خبرگزاری شبستان _ علی هادیلو: مراسم رونمایی از فهرست کتابخانه سلطنتی ایران عصر روز گذشته 22 آبان ماه با حضور «رسول جعفریان» رییس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، «علی اکبر اشعری» مدیر باغ کتاب و جمعی از فهرست نویسان و نسخه نویسان پیشکسوت و جوان در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار شد. این فهرست؛ تالیف شده در 1328-1338 هچری قمری، نسخه برگردان دستنویس شماره 21564 کتابخانه مجلس شورای اسلامی است که با مقدمه سیدمحمدحسین حکیم به چاپ رسیده است و در این مراسم از آن رونمایی شد.
رسول جعفریان در ابتدای مراسم نکاتی را درباره چگونگی چاپ این فهرست برشمرد و گفت: فهرست کتابخانه سلطنتی ایران که قرار است از آن رونمایی شود، با مشارکت کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران منتشر شده است. چاپ این قبیل آثار توسط دانشگاه تهران میتواند از بار مسئولیت موسسات خصوصی برای انتشار این کتابها بکاهد. چرا که این نوع آثار که از لحاظ بار علمی وزین هستند، هزینه چاپ بالایی دارند و برای چاپ آنها نیاز به یاری احساس میشود. بسیاری از افراد حتی قدرت درک انتشار چنین آثاری را ندارند، به همین دلیل بسیاری از افراد به چاپ عکسی این آثار مانند کتاب فهرست کتابخانه سلطنتی ایران اعتراض میکنند.
وی بیان کرد: علم فهرستنویسی علمی است که هم اکنون در حال پیشرفت و رشد در جامعه است و ما در یکی از بهترین دورههای فهرستنویسی ایران قرار داریم.
سیدمحمد حسین حکیم، فهرست نگار جوانی که مقدمه کتاب فهرست کتابخانه سلطنتی ایران را نگاشته است، نیز دیگر کسی بود که پشت تریبون حاضر شد و در سخنانی گفت: فهرست کتابخانه سلطنتی ایران دارای اهمیت بسیار است و میتوان این فهرست را در سطح جهانی مطرح کرد. لازم به ذکر است بیش از 12 هزار کتاب خطی و چاپی در این فهرست معرفی شده است. در این فهرست علاوه بر کتاب از وسائل پارچهای، نقشه، قاب، شیشه و ... نیز نام برده و معرفی شده است.
وی ادامه داد: نگارش این فهرست توسط یک نفر نبوده است و به جرات می توان گفت این فهرست حداقل توسط سه نسل از فهرستنویسان نگاشته شده و در واقع یک فهرست جمعی است، به همین دلیل در کتاب نام مولف خاصی را ذکر نکردم. در این نسخه به دلیل زمان کم، نمایه موجود نیست، اما نسخه تکمیلی آن به همراه نمایه را به زودی چاپ میکنیم.
بر این اساس، علی آل داوود و دکتر علی اشرف صادقی از فهرستنویسان پیشکسوت، دیگر سخنرانان این مراسم بودند که هر کدام به ترتیب درباره تاریخچه کتابخانه سلطنتی ایران و اصطلاحات به کار گرفته شده در این فهرست از جنبه واژهشناسی و زبان شناسی سخن گفتند. در این مراسم علاوه بر رونمایی از فهرست کتابخانه سلطنتی ایران، شش کتاب جدید الچاپ کتابخانه مجلس شورای اسلامی نیز رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما