جشنواره شهدای علمی هفته اول اسفند برگزار می شود

یزدان عشیری گفت: نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی هفته اول اسفند برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی صبح امروز با حضور "حجت الاسلام عباس نصیری‌فرد" دبیر کنگره شهدای جهاد علمی و "یزدان عشیری" دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی و نمایندگان رسانه‌های گروهی و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی کشور برگزار شد.
 

در ابتدای این نشست حجت الاسلام عباس نصیری فرد گفت: ابعاد شخصیتی این شهدا مغفول مانده است و این بر خلاف نظر و میل قلبی رهبر معظم انقلاب است. بسیج اساتید در همین راستا اقدام به برگزاری کنگره شهدای جهاد علمی نموده است و به همین جهت چهار جشنواره فرهنگی هنری شامل جشنواره بین‌المللی شعر ، جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه ،فیلمنامه و عکس جشنواره اثار خبرنگاران و جشنواره مقاله‌های علمی برای معرفی این شهیدان دانشمند یعنی دکتر علی‌محمدی ،دکتر شهریاری ،مهندس احمدی روشن ،مهندس رضایی نژاد و سردار دانشمند طهرانی مقدم برگزار می‌شود که خصوصا در بخش شعر و فیلم استقبال خوبی از این جشنواره‌ها صورت گرفت.

 

دبیر کنگره شهدای علمی با اشاره به تدوین کتاب‌هایی برای هریک از این شهدای جهاد علمی گفت: حقیقت این است که انرژی هسته‌ای تنها بخشی از اتفاقی بود که این شهدا در راه اعتلا و پیشرفت آن در کشور قدم برداشتند و مهمتر از آن یک جریان علمی بود که توسط این شهدا به راه افتاد و آن جریان مبارزه با استعمار علمی استکبار بود؛ و دشمن در راستای همین جریان‌سازی علمی دست به ترور این دانشمندان زد.امثال شهید شهریاری که کار غنی‌سازی اورانیوم از سه و نیم درصد به 20 درصد را انجام داد و یا شهید علیمحمدی که یک استاد تمام فیزیک که به لحاظ علمی در دنیا شناخته شده بود حتی یک روز هم در خارج از کشور درس نخوانده بود . این یعنی مبارزه با استعمار علمی بر اساس شعار ما می‌توانیم و دشمن دقیقا تاب تحمل همین موضوع را نداشت و دست به ترور این عزیزان زد.
 

در ادامه این نشست "یزدان عشیری" دبیر جشنواره فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی نیز، اظهار داشت: نخستین جشنواره بین المللی فیلم- عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی به همت سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور با همکاری مراکز و سازمان‌های مختلف در کشور هفته اول اسفند برگزار می‌شود.در این راستا، طی روزهای 14 و 15 آذر هم نشست‌های تخصصی این رویداد سینمایی در یکی از دانشگاه‌های تهران با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران فرهنگی و سینمایی برپا می‌شود.

 

دبیر این جشنواره اهداف این رویداد را ارج نهادن به نقش و جایگاه ممتاز شهدای جهاد علمی و بسترسازی برای شناخت ابعاد شخصیتی و تفکرات ارزشمند این عزیزان و نخبگان به نسل‌های جوان و نوجوان، پاسداشت مجاهدت‌های شهدای شاخص جهاد علمی، در راه پیشرفت و استقلال کشور و تبیین مقام علمی و معنوی شهدای جهاد علمی، گسترش فعالیت‌های فرهنگی، هنری مرتبط با شهدای جهاد علمی و انسجام بخشی به آثارهنری و فرهنگی در راستای مقام و منزلت علم جهادی عنوان کرد و ادامه داد: این جشنواره در بخش‌های فیلم کوتاه شامل: فیلم‌های کوتاه داستانی، آثار مستند، نماهنگ، فیلمنامه شامل: خلاصه فیلمنامه سینمایی، کوتاه و طرح‌های مستند و نماهنگ و عکس شامل: تک عکس یا مجموعه عکس هایی که با موضوع مرتبط باشد به اجرا در می‌آید.بخش بین‌الملل در ساختار جشنواره به عنوان بخش جنبی و غیررقابتی تعریف شده و کلیه فیلم‌هایی را در بر می گیرد که به نوعی با جریان جنگ خاموش غربی‌ها و استکبار جهانی در راستای «نخبه کشی» و تخریب و تضعیف دانش هسته‌ای ایران، جهان اسلام و ملل مستقل مربوط می‌شود.

 

عشیری با بیان اینکه محورهای موضوعی این جشنواره شهدای جهاد علمی هستند یادآور شد: توجه به ابعاد مختلف شخصیتی شهدای شاخص جهاد علمی: مجید شهریاری، مسعود علیمحمدی، حسن طهرانی مقدم، مصطفی احمدی روشن و داریوش رضایی‌نژاد رویکردهای ویژه این جشنواره را تشکیل می دهد.
 

