زنان رزمنده راویان فتحی هستند که در بخش فرهنگی نیز اثرگذارند

عضو فعال انجمن زنان ایثارگر گیلان با بیان اینکه تاکنون آنطور که شایسته است به قشر ایثارگر زن توجه نشده، گفت: زنان رزمنده به عنوان راویان فتحی هستندکه می توانند در بخش فرهنگی برای نسل آینده نیز اثرگذار باشند.

عضو فعال انجمن زنان ایثارگر گیلان، در حاشیه دهمین همایش خاطره گویی زنان رزمنده و ایثارگران(آیه های ایثار) که امروز(24 آبان) در آستانه فرار رسیدن سالروز آزادسازی سوسنگرد، در سالن شهدای سپاه رشت برگزار شد، به خبرنگار شبستان، گفت: این زنان، راویان تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس هستند که در انجمن خاطره گویی، خاطرات هشت سال دفاع مقدس خود را بازگو می کنند.

 

سمیه اقدامی با بیان اینکه تاکنون آنطور که شایسته است به قشر ایثارگر زن توجه نشده است، افزود: انجمن خاطره گویی زنان رزمنده و ایثارگران گیلان با این حرکت فرهنگی برای اولین در کشور اقدام به جمع آوری خاطرات زنان رزمنده این استان کرده است.

 

وی اظهار کرد: بیش از یکصد نفر در این انجمن عضو هستند که اغلب اعضای آن را زنان رزمنده، مادران، خواهران و همسران رزمندگانی تشکیل می دهند که مستقیم در دوران دفاع مقدس حضور داشتند.

 

اقدامی به اهمیتی که اسلام به جایگاه زن و مقام مادر داده است، اشاره و خاطرنشان کرد: زنان ما نیز دوشادوش مردان در دوران هشت سال دفاع مقدس، ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی کردند تا این جنگ به پیروزی رسید.

 

وی تصریح کرد: ارگان های مربوطه در مورد خدمات به جامعه ایثارگری زنان کارهای شایسته ای انجام داده است اما در مورد ثبت خاطرات و نشر آنها اقدامات قابل توجه ای صورت نگرفته است.

 

اقدامی، حمایت و پشتیبانی از نیروها، تحریک و تشویق مردان به حضور مداوم در جبهه، قبول مسئولیت زندگی در نبود مردان، حفظ سنگرهای پشت جبهه و توسعه هسته های مقاومت محلی در موارد اضطراری را از رسالت ها و وظایف سنگین زنان در دوران دفاع مقدس برشمرد.

 

وی اضافه کرد: باید هر چه زودتر از این مادران و بانوان رزمنده ایثارگر که به نوعی روایتگران دوران جنگ هستند و حرف ها و ناگفته های فراوانی از آن دوران به سینه دارند دعوت شود تا این انجمن به بیان خاطرات و بازگو کردن دیده های عینی خود، بپردازند.

 

اقدامی، از این زنان رزمنده به عنوان راویان فتحی نام برد که می توانند در بخش فرهنگی برای نسل آینده نیز اثرگذار باشند.

 

وی خواستار همکاری بیشتر ارگان ها و نهادهای فرهنگی، آموزشی و دانشگاهی، برای ترویج این فرهنگ در جامعه شد و افزود: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های اسلامی به شدت بر روی برگزاری چنین جلسات و نشست هایی تاکید دارد.

 

اقدامی با بیان اینکه انجمن خاطره گویی زنان ایثارگر گیلان از هفته دفاع مقدس سال 90 تا به امروز تقریبا هر ماه تشکیل شده است، اضافه کرد: تداوم ارزش های دفاع مقدس و بازگویی خاطرات تاریخ شفاهی زنان رزمنده گیلان از اهداف برگزاری این جلسات است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه درصدد هستیم کتاب خاطرات زنان رزمنده این استان را چاپ و انتشار کنیم، بیان کرد: خاطرات بازگو شده در 9 جلسه قبلی در نشریه روایت هشتم بنیاد حفظ آثار گیلان نیز به چاپ رسیده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 195146

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha