خراسان جنوبی قابلیت صادرات 500 تن زعفران را دارد

استاندار خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر سالانه 40 تا 42 تن زعفران از استان صادر می شود که با توجه به گسترش بازارهای مصرف زعفران در دنیا و نیز افزایش سطح زیر کشت، این میزان می تواند تا 500 تن افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، قهرمان رشید، استاندار خراسان جنوبی، امروز (23 آبان) در جشنواره 2 سالانه طلای سرخ (زعفران) در قاین، اظهار داشت: در سفر چهارم هیات دولت به استان راه اندازی دبیرخانه دائمی زرشک، زعفران وانار در بیرجند به تصویب رسید که تاکنون اقدامات بسیارخوبی در جهت توسعه و توجه به این محصولات استراتژیک در استان صورت گرفته است.

 

وی یکی از مهمترین مولفه های توسعه اقتصادی هر منطقه را توجه به مزیت های نسبی اقتصادی آن منطقه دانست و افزود: توجه به مزیت های نسبی هر منطقه می تواند زمینه های لازم برای توسعه اقتصادی هر منطقه را فراهم کند.

 

وی ادامه داد: بدون تردید بهترین راهکار اقتصادی، عملیاتی کردن و تاکید بر مزیت های نسبی مناطق مختلف برا مبنای انجام کارهای علمی است.

 

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی دارای مزیت های نسبی خوبی در تولید محصولات استراتژیک از قبیل زرشک، زعفران و عناب است و به رغم خشکسالی های پی در پی تولید این محصولات نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان ایفا کرده است.

 

وی عنوان کرد: این محصولات استراتژیک علاوه بر ایجاد اشتغال، موجب افزایش حجم مبادلات تجاری و صادرات غیرنفتی نیز شده اند و سهم قابل توجهی از ارزش افزوده استان را به خود اختصاص داده است.

 

وی با بیان اینکه 25 درصد از ارزش افزوده استان در بخش کشاورزی است، افزود: 8 درصد آن مربوط به محصول زعفران و 4 درصد دیگر مربوط به محصول استراتژیک زرشک است.

 

رشید تصریح کرد: در وضعیت کنونی یکی از بسترهای بسیار مهم برای رسیدن به توسعه اقتصادی، تلاش در جهت گسترش مبادلات غیرنفتی است که تمامی سیاست ها و برنامه ریزی ها باید در این راستا انجام شود تا میزان اتکا به اقتصاد تک محصولی هر روز کمتر از روز قبل شود.

 

وی گفت: با این شرایط می بایست به کشاورزی به عنوان یک قطب مهم اقتصادی نگاهی توسعه گرانه داشته باشیم و به عنوان یکی از مهم ترین محورهای توسعه اقتصادی در استان مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

 

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 60 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان های خراسان جنوی و رضوی زیرکشت محصول زعفران است که سالانه بیش از 200 تن زعفران تولید می شود این میزان 30 درصد از تولید زعفران ایران را شامل می شود.

 

وی سهم ایران را در تولید زعفران جهانی 96 درصد عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 12 هزار و 769 هزار هکتار سطح زیرکشت زعفران در خراسان جنوبی است که این میزان بر اساس سند توسعه کشاورزی خراسان جنوبی در پایان سال 96 می بایست به 13 هزار و 500 هکتار افزای می یابد و میانگین برداشت محصول در هر هکتار به 5 کیلوگرم افزایش یابد که در این صورت در پایان سال 94 به 96 تن زعفران تولیدی در استان خواهیم داشت که 172 میلیارد تومان ارزش افزوده برای استان به ارمغان خواهد آورد.

 

رشید ادامه داد: در حال حاضر میزان بهره وری در واحد سطح کمتر از 4 کیلوگرم است که اتخاذ روش های علمی این میزان را به 12 کیلوگرم افزایش خواهیم داد.

 

وی به خواص دارویی و پزشکی این محصول اشاره کرد و افزود: اگر تبلیغات به نحو مناسب و مطلوب انجام شود و در شکل ایداه آل از جمعیت 6 میلیارد نفر ی جهان، هر نفر 25 صدم گرم زعفران مصرف کند هزار و 500 تن زعفران مورد نیاز مصرفی دنیا خواهد بود.

