به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمود مرویان، مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی عصر روز گذشته (22آبان) در مراسم اختتامیه گروههای مطالعاتی و پژوهشی مسجد محوری با موضوع زیارت و آداب میزبانی اظهار کرد: کارهای پژوهشی همیشه در دانشگاهها و پژوهشکده ها اتفاق می افتد اما این بار در مساجد توسط گروههای مسجد محور انجام شد.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از ساخت مجتمع آموزشی فرهنگ زیارت در مشهد خبر داد و گفت: مجتمع زیارت که زیرساخت های آن در حال آماده سازی است از وظایف ما احساس می شد که ادای دین به امام رضا (ع) بود.
حجت الاسلام مرویان حسینی گفت: مهمترین ماموریت ما به عنوان مجاورین امام رضا (ع) آن است که حضرت را بشناسیم و بهتر بتوانیم فرهنگ ولایت را به زائران ایشان منتقل کنیم.
وی افزود: خرافه زدایی از فرهنگ زیارت از مسئله های مورد توجه بود که 2 هزار و 850 نفر از کسانی که در شبکه موثر بودند آموزش داده شدند تا در خرافه شناسی کار کنند.
وی اذعان داشت: اجرای این طرح ضمن تقویت مسجد محوری و انجام کارهای علمی و پژوهشی در مساجد و نیز توجه به مقوله زیارت، ارائه طرح هایی که با یک ویرایش ساده قابلیت انتشار برای عموم را دارد و مشارکت علمی افراد به ویژه جوانان از جمله دستاوردهای این کار علمی، فرهنگی است.
حجت الاسلام مرویان حسینی ادامه داد: فلسفه این طرح مطالعاتی و پژوهشی آن بود که ما با ماموریت و مسئولیتی که به عنوان یک نعمت بر دوش ما گذاشته شده به خوبی آشنا شویم.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: فرایند زیارت در کشور برای ما یک فرایند اخلاقی، معنوی و باعث نشاط و شادابی معنوی و سبب حضور همه آحاد جامعه در پراکندن عطر ایمان و دینداری شده است.
حجت الاسلام مرویان مهمترین مسئولیت مجاوران امام رضا (ع) را شناخت آن حضرت دانست و افزود: مهمترین مسئولیت ما این است که امام را بشناسیم چرا که در همجواری امام بهتر می توانیم فرهنگ امامت و ولایت را منتقل کنیم.
وی گفت: نظام اسلامی ما با گسترش فرهنگ ولایت استوار می شود و هرچه این فرهنگ را روان تر بکنیم خدمت بزرگی در اهداف فرهنگی کشور انجام داده ایم.
حجت الاسلام مرویان گفت: هر پیکری یک روح و قلبی دارد، قلب مسئولیت حیات بخشی به همه اعضا را دارد کشور ما قلب تپنده و روح معنویتش بارگاه ثامن الحجج(ع) است.
وی با بیان اینکه مضجع نورانی بارگاه رضوی در طول تاریخ منشا هدایت ها، گسترش فضیلت ها و منشا گسترش اخلاق و معنویت برای تمام مردم کشور بوده است، تصریح کرد: وجود جمعیت سی میلیونی زایر در مشهد برای انتقال ارزش ها و فرهنگ دینی یک فرصت است.
حجت الاسلام مرویان در رابطه با فلسفه پژوهش در مورد پدیده زیارت توسط گروههای مطالعاتی گفت: آشنایی بیشتر با مسئولیت همجواری و میزبانی زایران و مطالعه در آداب زیارت در گروه های مختلف مسجد محور، فلسفه این پژوهش ها بود.
وی افزود: خروجی فعالیت این مطالعات مقالاتی شد که قابلیت چاپ و انتشار را دارد و از این هفته بسیاری از این مقالات در تبیان و در سایت پرتال مساجد منتشر خواهد شد که قابل استفاده برای خارج وداخل کشور است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در سال جاری 9 پروژه فرهنگی دیگر که این فعالیت یکی از آنهاست را انجام دادیم.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری دوره ها و کارگاه تربیت مبلغ متخصص زیارت را برگزارمی کنیم، افزود: امسال هزار و 200 نفر از روحانیان کشور و 800 نفر از ائمه جماعات مساجد، مدارس وادارات که شخصیت های فرهنگی هستند را در سال جاری با مقوله زیارت آشنا شده اند.
حجت الاسلام مرویان تصریح کرد: زیارت باید کاروانی انجام شود که در صورت استفاده زایر از حضور در کاروان طی یک هفته زیارت فرصت انتقال معارف توسط مداح و شاعر آیینی را خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه این زیارت مخصوص تشیع نیست و اهل سنت نیز به حرم مشرف می شوند تاکید کرد: سفرهای زیارت برای متنفذین اهل سنت که همراه با آموزش بود برگزار شد.
حجت الاسلام مرویان گفت: بسته های فرهنگی تهیه و تدوین شده است که شامل متون پژوهشی است، این بسته ها در هواپیما، قطار و مبادی ورودی شهر مشهد به زایران اهدا شد تا با مبانی فرهنگ رضوی آشنا شوند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به برگزاری کارگاه های زیارت در روستاها تاکید کرد: کارگاه های زیارت در روستاها اجرا شد و مردم روستا با فرهنگ جدیدی آشنا شدند.
وی دیگر فعالیت های این سازمان را بیان کرد و افزود: نشست مشترک علمای تشیع و تسنن در مقوله زیارت در سال جاری انجام شد که هر کدام از این علما از منابع خودشان اذعان به شخصیت امام رضا (ع) کردند.
پایان پیام/
نظر شما