وی به اهدای 30جایزه در سه بخش جشنواره و پیش بینی بخش تجلیل از یک فیلمساز اشاره کرد و خاطر نشان کرد: جوایز جشنواره در بخش‌های فیلم، فیلمنامه و عکس به هشت مقام برتر به شرح ذیل اهدا می‌شود:

 

-نفر اول: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر عمره به اتفاق همسر، نفر دوم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفرعمره ،نفر سوم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر عتبات عالیات به اتفاق همسر، نفر چهارم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس به همراه خانواده ، نفر پنجم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس به اتفاق همسر، نفر ششم، هفتم و هشتم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس.
 

عشیری در ادامه افزود: از سوی سازمان بسیج اساتید از فیلمنامه های برتر سینمایی، کوتاه و مستند برای ساخت حمایت می‌شود.
 

به گفته دبیر جشنواره 5 رسانه برتری که بیشترین همکاری و پوشش خبری این جشنواره را به خود اختصاص دهند در روز برپایی مراسم اختتامیه در کنار سایر برترین‌ها تقدیر می شوند.

 

دبیر جشنواره بین المللی فیلم، فیلمنامه و عکس شهدای جهاد علمی با بیان اینکه دبیرخانه جشنواره از کلیه عکس‌های مرتبط با شهدای جهاد علمی و شهیدان هسته‌ای استقبال می‌کند، خبر داد و گفت: در این بخش علاوه بر عکاسان که به صورت شخصی و فردی می‌توانند آثارشان را ارائه دهند کلیه رسانه‌ها اعم از شبکه های تلویزیونی، خبرگزاری‌ها و جراید در قالب رسانه می‌توانند شرکت کنند و دربخش عکس‌های خبری رسانه‌ها به صورت مجزا مورد ارزیابی و داوری قرار می‌گیرند و رسانه‌هایی برتری که بیشترین و بهترین عکس‌ها را در زمینه شهدای هسته‌ای ارائه دهند قدردانی می‌شوند.
 

وی همچنین از برپایی جشنواره فیلمنامه‌نویسی دانش آموزی شهدای جهاد علمی خبر داد و افزود: جشنواره فیلمنامه‌نویسی دانش آموزی شهدای جهاد علمی از دیگر برنامه‌های جشنواره است که با همکاری خبرگزاری پانا و به منظور ارتباط تنگاتنگ با جامعه دانش آموزی کشور و معرفی اسطوره‌های علمی و فرصت‌سازی برای شناخت بیشتر نخبگان علمی و شناسایی استعدادهای جوان نویسنده در این زمینه طراحی شده است.این بخش به کمک خبرگزاری پانا و آموزش و پرورش برگزار می‌شود.

 

عشیری با بیان اینکه ترور دانشمندان و چهره‌های علمی و هسته ای متأسفانه در مقیاس وسیعی در جهان اسلام و کشورهای در حال توسعه در حال وقوع است، اظهار داشت: به نظر می‌رسد شبکه‌های جاسوسی و امنیتی با هدایت غربی‌ها و صهیونیست ها سناریویی را در این راستا در دستور کار دارند که و این فقط در ایران هم نیست اگرچه تمرکز بیشتر و سرمایه‌گذاری گسترده‌تر و آشکارتری علیه کشور ما دارند.

 

وی در ادامه به ترور دانشمندان بسیاری در کشورهای جهان اسلام اشاره کرد و یادآور شد: برای روشن‌تر شدن اذهان شما به چند مورد قربانیان ترورهای خاموش اشاره می کنیم: شهید دکتر مجید شهریاری، استاد مسعود علیمحمدی، سردارحسن طهرانی مقدم، دکتر مصطفی احمدی روشن و دکتر داریوش رضایی نژاد از ایران؛ شهید دکتر رمال حسن رمال از دانشمندان هسته‌ای و از خانواده شیعی در جنوب لبنان، شهید دکتر ودیع جرجیس دانشمند هسته ای و مسلمان از مصر، پروفسور، سمیر نجیب از دانشمندان برجسته علوم هسته‌ای مصر، شهید علی مصطفی مشرفه از مصر، شهید یحیی المشد اتم شناس و دانشمند هسته‌ای مصر، شهید سعید بدیر و دکتر سمیره موسی از مصر، شهید احمد فلیفل دانشمند جوان هسته‌ای فلسطینی تبار، شهید عادل الشویخ از دانشمندان هسته‌ای عراقی، مجید حسین علی دانشمند هسته‌ای و موشکی عراقی، دکتر علی حسین کامل از استادان دانشگاه در رشته فیزیک از عراق، دکتر طالب ابراهیم الظاهر فیزیکدان از عراق،دکتر ماجدالجنابی دانشمند هسته‌ای عراق، اوس عبدالکریم خلیل مهندس شیمی از سوریه، نایل الدخیل مهندس علوم هسته ای از سوریه، مهندس نبیل ابراهیم زغیب مغز متفکر برنامه موشکی سوریه و...ده‌ها دانشمند و اندیشمند و فیزیک‌دان و مهندس شیمی در کشورهای مختلف در حال توسعه که همگی در چند ساله اخیر ترور شده‌اند.