 

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سالانه 40 تا 42 تن زعفران از خراسان جنوبی صادر می شود که با توجه به گسترش بازارهای مصرف زعفران در دنیا و نیز افزایش سطح زیر کشت، این میزان می تواند تا 500 تن افزایش یابد.

 

وی به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در دولت های نهم دهم به کشاروزان و باغداران کمک و توجه زیادی شده است.

 

رشید، استاندارد سازی زعفران در تمامی مراحل کاشت، داشت، برداشت، بسته بندی و فراوری را با کیفیت قابل قبول یکی از این موارد دانست و افزود: تمامی دستگاه های اجرایی ذیربط باید از عوامل و دست اندکاران و فعالان این حوزه، حمایت های لازم را انجام دهند تا بتوانند به اهداف مورد نظر در این زمینه دست یافت.

 

وی بر ارائه تسهیلات بانکی به کشاورزان اشاره کرد و افزود: سیاست های حمایتی به موقع و پرداخت تسهیلات به کشاورزان باید در کمترین زمان ممکن به انجام برسد.

 

نماینده دولت در خراسان جنوبی به تهیه طرح جامع زعفران در سال 89 اشاره کرد و گفت: این طرح که شامل تمامی مراحل مختلف کاشت، داشت، برداشت، بسته بندی و فراوری زعفران است به صورت جامع در سال 89 به تصویب رسید که در کمیسیون زیربنایی مجلس شورای اسلامی با بیش از 90 میلیارد تومان اعتبار به تصوب رسید که برای اجرا به دولت ارسال شده است.

 

وی به زرشک، یکی دیگر از محصولات استراتژیک استان اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر 98 درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید می شود.

 

رشید به اجرایی کردن طرح شناسنامه دار کردن محصول زعفران در 3 روستای شهرستان قائنات با عنوان پایلوت اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح موجب افزایش قیمت زعفران در این منطقه به میزان 20 درصد شده است که قصد داریم در سال جاری نیز این طرح را در 10 روستای دیگر به مرحله اجرا درآوریم.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر 12 هزار هکتار سطح زیرکشت زرشک در استان وجود دارد که از قبل آن سالانه 13 هزار تن زرشک تولید می شود.

 

استاندار خراسان جنوبی، میزان زرشک تولیدی در واحد سطح را یک تن و 100 کیلوگرم در هکتار عنوان کرد و افزود: این میزان نیز بر اساس سند جامع توسعه کشاورزی استان باید به 4 تن در هکتار افزایش یابد.

 

وی ایجاد صنایع تبدیلی، تکمیلی و غذایی دراین زمینه را مورد تاکید قرار دارد و خاطرنشان کرد: ایجاد صنایع وابسته به این محصول می تواند موجب رونق اقتصادی و کاهش میزان بیکاری در استان شود.

 

رشید خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار 200 هزار بسته 50 گرمی زرشک تازه به آلمان صادر شده است که قصد داریم این محصول را به سایر کشورهای اروپایی نیز صادر کنیم.

 

وی عرضه زرشک تازه در میادین میوه و تره بار کشور را از دیگر اقدامات مهم در جهت حمایت از کشاروزان ذکر کرد و گفت: با انجام اقدامات حمایتی در این رابطه، قیمت هر کیلوگرم زرشک در سال جای نسبت به سال قبل 160 درصد افزایش داشته است.

 

 رشید ادامه داد: در سال جاری هفت میلیارد تومان اعتبار به منظور حمایت از کشاورزان و باغداران در اختیار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است که در 2 بخش محصول زرشک و زعفران هزینه می شود.

 

وی به تخصیص 160 میلیارد تومان اعتبار به منظور توسعه کشاورزی به استان خراسان جنوبی اشاره و خاطرنشان کرد: تاکنون 476 طرح در زمینه زعفران و همچنین میزان طرح نیز درخصوص زرشک در کارگروه توسعه بخش کشاورزی استان به تصویب رسیده که اعتبارات لازم به آنها اختصاص یافته است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 194557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha