثلث قرآنی را می سازند و بدون هر یک از این اضلاع، آن شخصیت کاریکاتوری و مضحک خواهد بود زیرا توازن وی به هم می خورد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با تصریح به اینکه در آموزش های مکتبی فرآیند تعلیم و تربیت توأم با هم هستند، تأکید کرد: معلمی که "بسم الله الرحمن الرحیم" را به متعلم می آموزد باید ایمان به این بسم الله را نیز در دل او کاشته و رفتار مقتضای آن را نیز به وی آموزش دهد.
وی با بیان اینکه قرآن کریم همانند دالان پرنوری است که هر کس از آن عبور کند به سعادت دنیا و آخرت رسیده است، افزود: درجات انسان هم در دنیا و هم در آخرت بر اساس آیاتی است که خوانده و آن را فهمیده و عمل کرده است.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه دولت های نهم و دهم خدمت بزرگی به قرآن کریم کردند؛ در این زمینه گفت: تا قبل از دولت نهم، بودجه های قرآنی 560 میلیون تومان بود که طی 4 سال دولت نهم به هشت میلیارد تومان افزایش یافت و امروز این رقم به 80 میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به تدوین منشور توسعه فعالیت های قرآنی، گفت: آرزوی 30 ساله جامعه قرآنی پس از 20 سال تلاش بی وقفه در سال 88 محقق شد زیرا این منشور، تمام آینده فعالیت های قرآنی را مشخص می کند.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد همچنین از وجود پنج هزار مؤسسه قرآنی آماده دریافت مجوز خبر داد و گفت: از مؤسساتی که دارای مجوز از دو نهاد هستند تقاضا داریم هر چه سریعتر یکی از مجوزهای خود را لغو کنند.
وی با اشاره به رشد چشمگیر فعالیت های قرآنی در استان کرمان و ارتقای تعداد مؤسسات از 18 مؤسسه قبل از دولت نهم به قریب 200 مؤسسه در حال حاضر، افزود: استان کرمان پس از استان های تهران و اصفهان در زمینه مؤسسات و فعالیت های قرآنی در جایگاه سوم کشوری قرار دارد و می تواند استان نمونه کشور در فعالیت های فکری و فرهنگی و قرآنی باشد.
پایان پیام/
نظر شما