به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، احمد رسولی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قروه در این مراسم گفت: این دوره آموزشی با هدف آشنایی هرچه بیشتر اعضای کانون ها با سخنان گهربار امیرالمؤمنین علی(ع) و نهادینه شدن سیره ائمه(ع) برای مقابله با تهاجم فرهنگی بیگانگان برگزار شد.
وی افزود: آموزش عمومی نهج البلاغه، توسعه فرهنگ علوی، ارتقای سطح فرهنگ عمومی و استعدادیابی مخاطبان توانمند و علاقهمند از اهداف اجرای این کارگاه آموزشی است.
این مقام مسئول اظهار داشت: نهج البلاغه کتابی است که در آن سیاست و انسانیت، حکومت و عدالت، تربیت و عبادت و سایر مواردی که هر یک از مومنین در هر وادی به آن نیاز پیدا می کنند را می توان از دریای بی کران آن به دست آورد.
وی نهج البلاغه را گرانقدرترین منبع فرهنگ اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: با آشنایی کامل به این کتاب می توان در برابر هر پاسخ شبهه انگیزی که دشمنان مطرح می کنند جواب محکم و قاطعی داشت.
وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که در میان ادیان الهی، اسلام یک دین اجتماعی است و در آن آرمان ها و ایده های جمع گرا فراوان دیده می شود، در جای جای نهج البلاغه، که از یکی از مهم ترین منابع این دین است؛ به این مهم بسیار پرداخته شده و گاه و بیگاه جامعه و اجتماع مورد عتاب و خطاب واقع گردیده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قروه تصریح کرد: شاید ساده ترین و کوتاه ترین تعریفی که بتوان از نهج البلاغه ارائه داد این باشد که بگوئیم نهج البلاغه کلام امیرالمؤمنین، علی است که از حدود هزار سال پیش به صورت کتابی در سه بخش خطبه ها، نامه ها و کلمات قصار تدوین شده است. اما در حقیقت این گفتار، قطرهای از دریا و ذرهای از دنیای این کتاب عظیم را نیز در برنمیگیرد. کتابی که منبعث از وحی و زیباترین و منطقیترین و کاملترین ادامه دهنده ی مسیر قرآن است.
رسولی تاکید کرد: کتاب نهج البلاغه در عین حالی که مباحثی درباره ی معارف الهی، بحثهای اخلاقی و تهذیب نفس و... دارد اما عمده مباحث آن را مسائل مربوط به حکومت تشکیل میدهد، به ویژه، بخش نامه ها که بیشتر مباحث آن سیاسی و مربوط به نظام حکومت اسلامی است.
وی ادامه داد: در جامعه اسلامی، قرآن و سنت جایگاهی رفیع و مقامی ارجمند دارند. این رفعت مقام تا آنجاست که این دو تنها جنبه ی شعاری و تقدس ظاهری ندارند بلکه منبع تمام مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... محسوب میشوند و حرکت حاکم اسلامی نیز باید بر اساس آن دو باشد.
رسولی گفت: با مراجعه به بسیاری از جملات امام در نهج البلاغه روشن میشود که آن حضرت نه تنها سیاستمدار است بلکه مجری سیاستی صحیح در جامعه است و با آگاهی کامل از ریزه کاریهای سیاست و کشورداری و مردمداری، که آنها را از متن اسلام و معارف قرآن بیرون میکشید، با تکیه بر اصول و مبانی اسلامی و انسانی، برخورد و دستورالعمل سیاسی خود را صادر می کرد.
وی با بیان اینکه نهج البلاغه حاوى سخنان زیباى امیر مؤمنان على (ع) است که به حق فراتر از سخن انسان معرفى مى شود، افزود: تنوع موضوعات نهج البلاغه اعجاب برانگیز است، معارف بلند توحیدى، ارزش هاى والاى الهى، پند و اندرز و موعظه، بیان و تحلیل حوادث سیاسى و اجتماعى، دستور کار حکمرانان و توبیخ آنها از جمله مطالب این کتاب بزرگ و ارزشمند است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قروه افزود: در استان کردستان کتاب نهج البلاغه از کتاب های درسی طلاب و روحانیون برجسته است.
رسولی اضافه کرد: این کتاب ارزشمند توسط آقای صدیق صفی زاده بورکه ای به زبان کردی ترجمه شده است که بارها به دلیل استقبال مردم کرد زبان سراسر جهان تجدید چاپ شده است.
گفتنی است، این مراسم با حضور دکتر ابراهیم اقبال از اساتید برجسته بنیاد نهج البلاغه کشور و با حضور مدیران مسئول و اعضای فعال کاتون های مساجد کردستان با سطح تحصیلات دیپلم و دانشجویان مقطع کارشناسی و بالاتر برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما