خبرگزاری شبستان// خراسان جنوبی
کتاب؛ دروازه ای به سوی جهان گسترده دانش و معرفت است و کتاب خود، یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است. پرورش و تربیت خواندن از روزهای اول زندگی و کودکی و در محیط خانه و خانواده آغاز می شود و تا آخرین مراحل و عالی ترین تحصیلات دانشگاهی ادامه پیدا می کند.
پدران و مادران باید عادت کتابخوانی را در فرزندان خود بوجود بیاورند و همچنین مربیان تربیتی که نقش مهمی در تربیت دارند به خردسالان و کودکان آموزشی که لازم و کافی می باشد بدهند تا آنها را به کتاب خوانده راغب کند و اگر این آموزش توسط رسانه های همگانی باشد تاثیر بیشتری در برخواهد داشت.
عادت کردن به کتابخوانی لازم و کافی نبوده و می بایست نسبت به تحکیم و تداوام آن عادت کرد که هدف و مقصود مطالعه را تحقق ببخشد و برای تدوام عادت خواندن می بایست نظام های دیگر هم به یاری و همکاری نظام آموزش بیایند.
خصوصا رسانه های همگانی و امکانات و ابرازهای ارتباطی فراگیرنقش پیگیر و هماهنگ کننده را در رشد کتابخوانی در جامعه برعهده بگیرند. اسلام که دینی عالم گیر است به کتاب و کتابت عجین شده است و معجزه آن کتاب (قرآن کریم)بوده به اندازه لازم در تشویق و ترغیب به امر کتاب و کتابخوانی وگسترش و توسعه کتابخانه سفارش کرده است.
دنیای بزرگ و شگفت انگیز کتاب و کتابخوانی به گروه خاصی و ویژه ای تعلق نداشته و هرفرد باید باکتاب زندگی کند و مطالعه و کتابخوانی باید به عنوان یک نیاز و احساس دایمی لازم و روزانه درمیان عموم رایج و مطرح باشد تا افراد جامعه به خواندن و مطالعه ترغیب و فرهنگ کتاب و کتابخوانی رواج یابد.
مطالعه منحصر به خواندن روزنامه ها و سایت ها نیست
استاندار خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با تاکید براینکه مطالعه منحصر به خواندن روزنامه ها و سایت ها نیست، افزود: به دلیل مشغله کاری فرصت مطالعه زیاد ندارم.
قهرمان رشید افزود: در حال حاضر روزانه روزنامه ها، برخی از سایت های خبری و در اوقاتی که فرصتی داشته باشم کتاب می خوانم.
وی با بیان اینکه در طول هفته 2 ساعت مطالعه می کنم، ادامه داد: به مطالعه کتاب علاقه زیادی دارم اما فرصت برای انجام این کار زیاد ندارم چرا که بعد از نماز صبح تا ساعت 11 شب در دفتر کارم حضور دارم ولی از هر فرصتی برای مطالعه استفاده می کتم.
استاندار خراسان جنوی با تاکید بر اینکه مطالعه را منحصر به خواندن روزنامه ها و سایت ها نمی دانم، ادامه داد: تلاش می کنم کتب مرجع و کتاب سال را مطالعه کنم.
به گفته وی، مشوق خانواده برای شرکت در نمایشگاه های مختلف کتاب و خرید کتاب های مختلف هستم.
وی با بیان اینکه برخی کتب از جمله " قرآن، نهج البلاغه، نهج الفصاحه" در جایگاه ویژه ای قرار دارند، یادآور شد: ضمن مطالعه این کتب، کتاب " 40 حدیث" حضرت امام خمینی(ره)، کتاب" امام خمینی(ره)، تنها گزینه" از شهید فتحی شهابی، مجموعه کتب علامه طباطبایی، خط سوم در حوزه ادبیات، در حوزه علوم قرآنی "اطلس قرآن" و کتاب لطفا گوسفند نباشید را مطالعه کرده ام.
افزایش 2 دقیقه ای سرانه مطالعه در خراسان جنوبی
محمد قریب، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی از افزایش 2 دقیقه ای سرانه مطالعه در این استان خبر داد و از کتاب به عنوان غذای روح یاد کرد و گفت: انسان همان گونه که به غذای جسم خود اهمیت می دهد باید برای غذای روح نیز اهمیت زیادی قایل باشد.
وی با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور 77 دقیقه است، افزود: سرانه مطالعه خراسان جنوبی در سال گذشته 67 دقیقه بوده که در سال جاری با 2 درصد رشد به 69 دقیقه رسیده است.
وی با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور با پیش بینی های موجود در سند چشم انداز 20 ساله فاصله زیادی دارد، گفت: همکاری مردم برای ایجاد نهضت همگانی مطالعه مفید می تواند جایگاه علمی کشور را در سطح جهان ارتقا بخشد.
افزایش 18 درصدی منابع کتابخانه ای خراسان جنوبی
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی از افزایش 18درصدی منابع کتابخانه ای استان در مقایسه با سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان 441 هزار و 781 جلد است که نسبت به سال گذشته 62/18 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در سند چشم انداز توسعه کشور، منابع کتابخانه های عمومی به ازای هر نفر باید یک جلد کتاب باشد، اظهار داشت: هم اکنون این میزان در کشور 39 صدم درصد و در استان خراسان جنوبی 67 صدم درصد است.
قریب افزود: منابع کتابخانه های عمومی استان در مقایسه با 2 سال گذشته بیش از 40 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه با بررسی های انجام شده در هفته کتاب سال گذشته 594 هزار و 257 نفر به کتابخانه های عمومی استان مراجعه کرده اند، گفت: این رقم در سال جاری به 886 هزار و 422 نفر رسیده است.
افزایش 20 درصدی فضاهای کتابخانه ای خراسان جنوبی
قریب با بیان اینکه در حال حاضر 14 هزار و 815 متر مربع فضای کتابخانهای در خراسان جنوبی وجود دارد، خاطرنشان کرد: این رقم در مقایسه با سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به افزایش 12 درصدی امانت کتاب در کتابخانه های استان، یادآور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون 491 هزار و 265 جلد کتاب از کتابخانههای عمومی استان به امانت گرفته شده است.
رشد 39 درصدی اعضای کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی از افزایش 39 درصدی اعضای کتابخانه های عمومی این استان در مقایسه با سال گذشته خبر داد و با بیان اینکه تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان در سال گذشته 23 هزار و 766 نفر بوده است، گفت: تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان در حال حاضر 33 هزار و 193 نفر است که در مقایسه با سال قبل 39 و 66 صدم درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان در مقایسه با 2 سال گذشته 78 درصد رشد داشته است، افزود: این موضوع نشان دهنده بهبود کیفیت خدمات کتابخانه های عمومی است.
قریب، اجرای طرح هایی نظیر "طرح کتاب من" و مسابقات کتابخوانی مکتوب و آنلاین را در افزایش اقبال افراد جامعه به کتابخانه های عمومی مؤثر عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود در سال جاری نیز بر تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان افزوده شود.
کلنگ زنی زمین 3 کتابخانه در خراسان جنوبی
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی همچنین از کلنگ زنی 3 کتابخانه در شهر ای ارسک، مهرشهر و قهستان همزمان با هفته کتاب خبر داد و با بیان اینکه خیران استان نیز در این پروژه ها همکاری دارند، گفت: تأمین زیر ساخت های کتابخانه ای از مهم ترین وظایف نهاد کتابخانه های عمومی است که تاکنون نهاد در این زمینه اقدامات زیادی انجام داده است.
وی افزود: احداث کتابخانه در شهرها و مناطق بالای هزار و 500 نفر جمعیت در اولویت کاری اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی است.
قریب یادآور شد: در صورت همکاری خیرین و مسئولان امر و تخصیص اعتبار مورد نیاز، این کتابخانه ها در مدت زمان کوتاهی مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.
پایان پیام/
نظر شما