دبیر جشنواره بین المللی فیلم، فیلمنامه و عکس شهدای جهاد علمی با بیان اینکه جای خالی جریان سینمایی با این موضوع در کشور وجود داشت خبر داد: خوشبختانه، در سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزشی کشور این عزم وجود دارد که با تاسیس دبیرخانه‌ای این جشنواره به صورت سالانه یا دوسالانه در تقویم جشنواره‌های سینمایی کشور گنجانده شود.

 

وی اضافه کرد: در آن صورت می‌توان بخشی را به همه دانشمندان هسته‌ای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد اختصاص داد و به تحلیل فراگیر و کلان این موضوع در مقیاس بین‌المللی پرداخت.
 

عشیری غفلت سینِما و تلویزیون از حوزه شهدای ترور و به صورت امروزی‌تر از شهدای جهاد علمی و ترور دانشمندان هسته ای و توجه و تمرکز افراطی به بسیاری از موضوعات و مضامین پیش پا افتاده اجتماعی و نادیده گرفتن مهم‌ترین رویدادها و اتفاقات تاریخی و اجتماعی از جمله: شهدای ترور و شهدای علمی و هسته ای را یکی از آسیب‌های جدی خواند و عنوان کرد: این سؤال قابل طرح است که چرا وقتی از آثار فاخر حرف می‌زنیم صرفا- شخصیت‌های تاریخی دور و مقاطع خاصی از تاریخ در اولویت قرار می گیرند؟ آیا ترور اندیشمندان و دانشمندان علمی و چهره های تاثیرگذار تاریخ معاصر در شمار آثار فاخر تعریف نمی‌شوند؟ آیا روایت زندگی دانشمندان جوان هسته‌ای کشور و تصویر فراز و فرودهای فرایند پویایی توسعه در ایران بعد از انقلاب اسلامی در این گستره نمی‌گنجد؟ این در حالی است که متأسفانه این نوع نگاه حتی در مجموعه تولیدات غیرفاخر سینِما و تلویزیون کشور نیز نادیده گرفته شده است.
 

دبیرجشنواره فیلم شهدای جهاد علمی از برپایی نشست‌های تخصصی با حضور صاحب نظران و کارشناسان و هنرمندان سینمایی در آستانه و همزمان با برگزاری جشنواره خبر داد و خاطر نشان کرد: این نشست‌های تخصصی و بسترسازی برای فضاهای پژوهشی و مطالعاتی و تجزیه و تحلیل چالش‌ها و ضرورت‌های این عرصه با اهدافی چون: ایجاد نوعی نگاه تازه در سینمای ایران، آسیب شناسی ریشه‌های غفلت‌های سینما از حوزه شهدای جهاد علمی در طول سه دهه و امکان توجه و اهتمام رسانه‌های تصویری بویژه سینما و تلویزیون در خصوص پرداختن و روایت و شناسایی اسطوره‌های علم جهادی و بهره‌گیری از ظرفیت سینما و تلویزیون برای شناخت عمیق تر و گسترده تر این چراغ های نورانی و شهیدان عرصه های علمی طراحی شده است. وی ادامه داد: در این بخش آقای عباس کریمی دبیر گروه فرهنگی و هنری خبرگزاری مهر و از نویسندگان خوب سینمایی به عنوان مسئول نشست های تخصصی پیگیر امور هستند.

 

عشیری با بیان اینکه جشنواره شهدای جهاد علمی همزمان در دانشگاه‌های کشور برگزار می شود اضافه کرد: به دلیل اهمیت موضوع و تازگی آن و لزوم آگاهی بخشی و شناسایی ارزش‌های این شهیدان و گسترش پیام این جشنواره در نظر داریم با همکاری بسیج دانشگاه‌های کشور این جشنواره را به صورت همزمان یا توالی زمانی در استان‌های مختلف برگزار کنیم.
 

عشیری با اشاره به برپایی نمایشگاه عکس خبرداد: مجموعه عکس‌های منتخب جشنواره در قالب نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. همچنین می‌کوشیم در صورتی که به مجموعه‌ای خوب و تاثیرگذار برسیم نمایشگاه را در دانشگاه‌های مختلف به صورت گردشی برپا کنیم.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای این رویداد سینمایی با هماهنگی و مساعدت مهندس ضرغامی و معاونت‌ها و مدیران شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی در خصوص ابعاد اجرایی جشنواره –موضوع و اهداف و اولویت‌های آن برنامه‌سازی صورت می‌گیرد و به صورت مشخص سلسه برنامه‌ای در این زمینه توسط علی مهام تهیه می‌شود.

 

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی با اشاره به تجربه نخست این جشنواره گفت: تردید ندارم بدون مشارکت عزیزان رسانه و همراهی و همفکری آن‌ها این جشنواره و این گونه اتفاقات و جریانات فرهنگی و سینمایی به اهداف و دستاوردهای مطلوب نمی‌رسند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 194549

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha