هفته کتاب به تجدید نظر اساسی نیاز دارد

محمدعلی گودینی گفت: اگر در هفته کتاب هر خانواده ایرانی تنها هفت کتاب به خانه ببرد و مطالعه کند می‌توان ادعا کرد موفق عمل کرده‌ایم اما تاکنون چنین هدفی محقق نشده است.

محمدعلی گودینی با بیان اینکه برگزاری هفته کتاب به خودی خود کار ارزنده‌ای است به خبرنگار شبستان،گفت: اما در کل برگزاری این هفته بازخورد مثبتی ندارد و تکراری است و باید از سوی مسئولان تجدیدنظر اساسی در این‌باره صورت گیرد.

 

وی با انتقاد از تکراری‌بودن هفته کتاب عنوان کرد: کتابخوانی به عنوان مسئله اساسی همواره مورد توجه بوده است، به عنوان مثال سال‌ها شاهنامه فردوسی سینه به سینه منتقل شده، بنابراین مردم ما به کتاب علاقه‌مند هستند اما ما در عصر حاضر برای اینکه بازخورد و نتیجه جدی در حوزه کتاب داشته باشیم باید خارج از نگاه‌های سنتی به مسئله بپردازیم.

 

وی ادامه داد: در غرب از کودکی بچه‌ها را با کتابخوانی آشنا می‌کنند و ما می‌توانیم از این مسئله سرمشق بگیریم و کودکان خود را از دوران مهد کودک با کتاب آشنا کنیم و حتی زنگ انشا را که تبدیل به یک زنگ بی‌خاصیت شده به زنگ کتابخوانی تبدیل نماییم.

 

گودینی با بیان اینکه کتاب‌نخواندن با استناد به قیمت بالای کتاب بهانه‌ای بیش نیست، عنوان کرد: در حال حاضر که همه قیمت‌ها به شدت بالا است نمی‌توان قیمت بالای کتاب را بهانه‌ای برای کتاب‌نخواندن عنوان کرد. ما در حال حاضر جلسات زیاد و پرتشریفات و پرخرجی در هفته کتاب برگزار می‌کنیم که می‌شود با همین هزینه‌ها این هفته را طور دیگری برگزار کرد به صورتی که تکراری نباشد.

 

وی در ادامه این مسئله یادآور شد: به عنوان مثال از بنده دعوت می‌شود که در جلسات متعددی که برگزار می‌شود حضور داشته باشم که این مسئله هیچ حسنی جز صرف هزینه برای من و یا دیگران ندارد چرا که من با کتاب آشنا هستم و ما باید کاری کنیم که افرادی که با کتاب آشنایی ندارند با این مهم انس بگیرند.

 

وی اضافه کرد: مثلا در هفته کتاب برای تشویق مردم و دانش‌آموزان و دانشجویان به کتاب می‌توان کتاب‌ها را با تخفیف‌های بسیار بالا به مخاطبان عرضه کرد اما متأسفانه صدا و سیمای ما با فیلم‌های آبکی و همچنین ماهواره‌ها با فیلم‌های ضعیف مردم را تنبل بار آورده‌اند، بنابراین جا دارد ما در هفته کتاب به مسایل کاربردی درباره کتاب بپردازیم.

 

وی اظهار کرد: اگر در هفته کتاب هر خانواده ایرانی تنها هفت کتاب را به مناسبت هفت روز به خانه ببرد و مطالعه کند ما می‌توانیم ادعا کنیم که موفق عمل کرده‌ایم اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

 

وی در پایان گفت: گرانی کاغذ و بسیاری از مسایل تنها بهانه برخی از ناشران است که می‌خواهند کتاب‌های در انبار مانده ما را به قیمت چندین برابر بفروشند و من معتقدم که اگر کسی با فرهنگ کتابخوانی رشد کرده باشد هیچ‌وقت از کتاب فاصله نمی‌گیرد و در این هفته نیز اگر بخواهیم کاری اساسی انجام دهیم باید هفته کتاب را از حالت شعارگونه‌ای که به خود گرفته است، رها سازیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 194950

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha